GGvsGPRS SPVM3000

• 26 Odpowiedzi
  • 1534 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GGvsGPRS SPVM3000
« dnia: Lipiec 22, 2006, 02:19:52 »
Witam jak ustawic zeby GG łaczyła sie przez GPRS w SPVM3000 stronki www przez gprs otwiera ale gg sie nie włancza a jak jestem na wi-fi to smiga elegancko mam Mobile Gadu jak to ustawic z góry dziek

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2006, 09:12:24 »
bo musisz ustawic gprs internet nie wap
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 22, 2006, 10:00:14 »
Standardowe ustawienia w Orange SPV M3000 to GPRS dla WAP - musisz to zmienic jak radzi romulus.

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 22, 2006, 14:09:18 »
Konfiguracja Internet po CSD  
 Konfiguracja Internet po GPRS  ----TEN wybrałem zły ??????
 Konfiguracja klienta E-mail  
 Konfiguracja MMS  
 Konfiguracja WAP po CSD  
 Konfiguracja WAP po GPRS

Re: GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2006, 14:37:32 »
Cytat: "Marks2004"
Witam jak ustawic zeby GG łaczyła sie przez GPRS w SPVM3000 stronki www przez gprs otwiera ale gg sie nie włancza a jak jestem na wi-fi to smiga elegancko mam Mobile Gadu jak to ustawic z góry dziek

pewnie wina upału, że nie kapuje co piszesz...
Skoro  używając IE przegladasz sobie stronki a wcześniej Wizard łączy Ci się  po gprs  to i GG ma smigać, nic nie trzeba zmieniać.
Najprostszym testem jest odpalenie  IE, klepniecie dowolnego linku, odczekanie az  uzyskasz polaczenie gprs i strona zaczyna sie wczytywać, odpalasz  wtedy GG, dajesz connect i ... działa ;)
SDTV team

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 22, 2006, 14:50:15 »
Ewentualnie mozesz jeszcze zmienic serwer do ktorego bedzie sie MobileGadu laczyl.

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 22, 2006, 14:58:20 »
no własnie tak robie włanczam stronke lanczy sie Internet po GPRS otwiera sie allegro i dopiero wchodze w gg daje polacz i wychodzi ze cos z serwerem nie tak to zmieniam go na inny standardowo mam ustawione na somyslny i dalej nic :(

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 23, 2006, 20:19:46 »
czesc, mam ten sam problem. gdy lacze sie przez wifi-> dziala wszystko, skype, IE, GG i mail

gdy wlacze IE i klikne aby polaczyl sie z Idea Interet przez GPRS dzialaja strony wyswietlane w IE ale juz po wlaczeniu GG czy skype telefon podaje komunikat ze nie moze nawiazac polaczenia.

nie pomoglo przywracanie ustawien standardowych z ideii, jesli chodzi i profile polaczen (konfiguracje) wszystko wydaje sie byc ok, nie moge tylko zadna sila zmusic aby GG i inne dzialaly poprawnie (tzn wykorzystywaly istneijace polaczenie) z GPRS.

Drodzy forumowicze, jakies pomysly jak temu potworowi ukrecic leb?

a teraz z innej beczki, wywalila mi sie przegladarka systemowa obrazkow, czy ten program (obrazy i video) jest dostepny w wersji instalacyjnej gdzies?

pozdrawiam,
Piotr

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 23, 2006, 23:00:23 »
Mam dokladnie ten sam problem.Ustawiony mam internet po gprs.IE sie odpala,ale juz mobile gg,opera nie chce.Myslalem,ze to kwestia zasiegu,tu gdzie jestem czesto spada do jednej kreski,gubi w ogole zasieg,ale z tego watku widze,ze nie w tym problem.Po wi-fi tez wszystko mi smiga.Przylaczam sie do prosby,jesli ktos zna przyczyne,rozwiazanie bede bardzo wdzieczny.Pozdrawiam

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 24, 2006, 13:08:15 »
mialem kiedys wersie ktora sie nie laczyla macie ta .
http://republika.pl/romulus73/MobileGadu.rar
u mnie smiga bez problemu i na orange i plusie i nic nie trzba ustawiac
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 24, 2006, 13:27:26 »
Cytat: "romulus"
mialem kiedys wersie ktora sie nie laczyla macie ta .

jesli chodzi o sam program to u mnie jest wszystko ok, to raczej jest kwestia ustawien systemowych (ktorych prawde mowiac zupelnie nie rozumiem, logika MS czasem mnie przerasta :) i musze sie tego nauczyc, do tej pory mialem symbiana lub palm os ) poniewaz trzeba jakos zmusic komputerek aby wykorzystywal juz istniejace polaczenie. bo nie tylko GG mi nie dziala, nie dziala rowniez mejl!!, skajp i wszystko inne poza IE.

moze ktos, komu dziala spv w orange jak nalezy, czyli i przez WIFI i przez GPRS laczy sie z netem, w kazdym programie, wrzuci tu swoje screeny jak to ma byc. co gdzie i jak.

pozdrawiam,
Piotr

*

Offline horde

• 2638
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 25, 2006, 00:47:59 »
u mnie jest inaczej.IE ,poczta,skype mi dziala,ale Opera,mobilegg nie chce.

*

Offline horde

• 2638
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 26, 2006, 12:17:04 »
szkoda,ze nikomu nie udalo sie rozwiac problemu.Sprawdzalem tam gdzie mam super zasieg i tak jak myslalem nie w tym problem.Prosba do romulus:moglbys jeszcze raz wystawic archiwum,to jest z bledem.Najlepiej gdybys mogl dac zipa.Z gory dziekuje.

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 26, 2006, 12:51:34 »
Cytat: "horde"
szkoda,ze nikomu nie udalo sie rozwiac problemu.Sprawdzalem tam gdzie mam super zasieg i tak jak myslalem nie w tym problem.Prosba do romulus:moglbys jeszcze raz wystawic archiwum,to jest z bledem.Najlepiej gdybys mogl dac zipa.Z gory dziekuje.

klikasz na goze link strona glowna pdaclub.pl potem po prawej download potem programy i tam sobie tez lezy :P

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 26, 2006, 13:19:42 »
ok, u mnie juz dziala wszystko jak potrzeba.

problemem byl zaznaczony serwer proxy. wszedlem na strone orange.pl i tam jest wyrazna komenda zeby go odznaczyc, poniewaz samo odznaczenie nie pomoglo, skasowalem caly profil i wprowadzilem wszystko od poczatku. nastepnie w ustawieniach serwera proxy wybralem: ta siec laczy z internetem, i odznaczylem ta siec uzywa serwera proxy do laczenia sie z internetem.

pozniej juz tylko kilka konfliktow z nazwa profilu, ktora juz niby byla usunieta ale jeszcze telefon mowil ze nie :) i po problemie!!

moral: umiesz liczyc, licz na siebie :)

pozdrawiam,
Piotr

*

Offline horde

• 2638
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 26, 2006, 23:12:57 »
Tylko,ze ja juz dawno mialem to do czego Ty doszedles,mianowicie odznaczony serwer proxy i ta siec laczy z internetem i guzik,nic to nie daje.Jak bede w domu sprobuje jeszcze usunac i skonfigurowac od nowa.Tak,czy siak dzieki za dobre checi:)

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 26, 2006, 23:16:50 »
no to rzeczywiscie cos masz nie tak, ale co lepsze autor tematu sie nie odzywa! moze tez juz sobie tez poradzil.

w kazdym razie, u mnie jest wszystko teraz dobrze... co prawda w miedzy czasie cos z mms`ami sie popsulo, ale juz skonfigurowalem od nowa :)

a w ogole kiedys ci to wszystko dzialalo,czy raczej nigdy??

*

Offline horde

• 2638
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 27, 2006, 00:42:16 »
Na GPRS nie dzialalo nigdy na wi-fi,mowimy o gg.Chyba rzeczywiscie mam cos schrzanione,wyrzucilem polaczenie Internet Orange,a caly czas jest tzn laczy sie i wybiera to polaczenie pomimo,ze go nie ma.Usunalem w polaczeniach.Czy jest jeszcze miejsce gdzie to jest zapisane,moze jakis klucz w rejestrze?

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 27, 2006, 01:12:17 »
ja mam tak samo, nie ma polaczen na liscie a podobno sa wciaz :) musialem im jakies dziwne nazwy nadawac zeby przeszlo jakos. nie wiem o co chodzi.

*

Offline horde

• 2638
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 27, 2006, 11:13:54 »
Cytat: "piotr_tct"
ja mam tak samo, nie ma polaczen na liscie a podobno sa wciaz :) musialem im jakies dziwne nazwy nadawac zeby przeszlo jakos. nie wiem o co chodzi.

Tzn stworzyles 'recznie' nowe polaczenie,nazwales je inaczej i z niego korzystasz?Mozesz napisac dokladnie,jak to zrobiles.Ja jak wyrzuce Internet Orange to i tak jest.Jak tworze nowe,w modemach wybieram Internet GPRS to pomimo,ze go nie ma na liscie to nie pozwala mi go utworzyc podajac komunikat,ze juz istnieje.Te wszystkie ustawienia nazwales inaczej?Probowalem ze strony wyslac smsa konfiguracyjnego po usunieciu ale tez lipa.Pozdrawiam

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 28, 2006, 22:52:12 »
Miałem podobny problem. W ustawieniach zmieniłem serwer z domyślnego na ostatni serwer jaki był na liście i zaczeło działać.
Sprawdź po kolei serwery GG i na pewno na którymś zacznie działać.

*

Offline horde

• 2638
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 29, 2006, 09:42:44 »
Niestety u mnie to nie pomoglo.Wybralem po kolei wszystkie serwery z listy,ale ten sam komunikat 'nie mozna ustanowic polaczenia z serwerem'.Co ciekawe przy serwerze domyslnym podaje komunikat 'szukanie serwera gg',natomiast przy tych innych nie ma nic takiego...Mysle,ze to problem z polaczeniem,tylko nie mam pomyslu,jak to rozwiazac.Probowalem kilku metod i nic.Pewnie rozwiazaniem bylby HR,ale na razie nie mam ochoty tego robic,za duzo aplikacji,ustawien od nowa.Dziekuje wszystkim za dotychczasowa pomoc.Jestem otwarty na kolejne sugestie.Pozdrawiam

Nie rozumiem tego:)Po kolejnych probach,zabiciem IE dzialajacego w tle(wlaczam,zeby uaktywinic polaczenie)nagla gg zadzialalo.Dzieki Macgregory,wielkie dzieki:)Rowniez wybralem ostatni serwer z listy.

Juz wiem w czym problem.To wina Opery,a tak bylem nia zachwycony:(Zdarza sie,ze Opera nie przestaje odpowiadac,nie mozna jej zamknac,caly czas dziala w tle.Zabicie procesu powoduje wlasnie ten efekt,ze ani Opera ani Mobilegg nie potrafia sie pozniej laczyc.Nie wiem jeszcze tylko jak  to naprawic.Moze kiedys sie to komus przyda przy podobnym problemie.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 29, 2006, 13:41:17 »
to tez numer robi mobile gg, jak mam polaczony gg z serwerem to nie odbiera mi poczty :)

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 29, 2006, 14:01:53 »
ooooo no u mnie tez to mialem :)

trzeba uwazac na to mobile gygy :P
kiedys w nocy samo wlaczy wibracje i telefon jeszcze z biurka spadnie :P

*

remigiusz.b

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 01, 2006, 13:15:35 »
Witam! miałem kiedys podobny problem (www działało a gg email nie), zrobiłem to tak:

1. skasowałem wszystkie ustawienia orginalne orange (wgrywane z fabrycznie)
2. mięki reset
3. włączyłem klawiszem funkcyjnym IE, aby sprawdzić czy nie ma pozostałości ustawień
4. wszedłem nastrone http://ustaw.orange.pl/
5. wybrałem marke model z zakładek
6. zaznacczyłem konfiguracja internet po GPRS => dalej
7. podałem numer na jaki ma być wysłana konfiguracja
8. czekam na smsa ... </>
9. po przyjściu smsa wprowadziłem pin 1234
10. mięki reset.

I działa do dziśaj :-)

* Opis dotyczy orginalnego oprogramowania wgrango przez Orange

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 01, 2006, 15:05:49 »
Na marginesie całej dyskusji mam pytanie, ściągnąłem programm Pocket GG skopiowałe do mojego SPV M 3000, odpaliłem wszystko OK. Po zastosowaniu opcji zakończ w meni program zamknął sie a po ponownym odpaleniu okazało się że jest czysty bez konfiguracji.
Może mi kroś powiedzieć co robie źle

GGvsGPRS SPVM3000
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 01, 2006, 15:25:31 »
:P
pocket gadu tak ma !!!!!

zainstaluj mobile gadu

o ile nie wyszla nowsza wersja pocket to pewnie nic sie nie zmienilo nie zmieni i ty tego teznie zmienisz na wm5 cos skopane jest :(

ale jak mowie dobry odpowiedznik mobile i dziala prawie bezproblemowo :P