Generic RNDIS problem z activesync w wizardzie - prośba

• 7 Odpowiedzi
  • 2108 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 17, 2006, 21:53:03 »
Witam
Wiem, że powtarzam temat. Znam funkcje szukaj, jednak założyłem nowy gdyż niestety nie otrzymałem, zadnej pomocy od userów podpinając się do wcześniejszych tematów . Wg rozwiązania znalezionego na forum dotyczącego problemów z nawiązaniem komunikacji wizarda przez activesynca (pojawiał się komunikat Generic RNDIS). Cały temat lezy tutaj:
ttp://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=30966&highlight=
Problem polegał w niewłaściwym pliku "netrndis.inf" wkatalogu "windows/inf" podniemiłem ten plik z innego komputera w którym całość zadziałała. Jeszcze wystapił problem z brakiem jakiegoś pliku "rndismpx.sys"podczas instalacji, ale można go znaleźć w katalogu "windows\wystem32\drivers"
Prawidłowy plik "netrndis.inf" mogę przesłac na maila.  

1. Niestety autor  nie dał znaku życia i nie przesłał pliku.
2.W win XP nie znalazłem katalogu windows/inf?
3. Nie mogę ściagnąć z netu zalecanych plików
Dalej stoję w miejscu i przebieram nogami a activesync nie daje znaku życia. Totalna kicha. Proszę o pomoc  :cry:

*

Offline M@rk

• *
  • 73
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 17, 2006, 23:38:13 »
Witaj,
Ad.1 mam nadzieje ze autor zyje ale nie mial czasu zagladnac do tego postu ;), ale teraz do rzeczy - mam nadzieje ze postaram Ci sie jakos pomoc:

Ad.2 katalog INF jest katalogiem ukrytym wiec musisz w Opcjach Folderu ustawic abys widzial wszystkie foldery (rowniez te ukryte). Mam nadzieje ze wiesz jak to zrobic, jesli nie daj znac.

Ad.3 Wylistuj mi jakie pliki dokladnie potrzebujesz, bo z tego postu jasno to nie wynika.

I na koniec Generic RNDIS to jest Twoj Wizard widziany przez XP. Generalnie powinien miec w sobie odpowiednie drivery po prawidlowej instalacji ActiveSync'a. Podaj mi czy uzywasz polskiej czy angielskiej wersji systemu oraz upewnij sie ze masz uprawnienia administracyjne do swojego komputera. Sorki za szczegolowosc pytan, ale czesto sie to zdarza....jesli chodzi o uprawnienia ;-)

Pozdrawiam
M@rk

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 17, 2006, 23:57:15 »
Mam activSynca w wersji 4.1 pl. Mam uprawnienia admin. activ wykrywa urzadzenia z WM2003.Z postu wyczytalem ze potrzebuje pliku netrndis.inf z kompa na którym dziala synchro z wizardem.

*

Offline M@rk

• *
  • 73
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2006, 10:34:12 »
Podaj adres email to Ci przesle te pliki...generalnie sa dwa (jeden z rozszerzeniem inf a drugi pnf. Moge Ci tez przeslac AS w wersji angielskiej...moze to stanowi jakis problem.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 18, 2006, 11:08:13 »
Wyślij wszystko co masz. Będę próbował wszystkiego.
adres: telemelenecencjusz@interia.pl
wielkie dzięki
Dam znać co z tego wyszło

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 18, 2006, 22:45:27 »
Prawie dałem radę. Po podmianie pliku.....nici. Komp gadał, że wystąpił błąd i urządzenie nie zostało poprawnie zainstalowane. Wejście w panel sterowania i dodaj/usuń programy sprawiło że poprawnie zainstalował wizarda.
Jednak nie do końca. Po połączeniu się z activesyncem można eksplorować urządzenie -  jednak nie synchronizuje tylko próbuje pobrać ustawienia z wizarda i trwa to i trwa.....(wytrzymałem najdłużej godzinę). Pokazuje, że jest połączony ale active jest zablokowany - ponieważ pobiera ustawienia.
Jak może być tego przyczyna?

*

Offline M@rk

• *
  • 73
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 19, 2006, 19:59:39 »
Nie masz jakiegos FireWalla (np. Symantec Client FireWall)? U mnie tak sie zachowywal do czasu gdy dodalem AS do zaufanych programow.

M.

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 22, 2006, 23:07:32 »
Dzieki M@rk . Faktycznie firewall blokowal dzialanie activa. Teraz jest synchro

Pozdro