Mam kilka pytań. Być może odpowiedzi na nie są gdzieś w otchłani forum, jednak nie potrafiłem znaleźć jednoznacznych na wszystkie nurtujące mnie kwestie. Tym bardziej, że w tygodniu jest zarówno praca, jak i szkoła, a zatem czasu każdy ma naprawdę niewiele. Nie mówiąc o dłuższej chwili, by poczytać/pobawić się swoim M3000.

Lecimy, może akurat ktoś ma wolną minutkę:
1. Co to jest RUU? Przykładowo - wyczytałem gdzieś na forum, że IPL/SPL można wgrać właśnie poprzez RUU. A ja jedynie mam pliczek nk.nbf... Domyślam się, że to jakaś forma instalatora (z tego co zauważyłem, coś takiego jest w każdym folderze ROMu), ale głowy nie dam.

2. Potwierdźcie proszę, czy mam rację i udzielcie odpowiedzi, jeśli się mylę - podstawowy ROM to cały system, rozmaite dodatki etc., Radio ROM to swego rodzaju kontroler (?) modułu GSM oraz Wi-Fi (chociaż slyszałem, że Radio nie ma z tym ostatnim związku), a IPL/SPL jest... no właśnie, czym? Na co ma wpływ? Wiem, że aby wgrać WM6 trzeba mieć minimum IPL/SPL 2.XX.
3. Czy Orange lub Era ma w planach wydanie ROMu uzbrojonego w WM6? A nuż ktoś wie cokolwiek na ten temat...

4. W FAQ są, dajmy na to, dwa ROMy Orange. Jeden zwykły, a drugi z "8 MB PP". To jakaś pamięć zarezerwowana tylko dla systemu? Czy "30 MB RAM" w ROMie Molskiego ma jakiś związek z tym całym "PP"?
5. Pytanie bardziej ogólne, niezwiązane z SPV M3000: CID = blokada simlock, zgadza się?
Proszę o wyrozumiałość. Dla wielu z Was to wszystko jest oczywiste, a ja, jako że lubię sporo wiedzieć na temat zakupionego urządzenia, muszę trochę pomarudzić, by się dowiedzieć czegoś nowego, względnie potwierdzić zgromadzone informacje.
Aha - na pewno coś mi się jeszcze niebawem przypomni!