panowie help...
Znów problem z baterią... rece mi opadają, bo jakos nie rozumiem skąd się to bierze....
x-plore 1.1, ale problem pojawiał się losowo i na farii, i na o2 wm05...
System śmigał bosko, ale oczywiście musiałem pogrzebać...z myslą, że mam przecież backup.
miałem-w pamięci, nie na karcie. zagrzebałem za mocno, musiałem zrobić HR.
Po HR wpadłem na to, że właśnie poleciał mi backup...rrrr
Ok zacząłem ustawiać wsio od nowa, i nagle zauważyłem , że bateria znika mi okamgnieniu, jako, że uzywam batterystatusa TYLKO z widoczkiem baterii i OC, nic więcej, włączyłem widok temp. i drainage.
35 stopni i 290 mA przy wył bt,wifi i irdzie, z wł phonem....
przerażające... sprawdziłem drain innym programem pokazał to samo, bateria znika nawet po kliknięciu power buttona....
Co moze być przyczyną...
jak ładować wizarda, czy ładowanie z USB nie uwali mi baterii?
ROM był flashowany przy stanie 100% baterii... i śmiga bezproblemowo, teraz co SR bateria znika mi , jak pisałem powyżej...
Próbowałem power tweaków, cudów na patyku, nic nie pomaga....
Czy bateria moze się jakoś zablokować na iluśtam procentach i nie ładować wiecej, niz ta wartość?
przez godzinę, niezależnie od tego, czy maszyna jest właczona, czy nie, traci jakieś 10-20%....
Normalnie mogłem działać na maszynie godzinami i znikalo tylko kilkanaście procent, teraz naprawdę wygląda to dziwnie...
przez czas pisania posta znikło jakieś 2%...
Czy ktos mógłby zapodać wykres znikania powera z wizarda, jakiś test?
Poszukam w recce p. Jakuba jeszcze....
btw, zmiana ipl/spl na 3.09 z 2.21 nic nie dała....
czy może byc tak , że np. BT dostaje masę mocy, czy inne urządzonko w maszynie mimo, ze jest wyłączne?
i jeszcze: gdy problem się pojawia, w idle uzycie cpu jest 28-32% .. normalnie 3%.... wtf...