etui do spv m3000

• 7 Odpowiedzi
  • 994 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lajne

• 24
etui do spv m3000
« dnia: Październik 04, 2006, 19:08:42 »
Witam,

Potrzebuje rady dotyczącej wyboru etui do mojego spv m3000, bo dłużej nie mogę patrzeć jak schodzi lakier po bokach/na górze itp.

Z tego co widziałem na allegro jest kilka, aluminiowe itp

W jaki sposób chronice swojego wizarda ? czy ktoś używa jakiego pokrowca np. aluminiowego?

pozdrawiam

etui do spv m3000
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2006, 09:12:51 »
Ja przeznaczyłem dla Czarodzieja kieszeń :) nie ma w niej kluczy, monet i niczego innego co mogło by go "pociachać"

A z etui orginalna wydaje się najbardziej sensowna, aluminiowe wyglądają jak trumny :P (moja fantazja).
Ze względu na sposób korzystania z klawiatury żaden pokrowiec nie zdaje egzaminu. Albo pokrowiec, albo korzystanie z klawiatury. Dla mnie wybór oczywisty.
Pozdrawiam

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
etui do spv m3000
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 05, 2006, 09:32:23 »
Osobiscie uzywam krusella i jestem zadowolony
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline Fazarro

• **
  • 156
  • The Arsonist
  • Sprzęt: LG P920
etui do spv m3000
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2006, 11:10:16 »
Cytat: "Ronert_nik"
Ja przeznaczyłem dla Czarodzieja kieszeń :) nie ma w niej kluczy, monet i niczego innego co mogło by go "pociachać"

A z etui orginalna wydaje się najbardziej sensowna, aluminiowe wyglądają jak trumny :P (moja fantazja).
Ze względu na sposób korzystania z klawiatury żaden pokrowiec nie zdaje egzaminu. Albo pokrowiec, albo korzystanie z klawiatury. Dla mnie wybór oczywisty.
Pozdrawiam

oczywiście opowiadasz bzdury :)
istnieja takie etui ktore pozwalaja korzystac z wszystkich funkcji wizarda rowniez z wysuwanej klawiatury
ja osobiscie uzywam aluminiowego i jestem bardzo zadowolony
w szczegolnosci z tego ze ochrania wyswietlacz ale go nie zaslania dzieki czemu nie musze co chwila wyciagac wizarda z etui
I jesteś tego na 100% pewien?

etui do spv m3000
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2006, 14:24:43 »
Cytat: "Fazarro"

oczywiście opowiadasz bzdury :)
istnieja takie etui ktore pozwalaja korzystac z wszystkich funkcji wizarda rowniez z wysuwanej klawiatury
ja osobiscie uzywam aluminiowego i jestem bardzo zadowolony
w szczegolnosci z tego ze ochrania wyswietlacz ale go nie zaslania dzieki czemu nie musze co chwila wyciagac wizarda z etui

Panie "Fazarro" może jakieś przynajmiej zdjęcie celem podparcia własnej tezy.

Tu widzę jakieś półśrodki które trzeba częściowo rozpiąć by korzystać, a chyba nie o to chodzi
i trumna RULEZ

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
    • http://lubke.pl
  • Sprzęt: HTC Touch Pro (Raphael)
etui do spv m3000
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 05, 2006, 15:05:38 »
Cytat: "Ronert_nik"

Tu widzę jakieś półśrodki które trzeba częściowo rozpiąć by korzystać, a chyba nie o to chodzi

hmm... półśrodki? to jak chciałbyś, żeby to wyglądało?

osobiście też używam etui aluminiowego i sobie chwalę (zresztą między innymi przez przyzwyczajenie do klipsa odpinanego, bo zawsze miałem takie etui (w P800 i wcześniej pryz zwykłych telefonach)

plusy aluminiowego jak już przedmówca wspomniał - dobrze chroni wyświetlacz, a jednocześnie nie trzeba zawsze wyjmować pda z futerału, a żeby użyć ekranu wystarczy je otworzyć, a i używanie klawiatury jest bezproblemowe... moim zdaniem to lepsze rozwiązanie niż np. skórzane etui, w którym żeby spojrzeć na sam ekran trzeba je odpinać i odchylać przednią ściankę

minusy - moim zdaniem trochę niepewne zamknięcie... raz pda mi wypadł jak zahaczyłem o coś etui... może po prostu niefortunnie zahaczyłem, ale zamykanie i tak mogłoby być pewniejsze
"If it's just us, seems like an awful waste of space..."

etui do spv m3000
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 05, 2006, 18:04:52 »
No właśnie ze względu na ruchome części i rozmiary czarodzieja to sprzęt "kieszonkowy". Etui oczywiście można, ale pocóż komplikować sobie życie.
Wyciągać przy wejściu do samichodu (uchwyt) i zamykać przy wyjściu.
Otwierać by napisać sms/mms/email. A tak jednym gestem sięgamy do kieszeni i to wszystko.
Wszystko ma plusy i minusy. Ja osobiście nie używam etui. Trzeby tylko się nauczyć że do wygospodarowanej kieszeni nie wkładamy nić innego tylko PDA względnie zezwalamy na wizytę kobiecej ręki ;) :P

*

Offline MOD44

• *
  • 57
    • http://www.modyfikator.pl
  • Sprzęt: M3000+2Gb, M3000+1Gb, C600+1Gb
etui do spv m3000
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 05, 2006, 19:37:57 »
Tylko oddzielna kieszeń. Etui przy pasku wyciera po pewnym czasie lakier zwłaszcza u kierujących samochodami.