ERA i MW5.0 w wersji PL !

• 103 Odpowiedzi
  • 15190 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jr

• 449
  • Sprzęt: HTC Wizard / i780 PXIHH5 96dpi / ZTE BLADE
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwiec 06, 2006, 23:21:31 »
:lol: No udało się zalogować właśnie trwa wysyłanie trochę cierpliwości łącze jakie posiadam to nie tajfun ale idzie wysyłam na ftp://ftp.xda-developers.com/Uploads/Wizard/ROMS/era-rom version_2.16.9.1 WME.rar

miłego zasysania w razie potrzeby wykonam jeszcze raz.

« Odpowiedź #91 dnia: Czerwiec 06, 2006, 23:37:58 »
naleze do grupy poczatkujacych modowcow romow w wizardzie takze jak ktos juz przetestuje to prosze o skrocony opis (kilka juz ich bylo) "how to" + wrazenia z testow romu

dzieki za upload jr.

*

Offline marx

• 640
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 07, 2006, 07:02:48 »
jr, czy tem rom to AKU 2.3 i jest on po polsku?

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwiec 07, 2006, 08:16:26 »
nie tylko rom cingulara 2.24 ma aku2.3, reszta ma 2.2 a ten oryginalny z ery chyba 2.0. Jeszcze nic u siebie nie zmienialem (brak czasu) ale przygotowalem sobie juz rom cingulara ze splashem i ext romem z ery i czeka na lepsze czasy
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline jr

• 449
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwiec 07, 2006, 08:24:59 »
Do marx caly system jest angielski a czy zawiera aku2,3 to ja niewiem napewno jest 2,0 bo znalazlem plik w systemie z jego informacja

*

Offline marx

• 640
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 07, 2006, 08:29:43 »
czyli najnowszy polski to AKU 2.0?

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 07, 2006, 09:32:52 »
nie ma wogole polskiego romu z aku2. W erze jest aku 2.0 z WWE czyli world wide english, jedynie ext rom ma ustawienia operatora, mozna wiec majac ext rom z ery przerobic kazdy dostepny w sieci (np na ftp.xda-developers.com login:xda password:xda) RUU dzieki kilku dodatkowym programom (szczegoly na http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=52564) tak aby miec swoj wlasny rom z ustawieniami ERY, wazne aby uzyc RUU z no id albo takowy podmienic w instalce RUU ktora rozpakujemy rarem do katalogu na dysku i podmieniamy nk.nbf na wlasny i td. nie mam teraz czasu na dokladny opis grunt ze juz nie trzeba sie bawic awizardem majac update no id i minimalne ryzyko uwalenia sprzetu.
Cytat: "jr"
:lol: No udało się zalogować właśnie trwa wysyłanie trochę cierpliwości łącze jakie posiadam to nie tajfun ale idzie wysyłam, miłego zasysania w razie potrzeby wykonam jeszcze raz.

Czy to jest na pewno rom z ery, w ext rom sa ustawienia dla T-Mobile na calym swiecie, nie ma nic dla samej ERY, oryginalnie kupiles wizarda z takim romem?
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline jr

• 449
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 07, 2006, 12:32:01 »
Tak kupilem go w erze, pudelko I telefon maja logo operatora, czyzby byl to model serwisowy z innym softem, nie wiem jak to sprawdzic.

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 07, 2006, 12:55:33 »
pewnie ERA na zywca bierze romy od T-mobile a ich ustawienia juz sa wbite na stale w ktoryms cabie, za chwile pewnie tez zmienia nazwe w Polsce jak Idea na Orange i tyle, a skrot WME w nazwie roma pewnie oznacza World Mobile English (hehe od T-Mobile)

« Odpowiedź #99 dnia: Lipiec 29, 2006, 10:14:55 »
wlasnie zepsulem sobie wizarda.. a zrobilem to tak:
odpalilem awizard, zrobilem u, e
backup, wszystko poszlo bez problemow..
nastepnie probowalem wgrac ten rom ery z pl i przy wgrywaniu radio po pol godzinie komp przestal reagowac - zwis totalny..
od tej pory fon sie uruchamia, ale w ekranie startowym nie ma radio, wskaznik baterii caly czas pokazuej ladowanie, jak klikne na niego to nie pokazuje stanu baterii (nieznane) i najwazniejsze - nie dziala active sync..

ma ktos pomysl co z tym zrobic? pol nocy szukalem na forum, wiem ze gdzies kiedys czytalem jak wgrac system z karty pamieci, ale nie moge teraz znalezc..
bede wdzieczny za wszelka pomoc, a tymczasem szukam dalej..

« Odpowiedź #100 dnia: Lipiec 29, 2006, 12:46:03 »
mam nadzieje ze nie bawiles sie dlugi i bateri troszke jest

robisz tak trzymasz guzik kamery naciskasz reset nadal trzymajac guzik kamerki
jak pojawi sie ekran bootloadera IPL costam SPL costam i takie kolorki
po polaczeniu powinno sie pokazac tez na dole napisik USB i mozesz wgrywac rom jeszcze raz jak nie ten to inny :)

« Odpowiedź #101 dnia: Lipiec 30, 2006, 12:36:03 »
udalo mi sie tak zrobic juz wczoraj, musialem tylko dojsc do tego, ze w trybie bootloadera nie ma komunikacji z active sync..
pojawial misie napis usb, ale ac nic nie pokazywal i tak walczylem z tym (niepotrzebnie) az w koncu sprobowalem odpalic instalke - i poszlo...

w kazdym razie dzieki za pomoc..  :))  :D

jeszcze male pytanko, dlaczego nie mam mms'ow? wgralem soft lukjoda.. i podobno miala byc kustomizacja ery..
moze extended rom sie nie wgral? jeszcze bede z tym walczyl...

« Odpowiedź #102 dnia: Lipiec 30, 2006, 16:35:56 »
dokladnie nie wgral ci sie ex rom

wejdz przez total commander do extended_rom i odpal autorun
powinno zatrybic

ewentualnie wejdz do http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=46083

i sam zmodyfikuj swoj ex_rom i stworz config.txt
wtedy napewno zadziala :)

« Odpowiedź #103 dnia: Lipiec 31, 2006, 00:23:17 »
poprzez total commandera nie zatrybilo, wywalalo mi caly czas ze nie moze otworzyc pliku..  :S
sprobowalem wgrac jeszcze raz caly soft i tym razem poszlo, mam mms'y, internet i chyba cala reszte..

dzieki za pomoc :)  :))

co do wlasnego ext romu, pobawie sie po powrocie z urlopu (we wtorek znikam :D  :))  :D )