Edycja .DOC w Wizardzie?

• 4 Odpowiedzi
  • 452 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Atlantis

• 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
Edycja .DOC w Wizardzie?
« dnia: Luty 13, 2008, 11:14:13 »
Witam!

Chciałbym zapytać o to, jak dokładny jest PockletWord w Wiardzie (chbya WM5) - tzn. pozwala na w miarę dokładną edycję? Szczególnie zależy mi na przypisach, nawet nie tyle ich dodawaniu i edycji na urządzeniu mobilnym (choć to też byłoby bardzo miłym dodatkiem) co ich zachowaniu. Krótko mówiąc: nie ma miejsca taka sytuacja, że po zapisaniu zmian wykonanych na Pockecie znikają przypisy z dokumentu?
Jak wygląda kwestia obsługi grafik i tabel w dokumentach (chociaż to już kwestia drugorzędna)?

*

Offline DeeJayBzyQ

• 260
  • Sprzęt: Herm300 T-Mobile
Odp: Edycja .DOC w Wizardzie?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 13, 2008, 19:09:38 »
To jest prosty Word... napiszesz ale nie do końca sformatujesz tekst.
Przypisy - Nie wiem, nie sprawdzałem, ale raczej się nie da.
Grafika - do tej pory żadna grafika mi nie włączyła się (aby tylko ikona że tam jest grafika)
Tabele - obsługuje, da się zrobić podstawowe rzeczy, ale nic więcej.
Ogólnie rzecz biorąc... Od biedy pójdzie ;) ale wodotrysków nie ma.

Był gdzieś temat o porównywaniu Worda PPC z Windowsowym

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2008, 19:22:33 »

*

Offline Atlantis

• 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2008, 19:25:08 »
To jest prosty Word... napiszesz ale nie do końca sformatujesz tekst.

Ja wiem - w końcu to nie mój pierwszy PPC jak widać po profilu. ;P Niemniej z WM5 do czynienia nie miałem, a na PalmOSie naszukałem się trochę czegoś, co zbliżyłoby edycję tekstów trochę bardziej do ideały - wielkich wymagań nie mam, uproszczenia narzuca sam ekran i rozdzielczość - nie chodzi mi tyle o możliwości ingerencji w tekst, co jej brak przy zapisywaniu - w sensie nie widać przypisów, ale to nie znaczy, że program ma je wywalać!!! To samo odnośnie tabel, grafiki itp. :)
W przypadku PalmOSa najlepszym co znalazłem jest WordSmith, chociaż tam też niektórych rzeczy nie doprowadzono do perfekcji (można dodać przypis z poziomu programu, ale lepiej tego nie robić, bo nie da się go formatować, poza tym jest tendencja do usuwania polskich znaków z przypisów).

Grafika - do tej pory żadna grafika mi nie włączyła się (aby tylko ikona że tam jest grafika)

To wystarczy :P

Ogólnie rzecz biorąc... Od biedy pójdzie

Hmm... A coś w rodzaju TextMakera Wizardzik pociągnie? ;P

Tak czekając na przesyłkę mam jeszcze jedno pytanie - odnośnie ładowania przez USB. Mam taką ładowarkę samochodową z wyjściem miniUSB do ładowania odbiornika GPS (była z nim w zestawie), odbiornik rzecz jasna można również ładować z portu USB w komputerze. Czy taka ładowarka nada się też do Wizarda?

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2008, 20:01:47 »
I Wizard pociągnie TextMakera i ładowarka od GPS pociągnie Wizarda.