Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Dotyk nie działa przy wysuniętej klawiatrze
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
Wizard
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
2 Odpowiedzi
368 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
pawkow
7
«
dnia:
Listopad 22, 2007, 08:24:31 »
Mam problem, mianowicie wczoraj dostałem (używany) telefon, i przy wysuniętej lawiaturze nie działa dotyk na ekranie. Co może być tego przyczyną ?
kruusk
208
Sprzęt: za dużo się tego zebrało, więc jest na dole
Odp: Dotyk nie działa przy wysuniętej klawiatrze
«
Odpowiedź #1 dnia:
Listopad 24, 2007, 20:40:37 »
Sam miałem kiedyś ten problem. Jest to źle trzymające połaczenie kabla od digi z płytą. Nie wiem jak to zrobić "profesjonalnie" ale zawsze możesz rozebrać i podkleić taśmą klejącą to miejsce(chwile podziała).
HTC: Wallaby(t-mobile)-> Himalaya(era)->Wizard(już nie ma)-> acer n311->MSI WIND-> xda Flame->Samxung i5700-> Lenovo s10-3t ->Samsung Galaxy Tab->Motorola Defy
azmo
424
Odp: Dotyk nie działa przy wysuniętej klawiatrze
«
Odpowiedź #2 dnia:
Listopad 25, 2007, 11:05:38 »
nie sadze zeby byla to wina zlego polaczenia digi z plyta, bo po pierwsze w wizardzie digi jest przylutowany do cienkiej folii bezposrednio na LCD a dopiero pozniej przez tasme LCD laczy sie z tasma flex ktora jest podlaczona do plyty glownej telefonu, wiec moze doprecyzujesz ktore miejsce trzba podkleic tasma klejaca ? najlepiej bedzie jak to dokladnie opiszesz
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »