digitalizer?

• 6 Odpowiedzi
  • 729 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

digitalizer?
« dnia: Październik 31, 2007, 17:21:16 »
Witam.
Jestem od paru dni posiadaczem Wizarda i mam mały problem. Mianowicie gdy obsluguje Wizarda jedna ręką mam problem z ikonką minimalizowania. Gdy usiłuję ją nacisnąć kciukiem zazwyczaj wybiera mi się opcja przypisana do prawego soft key'a, czasami coś innego, ale co ważne, zawsze przy prawej krawędzi ekranu (ikona minimalizacji jest w prawym górnym rogu, natomiast soft key raczej na samym dole, więc jak to możliwe???). nawet gdy trafiam idealnie (moim zdaniem) w ten punkt i tak w wiekszosci przypadkow wybiera mi się coś innego. Gdy jednak działam z pomocą rysika wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Czy możliwe, ze to digitalizer? Może jakiś paproch, czy taśma? Czy może po prostu mój brak wprawy z wyświetlaczem dotykowym?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: digitalizer?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2007, 19:04:54 »
Probowales robic kalibracje ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline wyrwi34

• 31
  • Sprzęt: spv m3000
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 31, 2007, 21:34:57 »
aby wykonac kalibracje musisz zrobic nastepujace kroki start>ustawienia>system>wybierz ekran i tam masz opcje wyrwonaj ekran :grin:
wyrwi34

*

Offline Czaba

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2007, 22:27:40 »
Ten sam problem mam. Od tego czasu miałem już pare HR i zmiane ROMu ale dalej zdaża mi się to samo :/

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 01, 2007, 12:05:11 »
Kalibracja nic nie daje...  Już nawet zacząłem paznokieć zapuszczać, żeby ciągle do rysika nie sięgać. Przeczyściłem przestrzeń między obudową, a wyświetlaczem, ale nic sie nie stało ciekawego.

*

Offline Danzo

• *
  • 94
  • Sprzęt: C500, Wizard, Hermes
    • Omnia Now
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 02, 2007, 00:13:31 »
Mam podobnie :D
Popatrzcie na digi pod swiatlo, u mnie widac maly wybrzuszony pasek i przez to mi spierdziela punkt dotyku :D
Moim skromnym zdaniem to to jest "zmeczenie materialu"

*

Offline Czaba

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 07, 2007, 15:46:02 »
U mnie problem właśnie znikł :P

Z ciekawości chciałem stestować inny rom niż NBD i wrzuciłem sobie PF 3.2 NextStep i problem ustąpił. Wciskam paluchem X w prawym górnym rogu i wszystko śmiga tak jak powinno.

Problem zaczął się chyba od mojego pierwszego romu, tzn NBD 9.1 i przy przesiadce na 9.2 pozostał. Wcześniej jeszcze miałem WM5 od O2, ale niestety nie pamiętam czy tam także tak się działo, bo miałem go bardzo krótko.