DialPad Wizard (orange) HELP!

• 19 Odpowiedzi
  • 1928 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 24, 2006, 13:23:00 »
Proszę o pomoc w zmianie dialpada. Przeszukałem całe forum i informacje, które znalazłem mi niewiele pomogły.
Porady z xda-dev. też na nic się nie zdały.

Głównym problemem jest kolor czcionki (czarna na szarym tle)
Wysterczy troche słońca i ekran jest całkowicie nieczytelny.
Najbardziej podoba mi się oryginalny dialpad, ten który pokazuje się przy żądaniu pinu.
Udało się zainstalować kilka innych padów, ale żaden nie zmienił koloru czcionki.
Nie udało mi się też zrobić tego w rejestrze, po soft-resecie wartości kluczy wracają do wyjściowych.

Może komuś, kto ma soft orange udało się coś z tym zrobić.

Ps. ten dialer orange`a jest tak wredny, że niekiedy przykrywa inny,właśnie zainstalowany, który nieśmiało wstaje zza niego.

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2006, 14:33:37 »
Mam dokładnie taki sam zgryz - to diabelstwo po prostu nie daje się wymienić na coś o cywilizowanym wyglądzie. Zmiana kluczy rejestru nie powoduje zmian kolorów czcionek. Czy ktokolwiek wie jak się tego pozbyć?

Próbowałem też twardego resetu z resetem przed "customizacją" ale "goły" rom też ma tego pada....

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2006, 19:07:03 »

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2006, 07:26:28 »
Cytat: "krisglab"
Udało się!!!
Trzeba zainstalować to:
ftp://xda@ftp.xda-developers.com/Uploads/Cabinstalls/DialerSkin_Portrait_091104.sa.CAB

Pozdrawiam :wink:

Nie chciałbym uprawiać czarnowidztwa, ale mam 3 pytania:

1) skoro w nazwie jest "Portrait" to czy w Landscape też Ci działa?
2) czy działa nadal smart-dialing?
3) Daje się toto odinstalowywać i wrócić do orangutanowego bez robienia hard-resetu?

Dzięki za info.

Edit: widzę tam też CAB-a z Landscape - może to jest odpowiedź na moje pierwsze pytanie ;-)

*

Offline oscar

• **
  • 218
  • Sprzęt: Nokia n95
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2006, 16:52:41 »
Tez jestem zywo zainteresowany zmiana dialpada, wiec prosilbym o odpowiedz na powyzsze pytania kogos kto zainstalowal...

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2006, 17:57:01 »
Hej!

Landscape też działa.
Smart-dialing niestety nie, ale mam nadzieję, że coś poradzę.
Do poprawnego działania potrzeba zmienić wpis w rejestrze, który przed instalacją powyższego caba nic nie zmieniał.
Teraz za jego pomocą można przełączać pady: orange lub nowy.

O zmianie w rejestrze tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=29205

ps. jak ktoś uruchomi smart-dial, prosze dać znać.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2006, 21:37:01 »
Cytat: "krisglab"
Hej!

Landscape też działa.
Smart-dialing niestety nie, ale mam nadzieję, że coś poradzę.
Do poprawnego działania potrzeba zmienić wpis w rejestrze, który przed instalacją powyższego caba nic nie zmieniał.
Teraz za jego pomocą można przełączać pady: orange lub nowy.

O zmianie w rejestrze tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=29205

ps. jak ktoś uruchomi smart-dial, prosze dać znać.

Zobacz w extended_rom - jest tam CAB: smardialing_enable_0915_signed.cab - może ponowne uruchomienie tego cuda przywróci smartdialing.

*

grnt

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 27, 2006, 22:24:19 »
Ciekawostka, zainstalowałem DialerSkin_Portrait_091104.sa.CAB potem zmiana w rejestrze i Landscape też działa tzn bez instalacji DialerSkin_Landscap_091104.sa.CAB
Ale nie mogę pliku smartdialing.cab

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 27, 2006, 23:26:54 »
Cytat: "grnt"

Ale nie mogę pliku smartdialing.cab

A czego dokładnie z nim nie możesz?

*

grnt

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 28, 2006, 01:39:40 »
:D  :D  :D
Nic z nim nie mogę :) ponieważ nie udało mi się go odszukać.
Używałem TotalComander z wyłączonym ukrywaniem plików w ROM.

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 28, 2006, 07:30:26 »
:D  :D  :D
Nic z nim nie mogę :) ponieważ nie udało mi się go odszukać.
Używałem TotalComander z wyłączonym ukrywaniem plików w ROM.

Właśnie w totalcommandrze wpisz w polu na górze "\Extended_ROM" i nagle zobaczysz zawartość tego katalogu ;-) Ukrywanie plików ROM nie ma tu nic do tego.

*

grnt

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 28, 2006, 08:45:56 »
Dzięki, tutaj ciągle się uczę :)

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 28, 2006, 11:13:24 »
To jest dobre :P
Niestety u mnie zmiany są połowiczne.
Pojawiły się opcje SmartDialing w menu telefonu, ale nie da sie do nich wejść.
To może być wina moich wcześniejszych ingerencji w rejestrze, choć wydaje mi sie, że wszystkie zmiany wycofałem. Może coś przeoczyłem?

Niech ktoś powie czy u niego to zagadało, bo mie wiem czy mam robić HR. :?

« Odpowiedź #13 dnia: Luty 28, 2006, 11:26:06 »
Mój sposób na tło z orange. Wyedytowałem bitmapę Bkgnd_Port.bmp na taką jaka mi odpowiadała podmieniłem.
Później soft-reset i było dobrze. Zostały stare klawisze ale można to zmienić na tej samej zasadzie.

*

grnt

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 28, 2006, 11:27:23 »
Opcje SmartDialing zawsze były. Obecnie nie masz do nich dostępu, wynika to z instalacji DialerSkin, nie wiem dlaczego tak się dzieje. Niestety uruchomienie smardialing_enable_0915_signed.cab z ROM SPV nic nie zmienia, nadal nie ma dostępu do SmartDialing.
Jak zrobisz Hard Reset to dostęp do SmartDialing oczywiście będzie, jednak będziesz musiał cieszyć "praktycznym" wyglądem DialerSkin by Orange PL :)
Ja już wolę zrezygnować ze SmartDialing. Najczęsciej telefony wybieram z kontaktów, a poza tym w SPV mam SIM przeznaczony tylko do GPRS.
Może znajdzie ktoś sposób na pozbycię gustownego szarego DialerSkin z jednoczesnym działaniem SmartDialing.
Ja już wszystko przetestowałem na moim SPV, dziś zainstaluję to co jest mi w PDA potrzebne i przestaje się bawić. Trzeba w końcu zacząć spać :)

« Odpowiedź #15 dnia: Luty 28, 2006, 20:16:02 »

Ja już wszystko przetestowałem na moim SPV, dziś zainstaluję to co jest mi w PDA potrzebne i przestaje się bawić. Trzeba w końcu zacząć spać :)

No mi też się twarde resety znudziły. Nawet sobie zacząłem mierzyć czas od twardego do skondifurowania urządzenia, pełnego synca, instalacji podstawowych aplikacji - daje się w 6 minut ;-)

Używam od kilku dni i jakoś ten szary przestaje powoli budzić obrzydzenie. Może pobawię się ze zmieniamiem bitmap. Szkoda tylko, że oranżynki taki kolorystyczny badziew nam zaserwowały.

*

Offline ex1

• 3
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 14, 2006, 20:57:18 »
przepraszam najmocniej ale nie moge sie dostać za bardzo do ftp- na xda, moze macie jakies hasełko..?

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 14, 2006, 21:59:27 »
Cytat: "ex1"
przepraszam najmocniej ale nie moge sie dostać za bardzo do ftp- na xda, moze macie jakies hasełko..?

może "xda" ?

*

Offline emeryt

• 31
  • Sprzęt: Wave 8500 + SGS 9000
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 14, 2006, 23:56:39 »
Pisałem juz w innym wątku na tym forum: skórki do dialpada w postaci plików *.cab są tu: http://www.ppcsg.com/lofiversion/index.php/t68996.html
... nawet smartdialing działa

*

Offline bielowm

• **
  • 215
  • Sprzęt: iPhone4/HTC HD7
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 23, 2006, 19:53:02 »
A mój dostawca internetu zablokował chyba wejście na ftp-y bo mi się nie udaje wejść na żadny.
Jak byłby ktoś tak miły i przysłał mi cab-a to będe wdzięczny.
meb1976@o2.pl

Z góry wielkie dzięki.