[WIZARD] Charczacy glosniczek

• 9 Odpowiedzi
  • 475 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 13, 2006, 15:37:47 »
Witam :)

Od kilku dni bez wyraznego powodu nagle glosniczek zaczal sie zachowywac conajmniej dziwnie, charczy i wydaje smieszne dzwieki (da sie rozmawiac, ale glos jest znieksztalcony), do tego zauwazylem ze wyswietlacz zaczal piszeczec (!). Czy ktos mial cos takiego i co najwazniejsze czy sobie poradzil z naprawa? Gwarancje mam ale sa pewne komplikacje i wiaze sie to z utrata tel na miesiac, wiec pytam czy samemu da sie cos poradzic.

Dziekuje z gory za pomoc :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2006, 17:26:37 »
serwis
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2006, 22:22:20 »
Liczylem na bardziej rozwinieta odpowiedz. A samodzielna naprawa? Ktos sie podejmował?

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2006, 22:43:21 »
Cytat: "mtstar"
Liczylem na bardziej rozwinieta odpowiedz. A samodzielna naprawa? Ktos sie podejmował?

no da sie :) oczywiscie jak jestes serwisantem i masz na zbyciu
nalepki serwisowe HTC w koncu musisz jakos tel rozkrecic
no a potem szkoda stracic gware wiec trzeba nalepic ponownie :)
no chyba ze jestes takim serwisantem ze wszystko mozesz zrobic to po co nalepiac znowu sie cos popsuje to naprawisz :P

a zapomialem dodac cos do tego rozwinieca :

polecam serwis :P

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2006, 00:28:36 »
Wlasnie przeczytalem instrukcje serwisowa i zeby dostac sie do glosniczka trzeba doszczetnie rozmontowac telefon :)

Mam drugie pytanko, troszeczke offtopic - czy aby oddac do serwisu tel potrzebna jest oryginalna gwarancja czy wystarczylby jakis tam potwierdzony notarialnie na przyklad odpis? Albo jeszcze inny dokument? Bo tel kupilem od kogos kto dostal kilka na firme i ma zbiorcza gware ktorej nie chce mi udostepnic. Jedynym wyjsciem jest zalatwianie tego "przez niego" a to wydluza czas znacznie...

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2006, 00:40:33 »
powinna ci wystarczyc kopia tej faktury, kiedys dzwonilem w tej sprawie do ery i taka mi dali odp. Tez mam tylko kopie faktury bo kupilem na allegro

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 14, 2006, 01:57:41 »

nie ma takiej nalepki, co się nie przekleja xD

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2006, 13:47:59 »
u mnie tez cos sie dzieje z dzwiekiem, ale troche inaczej, czasami b.rzadko - 1x tydzien, zapiszczy, tzn kiedy ma odtworzyc dzwiek robi to ale tak jkby sila byla ustawiona 3razy maximum, i wtedy wydobywa sie przesterowany bardzo glosny dzwiek, tylko na poczatku sygnalu, potem juz jest ok

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 14, 2006, 16:02:51 »
Cytat: "Adamerso"

nie ma takiej nalepki, co się nie przekleja xD

fakt :D

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 18, 2006, 22:52:33 »
Cytat: "malik"
u mnie tez cos sie dzieje z dzwiekiem, ale troche inaczej, czasami b.rzadko - 1x tydzien, zapiszczy, tzn kiedy ma odtworzyc dzwiek robi to ale tak jkby sila byla ustawiona 3razy maximum, i wtedy wydobywa sie przesterowany bardzo glosny dzwiek, tylko na poczatku sygnalu, potem juz jest ok

Też tak mi się zdarza - ale uznałem to za "właściwość" tego modelu, a nie za wadę którą można wyeliminować :)