Co zrobic po hard resecie? M3000

• 31 Odpowiedzi
  • 3330 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Co zrobic po hard resecie? M3000
« dnia: Luty 21, 2008, 00:30:24 »
Witam,

Mam pewien problem. Zrobilam HR w moim SPV M3000 i telefon sie normalnie uruchamia, lecz zatrzymuje sie jak mi sie wydaje na kalibracji ekranu. Pokazuje sie napis w jakims jezyku i na srodku jest krzyzyk. Nie wiem co dokladnie mam zrobic, bo nie mam pojecia co tam jest napisane. Probowalam juz przeciagac ten krzyzyk ale on jedynie da sie przesuwac do rogow wyswietlacza. Moze ktos mi wytlumaczyc co ja mam tam zrobic lub moze ktos mi przetlumaczy ten tekst: Klikk malet for hver plassering pa skjermen. Malet flytte seg helt til skjermen er justert. Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam...

Odp: Co zrobic po hard resecie? M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2008, 00:59:01 »
Musisz klikac na te koleczka w rogu,to sie nazywa kalibracja ekranu - dzieki temu pocket wie,gdzie dotykasz rysikiem.

to chyba bedzie,z tego co pamietam,lewy gorny rog,potem dolny,potem prawy dolny,prawy gorny,srodek,i Ok :) lub dalej,nie pamietam juz.

potem bedzie - albo i nie - samouczek dotyczacy kopiowania plikow - musisz klikac tam gdzie konczy sie strzalka :)

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 21, 2008, 01:08:33 »
Musisz klikac na te koleczka w rogu,to sie nazywa kalibracja ekranu - dzieki temu pocket wie,gdzie dotykasz rysikiem.

to chyba bedzie,z tego co pamietam,lewy gorny rog,potem dolny,potem prawy dolny,prawy gorny,srodek,i Ok :) lub dalej,nie pamietam juz.

potem bedzie - albo i nie - samouczek dotyczacy kopiowania plikow - musisz klikac tam gdzie konczy sie strzalka :)

No ok, ale ja mam tylko ten krzyzk na srodku i nad nim ten tekst, i nie mam zadnych koleczek na rogach :/ i na samej gorze mam tytul tego "juster skjerm"

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2008, 01:36:41 »
Klikasz krzyzyk na środku , nastepnie w miejscach gdzie się pokaże . Jak to przejdziesz wysiwtli Ci sie kalendarz z którego za pomocą rysika masz skopiować datę spotkania u dentysty .
Jesli poczytasz FAQ dotyczący tego modelu - to po dokladnym zapoznaiu się z nim bedziesz mogła wgrać ROM w nazym języku . Poczytaj go i dział dla początkujących - ewentualnie poszukaj doświadczonych uzytkowników w swpjej okolicy .
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=53744.0
potrzebna zgoda

*

Offline DeeJayBzyQ

• 260
  • Sprzęt: Herm300 T-Mobile
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 21, 2008, 01:38:39 »
Kobiety i 'zabawki' dla facetów...  :D
Moniko pomogę Ci...  :)
Powiem tyle że masz jakąś norweską albo holenderską wersję Windowsa, więc kłania się zmiana oprogramowania. (Pomożemy, nie bój się  :) ) ale najpierw...
Po włączeniu i wyświetleniu tego ekranu co opisujesz, Tapnij/Kliknij na środek tego krzyżyka, jak nie załapie to dociśnij parę razy mocniej w to samo miejsce bez przesuwania rysika (aby tylko ekranu nie uszkodź!). I tu wyjdzie czy działa ekran dotykowy... Jeżeli nie zaskoczy po mocniejszym dociśnięciu to znaczy że warstwa dotykowa jest uszkodzona. Jeżeli Wizard odczyta Twój gest prawidłowo, będą się na rogach pojawiać kolejno takie same krzyżyki  :)
Potem po kalibracji ekranu, będzie taka niby kartka z kalendarza, notatnika i przytrzymaj na niej dłużej rysik (to jak funkcja prawego przycisku myszy w Windowsie, otworzy się menu), czyli 'Kopiuj/Copy' potem znowu to samo na następnej stronie i już inne polecenie odpowiadające 'Wklej/Paste'. Potem już nie pamiętam dokładnie, ale będą 2 przyciski (chyba rejestracja na MSN), jeden z nich odpowiada za 'Omiń/Skip' ale nie pamiętam który.
Po wykonaniu tego wszystkiego powinien załadować się Windows. Po chwili załadowania (jeżeli jest to pierwsze uruchomienie) Windows będzie chciał się sam 'uzupełnić' pierdołami z sieci np. Orange, T-Mobile itp... Jeżeli chcesz mieć te aplikacje, to poczekaj aż się zainstalują, a jeżeli chcesz mieć 'czystego' czyt. normalnego Windowsa jaki jest przewidziany to tapnij 'Anuluj/Cancel', ten przysisk poniżej tego paska ładowania tych dodatków, albo prościej... Po kalibracji ekranu, i tej funkcji wklejania, po ukazaniu się ekranu 'Dzisiaj/Today' zrób SoftReset (rysik w dziurkę z prawej strony) i powinno się uruchomić od nowa, ze świeżym Windowsem...  :ok:
W razie czego to pisz na GG do mnie, albo do kogoś kto będzie częściej dostępny niż ja  :)

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 21, 2008, 01:46:19 »
Klikasz krzyzyk na środku , nastepnie w miejscach gdzie się pokaże . Jak to przejdziesz wysiwtli Ci sie kalendarz z którego za pomocą rysika masz skopiować datę spotkania u dentysty .
Jesli poczytasz FAQ dotyczący tego modelu - to po dokladnym zapoznaiu się z nim bedziesz mogła wgrać ROM w nazym języku . Poczytaj go i dział dla początkujących - ewentualnie poszukaj doświadczonych uzytkowników w swpjej okolicy .
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=53744.0

No sama juz jakos sie zorientowalam ze tak trzeba zrobic :) Ale i tak dziekuje bardzo. Mam nastepny problem. Wydaje mi sie ze cos jest nie tak z moim ekranem, poniewaz nie dziala jak dotykam na ten krzyzyk na samym srodku. Zadziala dopiero jak nacisne gdzies z boku, pozniej idzie w prawy gorny rog, wtedy zaznaczam na srodek krzyzyka i idzie dalej w dolny prawy rog i znowu sam srodek krzyzyka, pozniej prawy dolny itd i po zaznaczeniu wszystkich rogow i srodka (tego co nie moglam zrobic tego w samym srodku) wszystko przez chwilke mignie tak jakbym miala to od nowa zrobic. Co teraz mam uczynic?
Napisane: Luty 21, 2008, 01:42:26
Kobiety i 'zabawki' dla facetów...  :D
Moniko pomogę Ci...  :)
Powiem tyle że masz jakąś norweską albo holenderską wersję Windowsa, więc kłania się zmiana oprogramowania. (Pomożemy, nie bój się  :) ) ale najpierw...
Po włączeniu i wyświetleniu tego ekranu co opisujesz, Tapnij/Kliknij na środek tego krzyżyka, jak nie załapie to dociśnij parę razy mocniej w to samo miejsce bez przesuwania rysika (aby tylko ekranu nie uszkodź!). I tu wyjdzie czy działa ekran dotykowy... Jeżeli nie zaskoczy po mocniejszym dociśnięciu to znaczy że warstwa dotykowa jest uszkodzona. Jeżeli Wizard odczyta Twój gest prawidłowo, będą się na rogach pojawiać kolejno takie same krzyżyki  :)
Potem po kalibracji ekranu, będzie taka niby kartka z kalendarza, notatnika i przytrzymaj na niej dłużej rysik (to jak funkcja prawego przycisku myszy w Windowsie, otworzy się menu), czyli 'Kopiuj/Copy' potem znowu to samo na następnej stronie i już inne polecenie odpowiadające 'Wklej/Paste'. Potem już nie pamiętam dokładnie, ale będą 2 przyciski (chyba rejestracja na MSN), jeden z nich odpowiada za 'Omiń/Skip' ale nie pamiętam który.
Po wykonaniu tego wszystkiego powinien załadować się Windows. Po chwili załadowania (jeżeli jest to pierwsze uruchomienie) Windows będzie chciał się sam 'uzupełnić' pierdołami z sieci np. Orange, T-Mobile itp... Jeżeli chcesz mieć te aplikacje, to poczekaj aż się zainstalują, a jeżeli chcesz mieć 'czystego' czyt. normalnego Windowsa jaki jest przewidziany to tapnij 'Anuluj/Cancel', ten przysisk poniżej tego paska ładowania tych dodatków, albo prościej... Po kalibracji ekranu, i tej funkcji wklejania, po ukazaniu się ekranu 'Dzisiaj/Today' zrób SoftReset (rysik w dziurkę z prawej strony) i powinno się uruchomić od nowa, ze świeżym Windowsem...  :ok:
W razie czego to pisz na GG do mnie, albo do kogoś kto będzie częściej dostępny niż ja  :)

Czyli chyba jednak mam zepsuty ekranik bo nie dziala mi gdy dotykam na krzyzyk na samym srodku :( co teraz moge zrobic?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 21, 2008, 01:51:25 »
Zapukaj (gg) do : Pajero, adzios,ziele ( okolice wrocka,wawy,kraka)  - na pewno znjdziesz u nich pomoc w naprawie ( wymianie warstwy dotykowej - a nie całego ekranu jak Ci zaproponuja inne serwisy)
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 21, 2008, 01:57:15 »
Zapukaj (gg) do : Pajero, adzios,ziele ( okolice wrocka,wawy,kraka)  - na pewno znjdziesz u nich pomoc w naprawie ( wymianie warstwy dotykowej - a nie całego ekranu jak Ci zaproponuja inne serwisy)

Kurde, dostalam ten telefonik od cioci, wszystko bylo dobrze, normalnie go uzywalam przez kilka dni, az nagle zachcialo mi sie pousuwac wszystko z niego i zrobilam ten nieszczesny HR. :( Czy koniecznie musze wymieniac ta warstwe dotykowa? Czy moze da sie cos zrobic zeby ominac to kalibrowanie, albo nie wiem co? :(

*

Offline DeeJayBzyQ

• 260
  • Sprzęt: Herm300 T-Mobile
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2008, 07:08:45 »
Czy przed tym HR wyświetlacz na środku działał?  :O

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 21, 2008, 10:58:24 »
Czy przed tym HR wyświetlacz na środku działał?  :O

No nie wiem dokladnie czy dzialal, bo bawilam sie tym telefonem 4 dni. Nie zauwazylem zeby cos nie dzialalo. Nawet jesli ten srodek ekraniku nie dzialal to nie przeszkadzalo mi to. Da sie cos zrobic, zeby tego nie naprawiac i zeby ten windows sie zaladowal?

*

Offline Adrian8891

• 455
    • www.GPWpolska.pl
  • Sprzęt: ZTE Blade ROM: Froyo
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 21, 2008, 11:04:17 »
a może Panie i Panowie to wina samego Windowsa?

warto by spróbować może wgrać wersję ANG. bo może sam plik w którym jest kalibracja ekranu jest jakiś zniszczony (uszkodzony) ? ?

co Wy na to?

Pozdrawiam!
Pozdrawiam,
inż. Adrian M.
Niezależny Analityk Giełdowy

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 21, 2008, 11:13:55 »
z przykrego doswiadczenia wiem,ze czasem trzeba ze trzy razy hard reset zrobic.nie pytaj,Moniko,czemu,uroki windowsa ,i zasilanych bateriami zabawek :P

zrob ze trzy razy HR,jesli uda sie to przejsc jakos wzglednie bezbolesnie ,to trzeba bedezide zrobic tak jak Panowie  Koledzy :) wyzej napisali - zmienic rom - nie boj,to nic strasznego :) powaznie tylko brzmi :) kazdy na forum sluzy pomoca,wystarczy sie odezwac,i w ramach "zaplaty" ladnie sie usmiechnac i podziekowac :)

edit :)

jesli nie mzoesz przejsc ekranu kalibracji,sprobuj tego ;

cytat z FAQ:
"Program ktory usuwa plik welcome.ini za was czyli obchodzi punkt kalibracji, jedyne co musicie zrobic to:

Wlaczyc telefon, Polaczyc go przez AS, Odpalic Program i wcisnac przycisk Remove Alignment i wsio cala fizjologia,

http://www.codefactory.es/downloads/mobile_speak_pocket/release/MSP_RemoteAlignment.zip

Wydaje mi sie ze ten moj sposob jest o wiele prostszy, jest prostszy od budowy gwozdzia... mam nadzieje ze zostanie dla potomnych... ^^"

« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2008, 11:18:11 wysłana przez prozac0 »

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 21, 2008, 11:34:45 »
z przykrego doswiadczenia wiem,ze czasem trzeba ze trzy razy hard reset zrobic.nie pytaj,Moniko,czemu,uroki windowsa ,i zasilanych bateriami zabawek :P

zrob ze trzy razy HR,jesli uda sie to przejsc jakos wzglednie bezbolesnie ,to trzeba bedezide zrobic tak jak Panowie  Koledzy :) wyzej napisali - zmienic rom - nie boj,to nic strasznego :) powaznie tylko brzmi :) kazdy na forum sluzy pomoca,wystarczy sie odezwac,i w ramach "zaplaty" ladnie sie usmiechnac i podziekowac :)

edit :)

jesli nie mzoesz przejsc ekranu kalibracji,sprobuj tego ;

cytat z FAQ:
"Program ktory usuwa plik welcome.ini za was czyli obchodzi punkt kalibracji, jedyne co musicie zrobic to:

Wlaczyc telefon, Polaczyc go przez AS, Odpalic Program i wcisnac przycisk Remove Alignment i wsio cala fizjologia,

http://www.codefactory.es/downloads/mobile_speak_pocket/release/MSP_RemoteAlignment.zip

Wydaje mi sie ze ten moj sposob jest o wiele prostszy, jest prostszy od budowy gwozdzia... mam nadzieje ze zostanie dla potomnych... ^^"

Probowalam juz nieraz robic ten HR i niestety za kazdym razem to samo. Znalazlam rowniez ten opis jak obejsc ta kalibracje, ale po podlaczeniu kabla USB do kompa wyswietla mi sie komunikat ze nie rozpoznano urzadzenia USB i program ActiveSync nie widzi telefonu :/

*

Offline Adrian8891

• 455
    • www.GPWpolska.pl
  • Sprzęt: ZTE Blade ROM: Froyo
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 21, 2008, 11:53:35 »
ale zaraz zaraz...
zdaje się że pierwszy ekran jaki się pokazuje to jest ekran powitalny z napisem że prosze kliknąć w ekran aby przjeść do kalibracji ekranu... czyż nie?

więc... jeśli doszło do "krzyżyka" to znaczy że musialo sie udać kliknąć na warstwę dotykową co oznacza że działa warstwa dotykowa.
Pozdrawiam,
inż. Adrian M.
Niezależny Analityk Giełdowy

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 21, 2008, 12:01:57 »
tzn,tak,dziala,ale wydaje mi sie ze srednio sprawnie :)

byc moze z jakis wzgledow nie chce zapisac sie konfiguracja  po skalibrowaniu ekranu - ja polecam jeszcze jeden hard reset,bo chyba tylko to mozna zrobic bez ewentualnego uszkodzenia sprzetu.i szybko zmienic ROM :) na jakis w ludzkim jezyku :P

« Odpowiedź #15 dnia: Luty 21, 2008, 12:38:24 »
ale zaraz zaraz...
zdaje się że pierwszy ekran jaki się pokazuje to jest ekran powitalny z napisem że prosze kliknąć w ekran aby przjeść do kalibracji ekranu... czyż nie?

więc... jeśli doszło do "krzyżyka" to znaczy że musialo sie udać kliknąć na warstwę dotykową co oznacza że działa warstwa dotykowa.

Najpierw pokazuje mi sie logo windowsa i cos sie laduje, nastepnie pod logiem windowsa pojawia sie jakis napis i jak nacisne w jakims miejscu na ekranik to pojawia mi sie wlasnie ten napis ktory podalam na poczatku i krzyzyk na samym srodku i gdy probuje nacisnac na sam srodek krzyzyka to nie reaguje telefon nic, a jak juz wezme np. 1 cm w bok to przechodzi mi dalej do rogow. W rogach jak dotykam juz w sam srodek krzyzyka to wszystko jest ok i przechodzi dalej. gdy juz wszystkie krzyzyki dotkne to mrugnie i tak jakbym miala wszystko robic od nowa. Po dotknieciu ekraniku na srodku czuc jak ta warstwa dotykowa nie przylega do ekraniku i jak sie przejezdza po ekranie to slychac dzwiek tak jakby sie odlepiala.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 21, 2008, 13:43:00 »
No masz uszkodzona warstwe dotykowa i nic nie poradzisz, albo wymiana albo poczytaj FAQ jak obejsc kalibracje, nic innego nie wymyslisz.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #17 dnia: Luty 21, 2008, 13:57:20 »
No masz uszkodzona warstwe dotykowa i nic nie poradzisz, albo wymiana albo poczytaj FAQ jak obejsc kalibracje, nic innego nie wymyslisz.

No bede probowala obejsc ta kalibracje, ale mam problem. Po podlaczeniu telefonu do kompa wyskakuje napis "nie rozpoznano urzadzenia USB" i nie moge sie polaczyc z ActiveSync'iem. Co teraz?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 21, 2008, 14:45:42 »
Masz najnowszego AS? I ew. sprobuj kabel przepiac do innego portu USB

« Odpowiedź #19 dnia: Luty 21, 2008, 16:44:56 »

Mam wersje 4.5 i kabel juz zmienialam w inne wejscie
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2008, 18:30:01 wysłana przez monisia86 »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 21, 2008, 16:47:26 »
Mam wersje 4.5 i kabel juz zmienialem w inne wejscie

No i?

« Odpowiedź #21 dnia: Luty 21, 2008, 18:19:36 »

No i?

No i caly czas to samo, taki sam komunikat sie pojawia.
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2008, 18:30:21 wysłana przez monisia86 »

« Odpowiedź #22 dnia: Luty 21, 2008, 18:32:36 »
hmm.. .a gniazdu synchronizacji nic nie jest ? tzn gdy wlozysz wtyczke,to nie lata za mocno ? o pocketa mi chodzi.
ja dalej bede sie uopieral przy kilkukrotny hard resecie.popsuc nie popsuje,a pomoc moze :)

« Odpowiedź #23 dnia: Luty 21, 2008, 18:39:18 »
hmm.. .a gniazdu synchronizacji nic nie jest ? tzn gdy wlozysz wtyczke,to nie lata za mocno ? o pocketa mi chodzi.
ja dalej bede sie uopieral przy kilkukrotny hard resecie.popsuc nie popsuje,a pomoc moze :)

Gniazdo niby dobre, bo nic nie lata. HR robilam juz kilka razy.

*

Offline .: dabek :.

• **
  • 194
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 21, 2008, 18:56:28 »
No bede probowala obejsc ta kalibracje, ale mam problem. Po podlaczeniu telefonu do kompa wyskakuje napis "nie rozpoznano urzadzenia USB" i nie moge sie polaczyc z ActiveSync'iem. Co teraz?

Monisio, sprobuj zainstalowac ActiveSynce'a 4.5 na innym komputerze (najlepiej u jakiegos kolegi ktory ma kompa "w igle";). Obstawialbym wine po stronie Twojego komputera. :-?

Jesli bedziesz probowac dalej u siebie, przed podlaczeniem Wizarda, wylacz program antywirusowy i firewalla (jesli takowe posiadasz). Oczywiscie wtedy rozlacz takze polaczenie internetowe.
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2008, 19:01:32 wysłana przez dabek »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 21, 2008, 19:16:49 »
Tak OT Moze monisia zdecyduje sie czy jest facetem czy kobieta, bo mi sie nie dobrze robi jak jakis kolejny dzieciak probuje wzbudzic litosc udajac dziewczyne, chyba ze monisia choruje na schizofrenie i raz o sobie pisze per on a pozniej wszystkie posty pomylkowe poprawia na forme zenska...  :mad:

« Odpowiedź #26 dnia: Luty 21, 2008, 19:37:55 »

Monisio, sprobuj zainstalowac ActiveSynce'a 4.5 na innym komputerze (najlepiej u jakiegos kolegi ktory ma kompa "w igle";). Obstawialbym wine po stronie Twojego komputera. :-?

Jesli bedziesz probowac dalej u siebie, przed podlaczeniem Wizarda, wylacz program antywirusowy i firewalla (jesli takowe posiadasz). Oczywiscie wtedy rozlacz takze polaczenie internetowe.

Instalowalam na laptopie i to samo. Antivirusa nie posiadam, a zapore mam wylaczona.

Tak OT Moze monisia zdecyduje sie czy jest facetem czy kobieta, bo mi sie nie dobrze robi jak jakis kolejny dzieciak probuje wzbudzic litosc udajac dziewczyne, chyba ze monisia choruje na schizofrenie i raz o sobie pisze per on a pozniej wszystkie posty pomylkowe poprawia na forme zenska...  :mad:

Jestem plci zenskiej :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 21, 2008, 19:44:12 »
Instalowalam na laptopie i to samo. Antivirusa nie posiadam, a zapore mam wylaczona.

Zmien kabel na inny w takim razie, jezeli na 2 kompach nie rozpoznaje urzadzenia i wyeliminujesz kabel znaczy sie ze problem z PPC

Oczywiscie, a takie stwierdzenia

to sa tak oczywiste naturalne literowki, tym bardziej ze byly jeszcze 2 takie, tylko zdazyles przeedytowac posty i zmienic forme na zenska wypowiedzi. Nie rob z Klubowiczow debili. nie jestes pierwszy ktory kombinowal w podobny sposob na forum...

« Odpowiedź #28 dnia: Luty 21, 2008, 19:52:59 »

Zmien kabel na inny w takim razie, jezeli na 2 kompach nie rozpoznaje urzadzenia i wyeliminujesz kabel znaczy sie ze problem z PPC

Oczywiscie, a takie stwierdzenia

to sa tak oczywiste naturalne literowki, tym bardziej ze byly jeszcze 2 takie, tylko zdazyles przeedytowac posty i zmienic forme na zenska wypowiedzi. Nie rob z Klubowiczow debili. nie jestes pierwszy ktory kombinowal w podobny sposob na forum...

To widze, ze Tobie sie troche przysnilo. Edytowalam we wszystkich moich postach tylko w 2 miejscach. Gdzies tam zamiast "Mam" napisalam "am" i pozniej rzeczywiscie gdzies zamiast koncowki "am", zrobilam "em". Jak cos Ci sie nie podoba to nie musisz udzielac sie w moim temacie. Co Ty sie tak czepiasz? Jakis uraz masz do plci przeciwnej? Dziekuje wszystkim bardzo za pomoc. Na razie nie bede nic grzebala w telefonie, tylko jutro pojde do serwisu i zapytam ile bedzie kosztowac wymiana tej folii. :) Pozdrawiam.

*

Offline .: dabek :.

• **
  • 194
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 21, 2008, 20:04:42 »
Gdzies tam zamiast "Mam" napisalam "am" i pozniej rzeczywiscie gdzies zamiast koncowki "am", zrobilam "em".

Jesli tak bylo to OleYek jako moderator mial powod aby zaregowac w ten sposob. W praktyce podszywanie sie pod plec piekna jest bezsensowne bo jesli problem jest do rozwiazania - to zawsze sie znajdzie ktos chetny do pomocy (to do potencjalnych podszywaczy).
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2008, 20:09:40 wysłana przez dabek »