Brak Dzwięku w Wizardzie

• 8 Odpowiedzi
  • 692 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brak Dzwięku w Wizardzie
« dnia: Kwiecień 13, 2006, 19:05:30 »
Witam !

Od dwoch miesięcy jestem uzytkownikiem telefonu SPV M3000, który zakupiłem jako nowy w salonie Orange.

Od pewnego czasu z niewiadomych dla mnie przyczyn bez powodu zanika dzwięk w moim palmtopie tzn w dziwny sposób ponieważ dzwięk przychodzącego połaczenia jest słyszalny, natomiast np tapniecia czy też odtwarzanie mp3 etc. nie słychać.

Sytuacja wraca do normy kiedy np. 5 razy pod rząd wykonam soft reset lub podłączę słuchawki a nastepnie je wypnę.

Czy ktoś ma podobny problem?

Pomóżcie....

Dodaję, że nie jest to wina zainstalowanego oprogramowania, gdyż po wykonaniu hard resetu kiedy windows był pusty  tez takowa sytuacja wystąpiła :(

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Brak Dzwięku w Wizardzie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2006, 19:12:15 »
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
Re: Brak Dzwięku w Wizardzie
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 14, 2006, 00:13:39 »
Cytat: "lukas_78"
Dodaję, że nie jest to wina zainstalowanego oprogramowania, gdyż po wykonaniu hard resetu kiedy windows był pusty  tez takowa sytuacja wystąpiła :(

gdzieś już widziałem podobny problem, chyba niedawno na tym forum. okazało się, że coś się zacina w gnieździe słuchawkowym, co blokuje dźwięki w telefonie. być może u Ciebie problem jest ten sam...

Brak Dzwięku w Wizardzie
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2006, 09:37:27 »
Mam ten sam prpblem. Jest to wina gniazda słuchawkowego (kiepskiej jakości). U mnie pomaga jak pomanipuluję chwilę w tym  gnieździe rysikiem od telefonu.

Brak Dzwięku w Wizardzie
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 15, 2006, 13:47:17 »
co raz bardziej wyprowadza mnie z rownowagi zanik dzwieku w Spv M 3000 zwłaszcza ze pomimo slyszalnego dzwieku nadchodzacego polaczenia nie moge prowadzic rozmowy z uwagi na nieaktywny mikrofon

Czy ktos oddawal z tego powodu telefon do serwisu? Czy w racjonalny sposob ktos sobie poradzil na wlasna reke >:(

Brak Dzwięku w Wizardzie
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 21, 2006, 14:26:44 »
A spotkaliscie sie z takim problemem ze po wlaczeniu mp3-ki glosnik dziala super, ale gdy opdlacze sluchawki to jest strasznie cicho lub gdy jest w stereo to dziwnie, strasznie dziwnie gra jakby jeden kanal? Mialem pocket music playera ale jak go odinstalowalem to to samo sie stalo.
Przypominam sobie ze jak odpinalem sluchawki to sie to stalo.
Wiec albo sluchawki dupniete (nie sadze) albo cos z softem. SOft resety nie pomagaja. Pozostae i hard reset? a jesli to nie pomoze? Pomozcie.
Pozdro

*

Offline Bobix

• **
  • 124
Brak Dzwięku w Wizardzie
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 21, 2006, 14:32:03 »
no to widzę, że wizard ma jakies problemy z dźwiękami... Ja mam coś takiego: dzwonię do kogoś i jesli jest "wolne" to sygnał słyszę dobrze, ale jeśli będzie zajęte to albo nie usłyszę wogóle albo słyszę bardzo słabo sygnał zajętości. Patrzę na wyświetlacz i widzę zajęte...

Brak Dzwięku w Wizardzie
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 21, 2006, 14:53:44 »
No ja jak podlacze sluchawki to mam taki dzwiek jakby byl nie wiem max 56kbps i jeszcze dziwne echo jest . POMOZCIE BO ZWARUJE :(

*

Offline mww

• 22
Brak Dzwięku w Wizardzie
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 21, 2006, 17:58:04 »
Niestety mam podobny objaw, choć udało mi sie go bliżej zdefiniować. Otóż dźwięk znika, gdy rozłączam rozmowę !! Jeśli pozostawię rozmowę, aby to mój rozmówca się rozłączył, słyszę charakterystyczny dźwięk skończonej rozmowy i wszystko jest OK. Jedna gdy nacisnę czerwoną słuchawkę - telefon staje sie niemy - aż ktoś do mnie zadzwoni :(
Czy ktoś zauważył podobną zależność?? Mam ROM 2.17.7.2 i Radio 02.07.10 w starym ROMie tego objawu nie było !
MWW