Brak contacts WM6 (18533.0.7.0 TNT Professional + TouchFLY)

• 7 Odpowiedzi
  • 626 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam!

Problemik się zrodził po update'cie. Miałem WM5 i było git, potem na chwilę update loadera (bo podobno był za stary, żeby wgrać na niego WM6) no i WM6 wersja, jak w temacie. Wszystko ładnie, wręcz pięknie, lecz nie mogę wejść w Contacts. Klikam na Contacts w Programach, w telefonie, nawet w tym HTC Action Screen, jak daję nowy kontakt, to zawsze jest tak samo. Przez pół sekundy błyśnie okienko kontaktów i się od razu zamyka. bez żadnego błędu nic. poprostu pojawia się i znika.

HELP!

*

Offline umcys

• **
  • 111
Odp: Brak contacts WM6 (18533.0.7.0 TNT Professional + TouchFLY)
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 06, 2008, 15:01:51 »
zainstaluj jeszcze raz ten sam rom...
ja mam ten sam TNT i dziala normalnie...

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 06, 2008, 15:13:34 »
zainstalowałem. nie pomogło. wróciłem do WM 5 i kontakty działają. wrócił tylko problem samoczynnego klikania się prawego przycisku :) (ale o tym gdzie indziej)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 06, 2008, 15:17:08 »
A jestes pewien, ze w ogole Ci sie wgral ten WM6 ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline lemOOr

• **
  • 168
  • Sprzęt: IBM T42 |
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 06, 2008, 20:18:18 »
A jestes pewien, ze w ogole Ci sie wgral ten WM6 ?

sądząc po tej wiadomości to może nie do końca poprawnie się zainstalował:

Zrobiłem wszystko tak, jak w FAQ'u było opisane, a ShellTool postanowił się zawiesić. Wiem, że kazali nie odłączać telefonu, dopóki proces sie nie zakończy, ale pisali tam też, że należy poczekać ok. 15 minut. Narazie go nie odłączyłem, ale minęło już ponad pół godziny i lipa... :(

Co teraz robić?

[EDIT]

Telefon też się zawiesił. Tzn. wogóle nie reaguje na ekran...

[EDIT2]

Już wszystko gra :) po odłączeniu kabla, program napisał end, zrobiłem HR i działa :)

Wgrałeś na nowo ten rom (bez takich szopek jak powyżej )  i znowu nie mogłeś wejść w kontakty?
Pozdrawiam
lemOOr

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 07, 2008, 10:22:31 »
za drugim razem zrobił mi dokładnie to samo. ten kom ma kilka problemów, więc może to jest przyczyną?

*

Offline lemOOr

• **
  • 168
  • Sprzęt: IBM T42 |
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 07, 2008, 15:52:59 »
za drugim razem zrobił mi dokładnie to samo. ten kom ma kilka problemów, więc może to jest przyczyną?

czyli drugi raz jak wgrywałeś ROM też była zwiecha i musiałeś odłączyć kabel żeby zakończyć wgrywanie ? No jeśli tak to moim zdaniem znasz źródło problemów bowiem nie powinno sie w ten sposób kończyć wgrywania bo tam jest cały cykl samodzielnych restartów (chyba 2- po wgraniu i później po kalibracji) (chociaż mogę się mylić bo sam wgrywałem rom dopiero z 4 razy)
Pozdrawiam
lemOOr

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 07, 2008, 16:21:06 »
Nie wgrywałem tego ROMu ale gdzieś w settings powinieneś znaleźć jak przeszperasz jakieś ustawienia Comm Manager'a i tam na górze przy contacts powinny być do wyboru takie trzy rożne "układy" (że tak to nazwe) wyświetlania kontaktów. Wyprobuj, któryś będzie działał. To chodzi o to, że poprostu są wgrane jakby skiny ale nie ma plików i zwyczajnie nie wyświetla przez to kontaktów...
To co piszesz mi wyglada właśnie na to co miałem gdy chciałem sobie sprawdzić jak wyglada inne wyświetlanie kontaktów i też przez pewien czas później nie wiedziałem co zrobić bo mi nie działały, dopóki nie przypomniałem sobie, że mieszałem w ustawieniach... :E
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1