Witam!
Właśnie przed chwilą miałem problem ze swoim Wizardem- biały ekran, a jak na dość świeżego użytkownika wpadłem w niezłą panikę. . Ale tak jak juz wspomniałem- MIAŁEM problem i teraz juz go nie mam :D więc Ty nie panikuj.
OBJAWY:
SPV M3000 - ładuje się tylko informacja z wersją systemu i logo operatora (u mnie O2) a później jest tylko biały ekran i działa tylko soft restart (który w sumie nic nie daje- powoduje tylko, że telefon się wyłancza i później jest znów tak samo)
ROZWIĄZANIE:
-restart wizarda:
1. Trzeba wcisnąć jednicześnie klawisz Comm Manager (lewy górny róg Wizarda), Voice Speed Dial (prawy górny róg Wizarda) oraz ON/OFF button, odczekać jakieś 3-5 sekund.
2. Następnie rysikiem wciskamy Soft Reset i trzymamy wciśnięte już 4 przyciski równocześnie przez około 3 sekundy, potem puszczamy Soft Reset ale trzymamy nadal Comm Manager, Voice Speed Dial i ON/OFF button, po 3 sekundach puszczmy ON/OFF trzymając dalej Comm Manager, Voice Speed Dial. Pojawi się czarny ekran z paroma linijkami tekstu. Puszczamy oba przyciski (Comm Manager, Voice Speed Dial). Odczekujemy chwilę i po następnym pojawiającym sie komunikacie wciska się przycisk- zielona słuchawka. Powinno zadziałać. Teraz PDA uruchomi się z fabrycznymi ustawieniami. .
Mam nadzieje, że komuś się to przyda.
Pozdrawiam!

P. S. Biały ekran pojawił mi się znowu dzisiaj (7 maja 2007) po instalacji MBKeyboard- podczas soft resetu (o ktory, z resztą, poprosiła sama aplikacja), poprzednio była to podobna aplikacja firmy Resco.