bialy ekran w SPV M3000

• 18 Odpowiedzi
  • 1443 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bialy ekran w SPV M3000
« dnia: Sierpień 19, 2006, 20:53:45 »
Witam Was,

Mam problem - majac telefon w normalnej pozycji (nie rozlozonej) mam zupelnie biały ekran ... wysuwajac klawiaturke wszystko ok ... skladajac znowu do pozycji normalnej znowu biel .. zrobilem 2 razy soft reset ale nic nie pomaga .. czy ktos z Was wie jak to naprawic ?

tak przy okazji - czy zrodlem problemow moze byc oryginalny/stary rom orangutana ?

za wszelka pomoc bede wdzieczny

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2006, 21:20:04 »
rom, raczej nie przesadzajmy mozliwe ze jaki program namieszal. zrob HR
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2006, 21:24:24 »
Stało się tak samo czy było poprzedzone zabawą jakimś programem względnie grzebaniem w rejestrze ??
Jeśli się bawiłes jakims programem powinno pomóc jego wykasowanie.
Można radyjaknie:
Zrób backup czego potrzebujesz (na otwartej klawie) i HardReaet. Wrócisz do ustwień fabrycznych ale polecą wszyskie niezbackupowane dane.
Pozdrawiam

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2006, 12:22:30 »
Heh - no ja bym stawiał na RegisrtyWizard - po jego użyciu miałem przygody z białym ekranem... :(

bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 20, 2006, 14:19:02 »
witam,

stalo sie to po przegladaniu fotek w trybie slajdow (na orygianlnym sofcie  - niczego nie wgrywalem) ... tak samo nie grzebalem w rejestrze ...wiec to mnie zastanawia ...

wczoraj wieczorem ekran powrocil do normy ... po otwarciu klawy i zamknieciu znowu zrobilo mi sie bialo ..odruchowo dotkanlem ekranu i znowu ok ...co to moze byc ?

pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 20, 2006, 14:58:44 »
A nie masz czasami wlaczonego blokowania urzadzenia?
Pewnie to nie to, ale u mnie jak mam blokowanie i wcisne ten obszar to np na niebieskim tle jak wylacze wizarda i pozniej go znow wzbudze to ekran jest bialy.Tylko, ze u mnie jest to przez ulamki sekund,a pozniej wraca do normy.

bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2006, 11:45:08 »
co za porazka ..... mam znow bialy ekran ale co 'lepsze' juz w kazdej pozycji ekranu ... generalnie nic nie widze ..sprzet dziala (przed chwila odebralem polaczenie) .... kicha ...chyba zrobie HR - tylko powiedzcie co musze ustawic po jego zrobieniu ? i pewnie dane strace ?

dzieki

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2006, 11:46:54 »
ukashi

po HR musisz ustawic wszystko bo masz go w stanie jak z salonu, co do stracenia rzeczy zawsze mozesz backup zrobic.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 22, 2006, 09:13:28 »
niestety nie uda mi sie zrobic HR poniewaz ... nic nie widze :( nawet jak zaczynam procedure HR to jest bialy ekran ... dno totalne ...jestem zawiedziony na maxa orangutanem - nic mi chyba nie pozostaje jak serwis.......... ?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 22, 2006, 10:36:51 »
do zrobienia HR nie jest potrzebne grzebanie po pockecie wciskasz klawisze i tyle

bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 23, 2006, 13:00:17 »
probowalem zrobic HR wg http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=16549&highlight=hard+reset+spv+m3000 i problem zaczyna sie na pkt 6 i dalej ... ja poprostu mam caly czas bialy ekran :|

jaki jest dobry sposob na HR przy zalozeniu ze nic nie widze na ekranie (a moze cos sie pojawi bo w pierwszych krokach powyzszej procedury HR bylo non stop bialo) ? :)

za pomoc dzieki

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 23, 2006, 13:39:51 »
Wszystko fajnie, tylko że ten temat dotyczy Smartphone... :D
Do HR wizardopodobnego sprzętu nie potrzebujesz grzebać po menu.
Proponuję pobawić się klawiszami i rysikiem wg tego opisu => http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=35853

*

Offline xpablo

• 1294
bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 23, 2006, 14:41:39 »
A nie możesz go po prostu oddać na gwarancji ?

*

Offline Arrow

• *
  • 50
bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 23, 2006, 20:06:34 »
kurcze wlasnie stalo mi sie to samo jednak po zabawie z RegisrtyWizard  znacie jakies rozwiazanie HR nie pomogl  :terrified:

bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 14, 2006, 15:36:44 »
hej :)

nie mialem wiele czasu ostatnio ale oddalem wkoncu orangutana do serwisu firmy CRC (Janki pod Warszawą) i ... wymienili wyswietlacz LCD oraz wgrali nowy system. Cale szczescie, ze na gwarancji bo nie wiem ile bym normalnie zaplacil ?

Co do softu to teraz jest tak:
ROM: 2.22.1.1 PLK
DATA ROM: 3/23/06
RADIO: 01.04.10

Czy to rzeczywiscie nowy soft ?

Pozdrawiam wszystkich ... tak wiec jesli macie takie jaja jak ja mialem z LCD lepiej do serwisu :|

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 14, 2006, 19:00:26 »
Są już nowsze, ale nie w Orange :)
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 15, 2006, 12:08:50 »
tak sie zastanwaim czy wyswietlacz mogl zostac uskzodzony od noszenia pda w kieszeni spodni - jak myslicie ? nie uzywam zadnego pokrowca a wlasnie nosze spva w kieszeni spodni :)

Odp: bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 29, 2007, 00:08:48 »
Witam!
Właśnie przed chwilą miałem problem ze swoim Wizardem- biały ekran, a jak na dość świeżego użytkownika wpadłem w niezłą panikę.   .    Ale tak jak juz wspomniałem- MIAŁEM problem i teraz juz go nie mam  :D więc Ty nie panikuj.  
OBJAWY:
SPV M3000 - ładuje się tylko informacja z wersją systemu i logo operatora (u mnie O2) a później jest tylko biały ekran i działa  tylko soft restart (który w sumie nic nie daje- powoduje tylko, że telefon się wyłancza i później jest znów tak samo)
ROZWIĄZANIE:
-restart wizarda:
1.    Trzeba wcisnąć jednicześnie klawisz Comm Manager (lewy górny róg Wizarda), Voice Speed Dial (prawy górny róg Wizarda) oraz ON/OFF button, odczekać jakieś 3-5 sekund.   
2.    Następnie rysikiem wciskamy Soft Reset i trzymamy wciśnięte już 4 przyciski równocześnie przez około 3 sekundy, potem puszczamy Soft Reset ale trzymamy nadal Comm Manager, Voice Speed Dial i ON/OFF button, po 3 sekundach puszczmy ON/OFF trzymając dalej Comm Manager, Voice Speed Dial.    Pojawi się czarny ekran z paroma linijkami tekstu.    Puszczamy oba przyciski (Comm Manager, Voice Speed Dial).    Odczekujemy chwilę i po następnym pojawiającym sie komunikacie wciska się przycisk- zielona słuchawka.    Powinno zadziałać.    Teraz PDA uruchomi się z fabrycznymi ustawieniami.   .  
Mam nadzieje, że komuś się to przyda.  
Pozdrawiam!  ;D
P.  S.   Biały ekran pojawił mi się znowu dzisiaj (7 maja 2007) po instalacji MBKeyboard- podczas soft resetu (o ktory, z resztą, poprosiła sama aplikacja), poprzednio była to podobna aplikacja firmy Resco.  
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2007, 11:26:26 wysłana przez operon »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
Odp: bialy ekran w SPV M3000
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 29, 2007, 09:25:03 »
operon 

:) To sie nazywa Hard Reset, to co opisales :)