bateria nie trzyma

• 6 Odpowiedzi
  • 1121 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
bateria nie trzyma
« dnia: Sierpień 27, 2009, 10:23:54 »
Mam taki jak dla mnie dziwny problem z moim starym Wiozardem, którego po latach z ciekawości ponownie odpaliłem.

Bateria trzyma ok. 5h bez względu na to co robię na teleonie, czy rozmawiam, czy nie. Czy ekran włączony, czy nie, nie ma to znaczenia.

Kupiłem nową baterię i to samo. Przetestowałem na kilku innych od znajomych - dokładnie to samo.

zmieniłem radiorom, rom i d... dalej to samo.

Macie może pomysł co może być nie tak?
sgs III

*

Offline deus1

• 13
Odp: bateria nie trzyma
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 31, 2009, 11:36:51 »
Hmm.. co jest nie tak.. poprostu się zepsuł  :P
A tak na poważnie.. jak dobrze widzę, też jesteś nowy co sugeruje nie możesz dopiero zapoznawać się z Czarodziejem. Spróbuj w ustawieniach zasilania włączyć opcję. wyłącz urządzenie, jeśli nie jest używane przez..
To daje ci taki efekt jaki możesz zaobserwować , gdy krótko naciśniesz przycisk zasilania. Nadal możesz odbierać połączenia itp.
Moja bateria trzyma oficjalnie 8 godzin. Dzięki temu wyłączaniu wytrzymuje ok 2-3 dni.
Jeśli to nie pomaga to przepraszam ;) że się wtrąciłem.
Mam nadzieję że piszę zrozumiale...
Jeśli pomogłem - proszę - podziękuj mi.

*

Offline loo

• 35
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 31, 2009, 23:16:48 »
...taki nowy to ja nie jestem ;-) Po prostu nie udzielam się za wiele na tym forum.

Szczerze mówiąc liczyłem na nieco bardziej techniczną poradę ---> napisałem dokładnie, że nie ma znaczenia czy jest ekran wyłączony, czy gram na telefonie. Żadnego.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2009, 23:18:29 wysłana przez loo »

*

Offline konrads6

• **
  • 225
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2009, 10:06:01 »
...taki nowy to ja nie jestem ;-) Po prostu nie udzielam się za wiele na tym forum.

Szczerze mówiąc liczyłem na nieco bardziej techniczną poradę ---> napisałem dokładnie, że nie ma znaczenia czy jest ekran wyłączony, czy gram na telefonie. Żadnego.

ja narazie problemu nie mam, ale moze naotwierasz programow i ich nie powylaczasz ? bo jak wyjdziesz 'x" to program nadal jest uruchomiony.

*

Offline lolo2

• 44
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 01, 2009, 22:05:57 »
To i tak dosyć długo ci trzyma, mi mój wizard wytrzymuje MAX 15min rozmowy i 20 - 39min smsowania.  No ale ma już 3 lata :P

No ale od jutro już chyba będzie htc touch pro..

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 26, 2009, 13:08:17 »
Ten wizard ma znacznie więcej niż 3 latka i niejedno już w życiu przeżył. Tylko, że po latach pobytu w szufladzie przetestowałem go na różnych bateriach co mnie niezmiernie zaskoczyło.

Planowałem go sprezentować sąsiadowi co nawet jednego sprawnego telefonu nie ma ale taki złom co wiecznie musi być podłączony do prądu to trochę lipa.

Co dziwne program pokazujący teoretyczne złużycie energii pokazuje bardzo przyzwoite wyniki, których nie udało mi się uzyskać na Diamondzie czy xperii. A jednak ta sama bateria działa w telefonie kolegi 3* dłużej niż u mnie ;-(
sgs III

*

Offline konrads6

• **
  • 225
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 26, 2009, 13:56:23 »
to może go rozbierz i przeczyść, może cos w srodku jest (woda czy cos) co żre baterie
ja jak uzywam wizarda na 100% procesora to idzie 500mah/h :D a bateria robi się bardzo ciepła
ale jak nie uzywam to 4 dni trzyma