Jedna rzecz mnie powstrzymuje. na xda-developers jest wiele głosów że ten rom ma problem z AS.
Czy coś możecie oi tym powiedzieć?
Nie to żebym promował, ale porobiłem instalację kilku programików, m.in. Automapa, wisbar lite, total commander, pocket music i transferowałem wieksze złoża mp3 na karte poprzez AS i nie wyskoczył żaden błąd. Wsio wpariadkie jak to mawiają. Używam wesji 4.1
Jeżeli chodzi o wygląd Comm managera, to jest dokładnie taki jak w linku, który podał Pan Jakub, wiec musi obsługiwać tą opcje, ale jak można przeczytać w ratykule, chyba nie opłaca się z niej za bardzo korzystać. Nie do końca działa to w ten sposób co blackberry.
Dla tych którzy chca poczekać założyciel posta AKU 2.2 na xda-dev zapowiada zbudowanie wesji 2.2.1 wzbogaconej o jakieś dodatki, ale ja wole rozbudować zasoby we własnym zakresie i nie zaśmiecać czymś czego nie używam.
Jak do tej pory jestem o niebo bardziej zadowolony w porównaniu z oryginalnym ROM`em.
No niestety z tym Wi-Fi okazuje się być grubsza sprawa. Wiem że inni użytkownicy po upgadzie rom`u też mieli kłopoty z połączeniem.
Ja na orangutanowym ROM`ie mogłem połączyć się z routerem, a teraz na takich samych ustawieniach zgłasza, że "unavailable". Przypuszczam, że może to mieć związek ze sterownikami adaptera WLan a może nawet upgadeu do obsługi 802.11g. Mój router to kijowy Sagem1400 działający tylko pod "b", ale czy moja teoria ma sens? Niestety nie posiadam innego sprzetu do testu, ale problem jest.
W przypadku ustawienia "rozgłaszania SSID" SPV zachowuje się już inaczej, a mianowicie cały czas próbuje ustanowić połączenie. Nie używam żadnych WEP`ów, czy innych sposobów autentykacji, a może powinienem. Fakt faktem, jeżeli wykorzystujecie Wi-fi na codzien, jak ja, może warto zaczekać na jakieś gotowe rozwiązanie.
Na xda podobny problem
http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=48431&highlight=wifiSpróbuje jeszcze z różnymi ustawieniami routera i w ostateczności poszukam nowszego firmware`u do Sagema, może to dopomoże.