Aktualizacja oprogramowania w Wizardzie

• 3 Odpowiedzi
  • 518 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Aktualizacja oprogramowania w Wizardzie
« dnia: Kwiecień 19, 2007, 14:39:21 »
Witam wszystkich!
Mój pierwszy post tutaj - na początek bardzo proste pytanie - czy zmieniając rom muszę od początku wgrywać wszystkie programy i konfigurować ustawienia? Czy też oprogramowanie jest tak "inteligentne", że pozostawia wszystko niezmienione? Mam bardzo stary rom ( ipl i spl 1. 06 od Ery ) i wypadałoby zmienić na coś nowszego - jak to zrobić już poczytałem ale pozostaje kwestią dla mnie nieznaną co z tym, co opisałem na początku.
Pozdrawiam serdecznie!

*

mobi_one

Odp: Aktualizacja oprogramowania w Wizardzie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2007, 14:47:09 »
jezeli poruszasz sie w obrebie WM5 to wiekszosc rzeczy nie powinna sprawiac kloptu. Zalezy tez troche od wersji AKU. Pzrejscie z WM5 na WM6 powoduje, ze bedziesz musial wgrac wszytsko od nowa.
Najlepiej, zrob sobie backup PIM Backupem, bedziesz mial dane kompatybilne z roznymi wersjami systemu.
pim backup:
http://www.mobione.pl/soft_free.html poz. 11

na marginesie:
zmieniajac ROM tracisz wszystko co bylo w telefonie, zostaje tylko to co na karcie.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2007, 14:56:26 »
Twoją stronkę znam - czytałem od deski do końca ;) Właśnie chodziło mi o ten margines - kiepsko znaczy się, może jeszcze poczekam - w końcu wszystko działa dobrze więc po co ruszać?;) A jaki obecnie rom polecałbyś najbardziej na Wizarda - niekoniecznie polski, chociaż dobrze by było?

*

mobi_one

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2007, 16:27:57 »
wybor ROMu to kwestia indywidualna :)
uzywam obecnie x-plore