ActiveSync nie dziala po USB, dziala po IR

• 4 Odpowiedzi
  • 557 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Miedzio

• 492
ActiveSync nie dziala po USB, dziala po IR
« dnia: Luty 07, 2008, 18:28:45 »
Witam

Nie wiem z jakiego powodu, ale nagle ActiveSync 4.5 nie widzi mojego Wizarda :( Nie jest to wina samego ActiveSynca czy tez kompa, bo probowalem rowniez na innym sprzecie i efekt taki sam.. Dziwne, ale po IR synchrnonizacja dziala, wyglada tak jakby cos sie stalo z wejsciem miniUSB w palmtopie... chociaz tego pewny do konca nie jestem, na szczescie bateria normalnie sie laduje. Probowalem przeczyscic styki, ale nic to nie dalo. Stalo sie to dosc nagle, nic nie zmienialem, nie dogrywalem zadnego softu... obawiam sie, ze chyba bedzie czekala mnie wizyta w serwisie?

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Odp: ActiveSync nie dziala po USB, dziala po IR
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2008, 18:48:45 »
Miałem od wczoraj to samo. Poresetowałem wszystkie połączenia, powymieniałem sterowniki do USB, do urządzeń WM, etc. I guzik.
A co się nakląłem na Vistę... Ale ta akurat przyzwyczajona do moich złorzeczeń na nią.
Dziś rano wymieniłem kabel USB-miniUSB (pewnie każdy ma w szufladach po kilka sztuk, bo są dodawane do aparatów, do kamer i wielu innych gadgetów). Poszło bez problemu.

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2008, 19:32:07 »
Tak, to rowniez sprawdzalem... na 3 roznych kablach dalej tak samo :( Zrobie kopie bezpieczenstwa i puszcze HR, ale jak to nie pomoze, to chyba mam problem z wejsciem miniUSB...

Uscislajac, to jest tak, ze jak podlaczam palmtopa, to komp przydziela mu adres IP, a sam AS probuje sie zsynchronizaowac, przez ok minute jest napisane "trwa laczenie", po czym pojawia sie komunikat, ze AS nie moze sie polaczyc z urzadzeniem... Stad moje podejrzenie, ze moze ktorys pin nie styka.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 07, 2008, 22:43:03 »
Jest taki programik który może rozwiąze problem http://www.cs.pitt.edu/~jmisurda/ppc/FixASRunAt.zip
Sciągnij go , rozpakuj, wrzuć do PDA i odpal na nim.
potrzebna zgoda

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2008, 00:30:44 »
No prosze... i problem rozwiazany! Dzieki za linka, czyli to jednak wina oprogramowania, a nie sprzetu.