activesync, a bluetooth

• 2 Odpowiedzi
  • 658 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lis6502

• *
  • 92
  • Sprzęt: Wizard G3 i G4chętnie pomogę z ppc obecnie:Półtora Jornady 680 Nokia6630ME
activesync, a bluetooth
« dnia: Marzec 12, 2008, 09:05:54 »
Wiem  że istnieje możliwość połączenia fona z kompem za pomocą BT. Jednak jak tego dokonać? mam całkiem fajnego dongla z IVT, jednak czt używam bluesolelil'a czy stosu m$, tak czy tak nie umiem się połączyć. W activesync'u zezwalam na połączenia przychodzące z COMxx, w fonie odpalam AS, menu->connect via BT i tu zaczynają się schody. activesync z Wizarda stwierdza że żaden komp nie jest sparowany(choć jest). Więc klikam na 'yes', szukanie gratów, znajduje kompa, prosi o passkey, zaptaszkowuję usługę 'serial port' daję na 'finish'. I nie zależnie od tego czy na zakładce 'com ports' ustawię incoming lub outgoing, tak czy tak kiedy tapam w menu->connect via BT fon usilnie przekonuje mnie iż nie ma z czym się łączyć.
Zależy mi na tym połączeniu, bo do 'doładowywanie' przez usb dobija mnie, a raczej baterię...
Chciałem dobrze, wyszło jak zwykle

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: activesync, a bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 12, 2008, 09:39:28 »
Muszisz w BS ustawic najpierw COM odpowiedni (najlepiej COM6) w AS ustawic tez ze zezwala sie laczenie na COM6, w PPC usunac parowanie z blaszakiem, na blaszaku w BS tez usunac urzadzenie. Pozniej wchodzisz do AS w PPC laczysz przez BT, robisz parowanie jak on chce i powinienes poza Serial Portem zobaczyc jeszcze ActiveSync.

Poza tym bylo wiele razy na forum...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline lis6502

• *
  • 92
  • Sprzęt: Wizard G3 i G4chętnie pomogę z ppc obecnie:Półtora Jornady 680 Nokia6630ME
Odp: activesync, a bluetooth
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 12, 2008, 10:03:46 »
Poza tym bylo wiele razy na forum...
:shock: szukanie 'activesync bluetooth' dało wynik zero postów(we wszystkich działach), dlatego zdecydowałem się na posta. przepraszam jeśli dubluję tematy, ale staram się korzystać z szukajki.
Napisane: Marzec 12, 2008, 09:59:14
OleYek, jesteś wielki  :ok: ile ja się nagimnastykowałem... Dzięki wielkie.
Chciałem dobrze, wyszło jak zwykle