Witam poczytałem waszego forum potrzebuje dobrej fachowej pomocy.
nie zakładałem nowego tematu watek ten sam
Posiadam HTC 8100 Cingulara postaram napisać wszystko od początku wszystko było ok telefonik ładnie się sprawował przez ok 2 lat w sieci era pewnego dnia kolega uświadomił mnie ze wgrał sobie Wm6 i spoko smiga ze bardzo fajny system i szybki. skusiłem sie na to. Dałem mu swojego fona no i zaczeły sie schody założył mi sim locka.
I teraz mam uwalonego phona a abonament trzeba płacić. Probowal go obudzić ale lipa oddal mi uwalonego i powiedzial ze nie wie jak go zrobić.
I zabawa sie zaczeła poszperalem na kilku forach znalazlem programiki do usuniecia Cida: aWizard 1.3 beta 2, lokiwiz02 do simlocka
Po sciągnięciu blokady CID pisze ze usunięto blokadę według instrukcji z innego forum ale nie mogę wrócić do starego lub wgrać innego roma wywala mi [ERRoR 294].
Myśle, że wszystko przez wgrany zły rom który teraz mam jest to China Mobile :
Rom wersion:1.5.4.2
Rom date:11/8/05
ratio version: 01.12.10,
Protocol version: 4.0.13.23
ipl1.01
spl1.01.0000
gsm 1.12.10.0
os 1.5.4.2
wydaje mi się ze miałem wersje jak ze stronki
http://www.htcamerica.net/support/8125/software-downloads.html próbowałem juz ściągnąć kilkoma sposobami sima i nic..... lokiwiz02 i lokiwiz03
W lokiwiz02:jest oki wyskakuje mi kod 11243499
Ale nie mam pola do wpisania tego kodu.
Myślę ze należy zacząć od zmiany roma żeby wgrać nowszego i potem działać dalej może jakies sugestie jakiego wgrać.
Proszę o pomoc co dalej robić jaka metodą wgrać roma na mojego Htc. Jeżeli coś źle napisałem a może się mylę proszę mnie poprawić.
pozdrawiam