[Wizard] Zasięg BT i czas działania baterii.

• 8 Odpowiedzi
  • 777 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« dnia: Marzec 11, 2006, 16:37:56 »
Porównywałem ostatnio zasięg BT w Wizardzie (Qtek 91000) i Magician (MDA Compact) w połączeniu z gpsem na BT i okazało się, że starszy Magician sprawuje się dużo lepiej... Wizard gubił i ponownie łapał gpsa już przy ok 3 metrach - czy myślicie że może to być kwestia softu do BT czy może wsadzili do Wizarda jakieś badziewne BT? Mam orginalny rom Orange.
Druga sprawa to czas działania baterii - szczerze mówiąc nie widzę dużej różnicy między tymi modelami, a przecież mówiło się prawie o rewolucji w zakresie czasu pracy Wizarda. Wizard działa mi ledwo dwa dni bez ładowania :( Dodam, że wcale nie siędzę cały dzień bawiąc się nim, mam wyłączony BT i WIFI i niedużo rozmawiam.
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2006, 19:44:25 »
Ponawiam prośbę o opinie...
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline Jasse

• **
  • 180
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2006, 21:45:31 »
Mi wizard dziala dobrze , mam BT w kompie i lacze sie przez AS Bluetooth i na calej chacie mam zasieg

*

Offline przemyslaw84

• **
  • 153
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2006, 00:42:40 »
masz racje. mda compact mial owiele wiekszy zasieg. na moje oko to tak z 4 razy wiekszy ;)
Palm m105 -> iPaq 1930 -> Fujitsu Siemens Loox xxx -> iPaq 2215 -> iPaq 6340 -> MDA II -> MDA Compact -> HTC Wizard -> HTC Universal -> HTC TyTn -> SE p990i -> PALM Treo 680 -> PALM Treo 750 -> XDA Stealth -> HTC Diamond

*

Offline collins

• 15
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 23, 2006, 23:41:34 »
Wizard ma inny kontroler BT moze stad ta roznica. Ale ja nie narzekam do standartowych rzeczy HF,GPS styka. Jako ze uzywam sluchawki HF BT (Motorola H500) mam caly czas wlaczony BT a do tego tez troche dzwonie, mi takze wytrzymuje ok. 2 dni. Czy to normalne czy sie polepszy ten wynik. Wizarda mam od tygodnia. pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 13, 2007, 18:26:26 »
WITAM
Kupiłem sobie BT na usb
Podłączyłem, zainstalowałem bluesoleil (wcześniej as)
I za cholere nie mogę się polączyć przez bt.
Połącznie pomiędzy Pc a wizardem jest przez kilka sekund po czym rozlancza. Próbowałem to samo jeszcze u kolesia na notebooku i to samo (po kablu normalnie śmiga as )
Jakieś pomysly? HELP
[/URL][/img]

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 13, 2007, 18:41:01 »
u mnie dziala z bluesoilem. w as mam ustawione aby dawal net portowi COM8 i bluesoil daje wizardowi dostep przez port COM8.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 15, 2007, 18:56:56 »
U mnie zmiana portu nic nie daje.
Za pierwszym razem od podłączenia blusoleil lączy się tylko na kilka sekund i rozłancz....brak poprostu stałego połączenia by as mógł zobaczyć istniejące połączenie.
Fota którą podeslałem dużo mówi.
HELP

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 15, 2007, 20:25:20 »
A w jak sparowales urzadzenia ? chodzi mi o to czy podczas parowania wykryl jako uslugi uzywane na danym urzadzeniu (tzn pc ) activesync'a ? jezeli nie to tutaj raczej jest problem.