Widze, ze forum troche ucichło, a wątek prawie umarł.
Cóż. Moje kilka uwag z użytkowania NextStep (praktycznie od dnia wypuszczenia do dzisiaj na nim pracuje).
Pojawiło się kilka problemów, które czasem są dość uciążliwe:
1. Faktycznie, ktoś mnie dosłownie telefpatycznie wyprzedzil w watku z Pathfinderem.
W WM5 jesli przyszedl SMS, MMS lub ktos dzwonil - na telefonie migala prawa dioda na pomaranczowo. Na NxS niestety nie zauwazylem takiej rekacji. Troche mi tego brakuje. Nie wplywa to jakos bardzo na uzytkowanie telefonu, ale czasem sie przydawalo. Widzialem czasami nie wlaczajac telefonu czy ktos dzwonil badz byl nowy SMS.
2. Zdarzylo mi sie ok. 10 razy, ze telefon pomimo, ze byl wlaczony nie dzialal. To jest dosc denerwujacy blad. Nie potrafie wysledzic kiedy.
Sytuacji, ze ktos do mnie dzwonil i slyszla informacje taka jakbym mial wylaczony tel. zdarzyla mi sie 5 razy. A tel. dziala. Wlaczenie i wylaczenie samego modulu tel. nic nie dalo. Dopiero Soft Reset.
3. Czasami mam tak, ze gdy mam wlaczony telefon, ktos wysle sms'a modul teleofnu glupieje, dzieje sie to na 80% w momencie odpisywania na SMSy - chce wyslac SMS'a - otrzymuje informacje, ze tel. nie jest gotowy, sprobuj za 15 sekund. Niestety. Co ciekawe, zapisalem wtedy wiadomosc w Draftach - po Soft Resecie znikala. Juz jej tam nie bylo. Po SoftResecie tel. oczywiscie dzialal.
4. Inny problem ,rowniez od czasu do czasu denerwujacy. Juz sie pogubilem. Czasami po kombinacji przelaczenia tel. do samych VIBRACJI (wyciszenia) i ponownego przywrocenia dzwiekow czyli GLOSNIK OFF, pozniej ON - pomimo, iz wszedzie w systemie jest on wlaczony telefon nie dzwoni - tylko "wibruje".