Po długim załamaniu wróciłem do prób ratowania mojego M3000. Ostatnio postanowiłem zabrać się za wgranie ROM'u z poziomu Karty SD. Przygotowałem się do tego, załatwiłem sobie cyfraka żeby mieć gdzie karte formatować, sformatowałem karte, włączam Czarodzieja ... a moim oczom ukazuje się system

Opad szczeny do ziemi. Zrobiłem HR, wszystko nadal się włącza, no to usiadłem do wgrywania kontaktów i ogólnie ustawiania wszystkich opcji, wsadziłem Karte SD i postanowiłem włożyć karte SIM. Wyłączam Wizard'a, wyciągam baterie, wkładam karte SIM, włączam ... i znowu znany mi problem czyli zaciach na Splashscreen. Od wczoraj walcze nieustannie, mam zdjętego CID'a, próbuje wgrywać system wg poniższego opisu, ale to nic nie daje.
Dłuższy -oficjalny- sposób:
Trzeba zgraćna kartę sdmini dobrego roma programem romupdate.exe (w wersji 1.2x lub 1.4x - nie pamiętam, to ten sam program którym robi się bigstorage w mda compact, tylko nowsza wersja) z drugiego aparatu, włozyć kartę do uwalonego i wgrać roma z tej karty.
Krótszy -mój- sposób:
1. formatujemy nasza kartę sdmini
2. podłaczamy do PC i uruchamiamy romupdate.exe ( poszukaj na forach)
3. zgrywamy na kartę naszego uwalonego roma (samego roma OS !!!) - to chyba jest komenda "d2os" - powinien być jakiś help w progamie.
4. robimy hard reset i po tym Wizard powinien zapytać się czy wgrać nowego roma zkarty minisd - potwierdzamy jakiśm guzikiem i........
5. ........w tej właśnie chwili Wizard pokaze komunikat, że formatuje partycję ( jakimś innym sposobem niż normalnie)..................
6. jak już będzie komunikat format sucesfull - czy jakoś tak robimy hard reset ( nie czekając na wgranie roma) i wyciągamy kartę sd, po chwili pojawi sie stary komunikat format fat partition - potwierdzamy zieloną słuchawką.
7. Po tym formatowaniu wchodzimy szybko do bootloadera
8. Wgrywamy oficjalnego roma.exe
9. Idziemy do sklepy po skrzynkę piwa i chlamy do późnej nocy ze szczęścia, że udało nam się naprawić wizarda !
7.
Z tego miejsca chciałbym poprosić o pomoc. Czy może ktoś zgrać dobrego ROM'a ze swojego Czarodzieja i w jakiś sposób wysłać mi kopie żebym nagrał sobie na swoją kartę i uruchomił wreszcie mojego Pocket'a?