[Wizard] Problem z rozmowami głosowymi

• 4 Odpowiedzi
  • 1051 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cuub

• 10
[Wizard] Problem z rozmowami głosowymi
« dnia: Marzec 28, 2007, 17:57:22 »
Witam kolegów forumowiczów,
Zwracam się do was z następującym problemem.  Mam już jakiś czas SPV M3000 i jak dotąd nie mialem z nim problemów.  Co prawda troszkę się nim bawiłem ale bez zmiany romu bo to G4.  Nagle pojawił się problem, telefon zaczął rozłączać rozmowy po pewnym czasie, a właściwie to porostu przestaję słyszeć rozmówce po jakich 25s, minucie, różnie bywa.  Rozmówca mnie słyszy.  Po prostu rozmawiam i nagle głucha cisza a połączenie nadal trwa.    Robiłem już wszystko włącznie z hard resetem.  Prosił bym o radę ponieważ jestem już troszkę zdesperowany i jeśli nic nie wymyślę to muszę oddać telefon do serwisu (czego oczywiście chciał bym uniknąć).
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.

*

Offline cuub

• 10
Odp: [Wizard] Problem z rozmowami głosowymi
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2007, 21:53:52 »
Dzięki kolego spróbuję.   Ale szczerze powiem, że zawsze zanim napiszę post to skrupulatnie przeglądam fora i akurat tym razem nic na ten temat nie znalazłem.

Hmm. . . .
Chyba doszedłem dlaczego się tak dzieje i nie jest to chyba problem z gniazdem.
Podczas rozmowy połączenie zostaje jakby przerwane z mojej strony ponieważ aparat przechodzi w stan uśpienia.  Tzn.  mam ustawione w opcjach zasilania że po minucie nieużywania telefon przechodzi w hibernacje tzn.  wyłącza się ekran.  Do tej pory wszystko było ok i podczas rozmowy telefon "wiedział" że jest używany i nie wyłączał się.  Teraz nie wiadomo dlaczego nagle podczas rozmowy telefon zachowuje się jakby nie był używany i wygasza się ale przerywa też jakby nadawanie sygnału.  Po wyłączeniu tej opcji oszczędności baterii działa chyba ok. 
Mam może któryś z kolegów pomysł co to może być i jak sobie z tym poradzić?
Hard reset nie pomaga.
Proszę o pomoc.
Pzdr.
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2007, 16:49:03 wysłana przez cuub »

*

Offline cuub

• 10
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2007, 16:51:43 »
Prosił bym o pomoc.

*

Offline cuub

• 10
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2007, 17:27:33 »
Kolego spokojnie.  Nie jestem tumanem.  Sam już nie wiem jak połączyć te rzeczy.  Próbowałem rozmawiać z oryginalnym zestawem słuchawkowym i jet OK.  Nie było problemu.  Wyłączyłem opcję w oszczędzaniu energii (jak to nazwałem "hibernacja") i też było ok.  Sam nie wiem jak połączyć te dwie rzeczy.  Może jak SPV obsługuje zestaw to wtedy "zauważa" że jest zajęty a jak rozmawiam bez to wtedy nie. 
A jeśli chodzi o to że faktycznie można wyłączyć tą opcję w zarządzaniu energią (opcje ZASILANIA) to mógł bym to zrobić ale jest to opcja przydatna i wcześniej nie miałem z tym żadnych problemów.  Przez ostatni czas nie ingerowałem też w telefon tzn.  nie wymieniałem softy itp.  więc dziwię się że coś takiego się dzieje.
Ale dzieki kolego za pomoc

*

Offline cuub

• 10
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2007, 21:25:31 »
Chyba koledzy macie racje że to będzie ta wtyczka ponieważ nie ma jakiejś prawidłowości w rozłączaniu rozmów i moja teoria z "hibernacją" raczej nie wchodzi w grę.  Pogrzebałem delikatnie w gnieździe i na razie jest ok ale dość często używam słuchawek i jest to raczej dla mnie nie do przyjęcia żebym musiał za każdym razem majstrować z gniazdem więc jeśli sytuacja będzie się powtarzała to raczej oddam telefon do serwisu.  W każdym razie dziękuję za pomoc i wyrozumiałość.
Pozdrawiam.  :)