[WIZARD] Problem Today

• 21 Odpowiedzi
  • 1607 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Spoko

• 33
[WIZARD] Problem Today
« dnia: Marzec 08, 2006, 11:46:27 »
Otórz od tygodnia jestem posiadeczem SPV M3000 z Orange. Urządzonko działa prawie dobrze otoż jest jeden duży problem średnio 2 do 3 razy dziennie podczas kozystania z różnych aplikacji. po wyłączeniu ich telefon nie chce wrócić do ekranu Today.wszystko działa dobrze można dalej kożystać z urządzenia ale za chiny ludowe do Today wrócić nie chce. Soft reset pomaga ale przecież nie będę go resetował 3 razy dziennie. Co może powodować takie działanie?? Proszę o pomoc.

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2006, 12:04:09 »
mam(y) rozumieć, że nie działa po tapnięciu na Today w menu Start :?:
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline Spoko

• 33
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2006, 12:09:00 »
dokładnie tak

*

Offline chato.pl

• 4852
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2006, 12:10:09 »
a jak podmapujesz Today pod dowolny klawisz sprzętowy :?:

*

Offline Spoko

• 33
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2006, 12:14:13 »
dzieje się to samo

*

Offline GumowyKurczak

• 46
  • Sprzęt: FS Loox N560, HTC M3000
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 08, 2006, 12:23:45 »
podobnie jest i u mnie (zaczynam mysleć nad rozmienieniem spv'a na razora i acerka 311)
przywiesza się, gubi zasięg, często jest tak, że jedyne co jest na wyswietlaczu (i czego nie da się zamknąć) jest klawiatura telefonu.
Nic do niego nie doinstalowywałem (bo od początku się tak działo to i nie chciałem mieszać).

*

Offline Spoko

• 33
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 08, 2006, 12:29:35 »
no dokładnie tak jak u gumowego kurczaka zostanie na przykład klawiatura albo menu i nie idzie tego wylaczyc. Klikanie w menu dzisiaj lub klikanie ok czy zamknij nie skutkuje:(

*

Offline Jasse

• **
  • 180
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 08, 2006, 17:32:19 »
Hard Reset ;) i po srpawie :) ja tam tez mam nowke SPV i chodzi elegancko bo sobie odpowiednio skonfigurowalem , zainstalowalem swoje potrzebne programy a Orange wykluczylem z urzytku mowa o Ekranie Today.
Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 08, 2006, 17:42:22 »
Moze wgrajcie jakis cywilizowany ROM... Qteka albo i-mate. Tam nie slyszalem o takich cudach. Bedzie co prawda po angielsku, ale to chyba nie jest specjalny problem.

*

Offline corck

• *
  • 97
  • Sprzęt: Wizard, Xperia, Touch HD, Hero
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 08, 2006, 18:06:43 »
A co z gwarancja?

*

Offline kanczug

• 19211
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 08, 2006, 18:12:19 »
Nic... zawsze mozesz wgrac tam ROM z M3000 jakby co.

*

Offline GumowyKurczak

• 46
  • Sprzęt: FS Loox N560, HTC M3000
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 08, 2006, 20:40:33 »
Cytat: "Jakub Kańczugowski"
Nic... zawsze mozesz wgrac tam ROM z M3000 jakby co.

jeżeli nie uwali się na tyle, że nic się z nim nie będzie dało zrobić a na serwisie go reanimują i stwierdzą, że inny ROM.
2 razy (w ciągu nieco ponad tygodnia) robiłem dziadowi już harda i to samo a  Orange też wyłączałem od razu (poprostu mi się nie podoba ta wtyczka) i nie instalowałem nic oprócz playera do filmów (core ...), a i tego ju nie instaluję, żeby wykluczyć przyczynę.

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 08, 2006, 22:14:01 »
Moze wgrajcie jakis cywilizowany ROM... Qteka albo i-mate. Tam nie slyszalem o takich cudach. Bedzie co prawda po angielsku, ale to chyba nie jest specjalny problem.

Jakubie, jaki rom polecasz do Wizarda? Nie zależy mi na polskim języku.
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline kanczug

• 19211
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 08, 2006, 22:17:22 »
Ja czekam na oficjalny ROM Qteka z AKU 2.0. Zainstalowalbym ten nowy od i-mate, ale i-mate dorzuca Skype w ROMie i Antyvirusa - oba te programy sa mi zbedne i zajmuja tylko niepotrzebnie miejsce.

*

Offline timokie

• 610
  • Sprzęt: Loox C550
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 08, 2006, 22:21:51 »
W moim Ipaq h5550 tez pojawil sie pare razy identyczny problem. Niestety nie udalo mi sie ustalic przyczyny (podejrzewam albo MagicButton - jak mialem zainstalowany Wisbar Advance, nigdy nie bylo podobnych problemow, albo jakis plug-in today).

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 08, 2006, 22:31:53 »
Ja czekam na oficjalny ROM Qteka z AKU 2.0. Zainstalowalbym ten nowy od i-mate, ale i-mate dorzuca Skype w ROMie i Antyvirusa - oba te programy sa mi zbedne i zajmuja tylko niepotrzebnie miejsce.

Mam narazie orginalny rom z Orange i narzie jest chyba ok, chociaż kilka rzeczy mnie denerwuję. Np. dlaczego teraz wciskając zieloną słuchawkę nie mogę wejść do speed dial wciskając joystick w dół, jak było w MDA Compact...?? Naciśnięcie joysika na boki powodowało wejście do historii połączeń. Teraz trzeba rozwijać menu i przelatywać na sam dół lub klikać na ekran, czego chciałem uniknąć... Wizard z tym romem demonem szybkości nie jest - mam nadzieje że na innych będzie trochę lepiej. Czyli sugerujesz poczekanie na oficjalny rom z AKU 2.0?
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

predo

[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 08, 2006, 23:48:49 »

hmm dziwne, czy ten antyvirus moze chodzic totalnie nie widocznie na wizardzie? bo ja dzis wgralem ten soft imate i antyvirusa nie ma, skype, fakt, jest od razu ale zadnego av nie widze.... a wizard chodzi naprawde szybciej.. dobry soft.

*

Offline chato.pl

• 4852
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 09, 2006, 07:50:17 »
Cytat: "timokie"
(podejrzewam albo MagicButton - jak mialem zainstalowany Wisbar Advance, nigdy nie bylo podobnych problemow, albo jakis plug-in today).

raczej nie MB bo używałem go i na MDA Compact, i na Wizardzie - działał ok, a teraz na naleśniku też sprawuje się dobrze ...

*

Offline xins

• *
  • 50
  • Sprzęt: był spv m3000, jest Toshiba g900 :)
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 12, 2006, 13:57:33 »
hehe ja zanim kupilem wizzarda to go w salonie dotyklem z 30 min i sprawdzalem czy bledy jakie się niektórym osobom przytrafiły nie dotykają mojego przyszłego modelu... dopiero potem go kupilem:) niewiem jak jest w dużych miastach moze nie pozwalają dotknąć palma:) ale u mnie to co innego:D

*

Offline khak

• 768
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 15, 2006, 18:45:54 »
Ja tez czekam na  Rom z AKU 2.0   .Na sofcie oranga nie daje sie  wgrac Frameworka 2.0   i  wystepuje szereg konfliktow z roznymi programami.

*

Offline youraa

• **
  • 131
  • Sprzęt: Vario, Kaiser, 8gb Sandisk, [Apr 09] Dutty's Official WM6.1 5.2.19209
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 15, 2006, 23:26:51 »
Ja na romie z ery tez mialem klopoty, ale w koncu zainstalowalo sie na nie podlaczonym sprzecie pod activesynca, przy nastepnym podpieciu automatycznie wszystko pieknie sie zainstalowalo, moze to ta sama historia

*

Offline Peo

• 535
[WIZARD] Problem Today
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 16, 2006, 19:00:25 »
ja mam mojego ze standartowym romem taki jak kupiłem (t-mobile) i chodzi bez zarzutu, nie gubi zasięgu i się nie wiesza, narazie mi chodzi fajnie:) Tylko dziwnie słychac  rozmówce ale coś za coś.
darkvision.pl