[Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.2 WWE

• 607 Odpowiedzi
  • 48707 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

mobi_one

Odp: [Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.2 WWE
« Odpowiedź #540 dnia: Lipiec 19, 2007, 17:04:06 »
Ja po tygodniu zakonczylem przygode z WM6 Pathfinder i chyba z kazdym innym WM6 ;-) Poza tym ze dzialal 2x wolniej niz WM5 , baterie zzeral w ciagu jednego dnia, tracil polaczenie ze sluchawka bluetooth kilkanascie razy dziennie, wiecej atrakcji nie zaobserwowalem :-)  Moze to tylko moje subiektywne odczucie, ale ten WM6 wlasciwie poza zmiana tematu i kolorow  nie ma nic ciekawego dla czego warto byloby sie przesiadac z angielskiego WM5 (mialem wczesniej RUU_Prodigy_2170702_21707102_20710_QTEK_WWE_Ship - i poza tym ze go zapchalem smieciami i milionem programow, dzialal wspaniale)
kurcze to co my robimy?
traci sie od groma czasu na gotowanie romu, ktory tak na prawde nie dziala
wszyscy udaja, ze jest ok, a tak naprawde nie jest
czyzby krol jest nagi?
moze wersja PF 1.2 jest w takim razie ostatnia wersja?

« Odpowiedź #541 dnia: Lipiec 19, 2007, 17:28:52 »
Ej no, nie chcialem byc tak odebrany. Szanuje ludzi ktorzy poswiecaja naprawde duzo czasu na przygotowanie nowych ROMow - tez mam dusze eksperymentatora i wgram i tak pewnie wszystko nowe co sie pojawi . To byla tylko moja osobista opinia - spodziewalem sie nie wiadomo czego po WM6 - podobnie jak spoleczenstwo po Viscie . Moim zdaniem po prostu G3 jest chyba za cienki zeby to wszystko efektywnie ogarnac. Ladny ten rom, kolorowy, wyglada naprawde nowoczesnie. Ale predkosc dzialania mnie niestety powalila.

Szacuneczek dla wszystkich tworzacych i ulepszajacych soft - bez was by nie bylo postepu.   A ze tam ludzie marudza - taka nasza natura ;-))))

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #542 dnia: Lipiec 19, 2007, 19:05:45 »
Moim zdaniem po prostu G3 jest chyba za cienki zeby to wszystko efektywnie ogarnac. Ladny ten rom, kolorowy, wyglada naprawde nowoczesnie. Ale predkosc dzialania mnie niestety powalila.

Cos zrobiles zle, kwestia tylko co? Albo sie zle wgral rom albo cos namieszales albo jedno i drugie... Pathfinder obok Wayfarera i NxS to jeden z szybszych romow i z mnoga iloscia pamieci, stabilny i raczej bezproblemowy. Zero zjadania baterii - praca od tygodnia z automatycznym wylaczaniem modulu telefonu na noc, do 2 dni przy baardzo intensywnym korzystaniu jako z zabawki do grania, godzinki wifi na dzbanku ;) itp. ale to w zasadzie mam na kazdym z wymienionych wczesniej romkow. Nie wszystko jestem w stanie sprawdzic bo np. a2dp mnie nie interesuje ale codziennie 1,5h jazdy do i z pracy bezproblemowej wspolpracy jakiejs starej sluchawki BT Nokii i powyzszych romow bylo/jest :) Nie ma romkow w ogole bez problemow ale to co opisales to sodoma i gomora w porownaniu z raczej sielanka przy Pathfinderze :)
Sprobuj jeszcze raz wgrac romka.

*

Offline lary90

• **
  • 176
« Odpowiedź #543 dnia: Lipiec 19, 2007, 19:47:20 »
Zero zjadania baterii - praca od tygodnia z automatycznym wylaczaniem modulu telefonu na noc.

Jak to zrobiłeś ??
Sprzęt:
HTC Hermes
WM 6.5 DarkVisions
GSM 1.56.70.11

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #544 dnia: Lipiec 19, 2007, 19:52:30 »
Zero zjadania baterii - praca od tygodnia z automatycznym wylaczaniem modulu telefonu na noc.

Jak to zrobiłeś ??

Ale co? Tydzien pracy? Bez ruszania jestem pewien, ze i z 10 dni by wytrzymal. Automatyczne wylaczanie radia? Sporo programow to robi, np. phoneweaver, phone profiles itd.

« Odpowiedź #545 dnia: Lipiec 19, 2007, 20:19:09 »

Moim zdaniem po prostu G3 jest chyba za cienki zeby to wszystko efektywnie ogarnac. Ladny ten rom, kolorowy, wyglada naprawde nowoczesnie. Ale predkosc dzialania mnie niestety powalila.

[ciach]
Cos zrobiles zle, kwestia tylko co? Albo sie zle wgral rom albo cos namieszales albo jedno i drugie... Pathfinder obok Wayfarera i NxS to jeden z szybszych romow i z mnoga iloscia pamieci, stabilny i raczej bezproblemowy.

No byc moze - niby filozofii przy wgrywaniu nie ma zbyt wielkiej - odpalasz execa i leci :))) . Minela mi juz pierwsza fascynacja MDA i teraz go traktuje jako normalne narzedzie pracy - taki kieszonkowy komputerek z ktorego moge zrobic wszystko co potrzebuje nawet w taksowce. A ze mam go juz kolo roku , moze i bateria juz nie pierwszej swiezosci. Uznalem ze Microsoft az tak bardzo nie zmienil WM6 w porownaniu do WM5 zeby zaciskac zeby i czekac az sie uruchomi jakis program. Na tyle jestem przebiegly teraz , ze potrafie odtworzyc wszystkie swoje ustawienia / ulubione programy w 20-30 minut. Wiec wrocilem do WM5 i narazie zapominam o WM6. A z wodotryskow - wlasnie przykleilem folie Brando matowa - rewelacja. Do tej pory mialem komplet folii noname z allegro i ta w porownaniu z tamtymi to mistrzostwo swiata - szczegolnie przy jej mocowaniu.
Nie zrozumcie mnie zle - naprawde nie krytykuje WM6 i chyle czola przed wszystkimi, ktorzy daja nam userom radosc i dreszczyk emocji przy wgrywaniu nowych ROMow. Niedlugo pewnie wymienie Wizzarda na nowa wersje - wtedy na 100% wgram WM6 - naturalna kolej rzeczy -  postep (szybszy procesor etc) :) W obecnym telefonie WM5 jednak zaspokaja wszystkie MOJE potrzeby.

Uwazam ze wyroby MDA to prawdziwe dziela sztuki. Zadne tam wodolejskie iphony czy tandetne nokie.
Znalazlem swoja marke telefonu.

*

nothin

« Odpowiedź #546 dnia: Lipiec 19, 2007, 20:24:20 »
kurcze to co my robimy?
traci sie od groma czasu na gotowanie romu, ktory tak na prawde nie dziala
wszyscy udaja, ze jest ok, a tak naprawde nie jest
czyzby krol jest nagi?
moze wersja PF 1.2 jest w takim razie ostatnia wersja?

nawet tak nie żartuj...

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #547 dnia: Lipiec 19, 2007, 20:55:02 »
Nie zrozumcie mnie zle - naprawde nie krytykuje WM6 i chyle czola przed wszystkimi, ktorzy daja nam userom radosc i dreszczyk emocji przy wgrywaniu nowych ROMow. Niedlugo pewnie wymienie Wizzarda na nowa wersje - wtedy na 100% wgram WM6 - naturalna kolej rzeczy -  postep (szybszy procesor etc) :) W obecnym telefonie WM5 jednak zaspokaja wszystkie MOJE potrzeby.

Uwazam ze wyroby MDA to prawdziwe dziela sztuki. Zadne tam wodolejskie iphony czy tandetne nokie.

Troche za szybko IMO rezygnujesz no ale to Twoj wybor :) Mimo wszystko bledy, ktore wymieniles, nie sa normalne, widac przydazyly sie w Twojej konfiguracji sprzetowo-programowej - moze jest jeszcze pole do popisu dla kucharzy?
Brando mam juz 15 m-cy na ekranie, ze 3 m-ce temu zamowilem nowa ale jakos stara sie trzyma, choc juz jest porysowana troszke. Bateria to tez 15 m-cy dzialania..

*

Offline Mr Q

• 499
  • Sprzęt: Samsung Spica I5700
« Odpowiedź #548 dnia: Lipiec 19, 2007, 21:20:13 »
(...) Bateria to tez 15 m-cy dzialania..

Bez ładowania?   ;D
I co się gapisz?! Człowieka nie widziałeś??

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #549 dnia: Lipiec 19, 2007, 21:21:57 »
(...) Bateria to tez 15 m-cy dzialania..

Bez ładowania?   ;D

:)
15 m-cy katorzniczego, czasem nastokrotnego dziennie doladowywania :)

« Odpowiedź #550 dnia: Lipiec 19, 2007, 22:02:53 »
Nie zrozumcie mnie zle - naprawde nie krytykuje WM6 i chyle czola przed wszystkimi, ktorzy daja nam userom

Troche za szybko IMO rezygnujesz no ale to Twoj wybor :)

No najbardziej bolesny prawde mowiac byl problem z urzadzeniami bluetooth - albo mam tak niestandardowe
albo nie wiem co, ale sluchawka czasem dzialala czasem nie dzialala, zewnetrzny gps analogicznie. Po restarcie telefonu hulalo, a potem to juz roznie. Nigdy tego nie mialem na zadnym innym ROMie. Mialem nadzieje ze latki od AD2P  (Acme_A2DP_cert.cab, WM6_A2DP_patch.cab) pomoga w stabilnosci polaczenia i wydawalo mi sie poczatkowo ze tak bylo. Ale niestety - po paru rozmowach przez bluetooth telefon przestawal widziec sluchawke.  Moze moj Wizzard jest wadliwy jakis , albo to model z poczatku produkcji. Cholera wie. Opisalem swoje przygody z tym softem i uznalem ze sie poddaje albowiem wyjezdzam jutro i musze miec przede wszystkim sprawny telefon ;) Poczekam na Pathfindera w kolejnej wersji i oczywiscie tez go wgram :) Bo taka to dusza grzebaka.

Forum to miejsce wymany uwag i opinii - potestowalem dzielnie nowy soft przez calusienki tydzien i pisze swoje uwagi. Chyba ze zle rozumiem idee TEGO forum - wyprowadzcie mnie z bledu. Czytam je od dawna, pisze dzisiaj pierwszy raz.

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #551 dnia: Lipiec 20, 2007, 01:48:20 »
mobi_one may DZIEKI za oswiecenie, najwazniejsze wiem wiec w weekend moge sie barac do roboty  ;D , spokojny i pewny tego co robie
jeszcze tylko IPL/SPL 3.08 3.09 na XDA taki widzialem we wzmiance zeby niewgrywac na G4-mnie niedotyczy, warto to wogole wgrac?? ale i tak na ftpie xda nie ma go , wiec daje sobie spokoj, wgrywam tan zalecany

*

Offline kp

• *
  • 63
  • Sprzęt: TP
« Odpowiedź #552 dnia: Lipiec 20, 2007, 11:57:53 »
Witam.
Mam ten romik już od jakiegoś czasu i jestem na prawdę zadowolony - ukłony dla mobiego :). Pojawił się jednak drobny problem. Mianowicie dźwięk przez  zestaw słuchawkowy jest bardzo cichy. Dzieje się tak zarówno podczas rozmowy jak również odtwarzania Media Playera. Wszystkie dźwieki dałem na maxa i nie pomaga.
Może ktoś się już z tym spotkał.
Dzięki i pozdro dla wszystkich.

*

Offline wojo

• 478
  • [move]SPV M3000 2GB Pathfinder v1.2[/move]
    • www.archos.pl
  • Sprzęt: SPV M3000 WM5.0; iPAQ hx2410 WM5.0;
« Odpowiedź #553 dnia: Lipiec 23, 2007, 09:01:36 »
Panowie, ja mam Pathfindera od czasu kiedy wyszedł (to już chyba od dawna) i jak do tej prory jest to najlepszy rom jaki widziałem!!! bateria trzyma jak nigdy, nie ma samo rozładowania (na innych romach wieczorem PDA miało 90% a rano 0%), no i najważniejsze ilość pamięci od instalacji do dziś ~29MB i nie ucieka jak szalona a w najgorszym wypadku po soft reset wraca do normy!!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2007, 09:09:25 wysłana przez wojo »
raz na wozie raz pod wozem
---------------------------------
iPAQ hx2410 WM5.0; SD 1GB & 2GB; CF 1GB
SPV M3000; miniSD 2GB
ARCHOS AV400 40GB
GPS HOLUX GPSlim 236
dodatkowo: NOKIA 6230i, MacBook C2D 2Ghz 2GB RAM

*

Offline ppardala

• *
  • 63
  • Sprzęt: LEO ♠Duttys™ HD2 V22♠
« Odpowiedź #554 dnia: Lipiec 23, 2007, 13:58:28 »
też jestem zadowolony z Pathfindera, w porównaniu do WM5 to rakieta ;D i tyle pamięci ! (po długim używaniu mam tyle co po SR na WM5)

ps1. jedno co mnie troszkę stresuje to fakt, że aby włączyć Wifi muszę kliknąć w CM co najmniej 2 razy, aby zaskoczyło

ps0. respect dla mobione ;)

pozdrawiam,
Paweł
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2007, 14:06:55 wysłana przez ppardala »
----------------------------------------
pozdrawiam,
Paweł

*

mobi_one

« Odpowiedź #555 dnia: Lipiec 23, 2007, 14:22:20 »
ps1. jedno co mnie troszkę stresuje to fakt, że aby włączyć Wifi muszę kliknąć w CM co najmniej 2 razy, aby zaskoczyło
mozesz uzyc fixa do wifi, ale ubedzie ci po tym pamieci
preloadwifi sie to nazywa i jest gdzies link na forum, lub u mnie na stronie

« Odpowiedź #556 dnia: Lipiec 23, 2007, 14:59:27 »
Koledzy możecie mi powiedziec jak wgrac nowe radio i IPL_SPL. Szukałem tutoriala jakiegoś ale nic nie znalazłem. Z góry dzięki.

*

mobi_one

« Odpowiedź #557 dnia: Lipiec 23, 2007, 15:13:48 »
poczytaj te strone:
http://mobione.pl/romlist.html na dole sa linki do modulow gsma
wgrywa sie je tak samo jak rom, wiec nie ma tutoriala
IPL/SPL wgrywa sie tak samo radio, ale z tym juz trzeba ostrozniej, poczytaj o zdjeciu CIDa, o chipsetach itd
zle wgrywajac IPL/SPL mozesz pozegnac sie z telefonem

« Odpowiedź #558 dnia: Lipiec 23, 2007, 15:38:55 »
Czyli wrzucam nowy rom do "RUU" i odpalam. Tak jak myślałem, dzięki kolego.

*

Offline shreq888

• **
  • 199
  • Sprzęt: xda mini s+m650,+n82
« Odpowiedź #559 dnia: Lipiec 23, 2007, 17:09:57 »
Witam.
Wgralem jakis czas temu  pathfindera 1.2.
Wczesniej posiadalem orginalny rom ery. Po wgranu pathfindera wgralem radio 2.61, ogolnie rom mi sie bardzo podoba i dziala o niebo lepiej niz ten ery. Niestety ostatnio zauwazylem ze kiedy ktos do mnie dzwoni pocket wogole na to nie reaguje po prostu tak jak by nikt nie dzwonil.
Najgorsze jest to ze nie mam pojecia dlaczego sie to dzieje, robilem rozne testy i nigdy nie udalo mi sie samemu doprowadzic go do tego stanu.
Bede wdzieczny za rade.

mam 2.61 pracujacego niezawodnie z Heyah, a to chyba to samo.. ale przez to chyba nie jestem pewien, czy u Ciebie tez tak bedzie dzialac. ale jezeli pod Heyah, to polecam 2.61. jeszcze sie na nim nie zawiodlem, bo gubilem zasieg jedynie w lesie jadac pociagiem z Siedlec do Warszawy xD
Napisane: Lipiec 23, 2007, 16:36:38
Poniewaz bazy danych miedzy WM5 i WM6 sie roznia i nie mozna przywracac backupu z WM5 na WM6 bo to sie konczy tak jak u Ciebie...

no nie do konca masz racje. znaczy masz racje, ze sie roznia, ale nie koniecznie to sie musi tak skonczyc. ja uzywam ppcpimbackup, ktory sciagnalem z pdagold i jak narazie jeszcze mi sie zaden system nie wykopyrtnal po restore xD
Napisane: Lipiec 23, 2007, 16:44:09
no I mi tez w gruncie rzeczy najwiecej satysfakcji przyniosl pathfinderv1.2 xD I z utesknieniem czekam na 2.0 xD
mobi czy daloby sie aby zrobic Touch n Flo z Wizarda? czy to tylko softowe rozwiazanie, czy hardware tez tam rogi pokazuje? wydaje mi sie, ze to byloby cudowne rozwiazanie Wizard n Flo  ;D

*

mobi_one

« Odpowiedź #560 dnia: Lipiec 23, 2007, 18:43:45 »
mobi czy daloby sie aby zrobic Touch n Flo z Wizarda? czy to tylko softowe rozwiazanie, czy hardware tez tam rogi pokazuje? wydaje mi sie, ze to byloby cudowne rozwiazanie Wizard n Flo 
przeciez jest kilka romow z flo, ja tego nie przewiduje jak na razie

*

Offline marteenez

• 45
  • Sprzęt: HTC Wizard WM6
« Odpowiedź #561 dnia: Lipiec 24, 2007, 10:45:37 »
Witam.

Ja po raz kolejny pochwale ROM Pathfinder 1.2. Wszystko działa jak powinno, brak jakichkolwiek problemów.
Jedno co zauważyłem to to, że im dłuższy czas po SR tym zaczyna on działac wolniej, a nie raz zawiesza się. Dla mnie to oczywiscie nie jest problem. Ale w przypadku wizarda znajomego sprawa ma się inaczej. Wizard zamraża się conajmniej raz dziennie i jedyną możliwością SR jest wyjęcie baterii. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z jakimś programem zainstalowanym, czy jest to poprostu żle sflashowany ROM. Przypomne, że przy pierwszej próbie wgrania tego ROM'u wyskoczyły błedy i proces został przerwany, ale wgrałem ROM Love i ponowiłem próbę tym razem ze skutkiem pozytywnym. Może trzeba by jeszcze raz spróbować wgrać ten ROM i zobaczyć jak się zachowuje przez pare dni bez jakiegokolwiek dodatkowego softu.

Tak czy tak pozdro dla kucharza za bardzo udany ROM, jednak ciągle poszukuje ROM'u mega pustego bez żadnego dodatkowego softu, a jedynie z preinstalowanymi tweakami systemu.

Pozdrawiam

*

mobi_one

« Odpowiedź #562 dnia: Lipiec 24, 2007, 11:18:27 »
zamrazanie romu wystepuje po wgraniu niektorych aplikacji firmy SPB
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2007, 18:14:55 wysłana przez mobi_one »

*

Offline marteenez

• 45
  • Sprzęt: HTC Wizard WM6
« Odpowiedź #563 dnia: Lipiec 24, 2007, 11:28:54 »
To by się zgadzało, bo znajomy ma zainstalowany SPB Weather.

« Odpowiedź #564 dnia: Lipiec 24, 2007, 15:24:05 »
Mobi gdzie go wrzuciłeś - 2 beta?
Napisane: Lipiec 24, 2007, 15:08:12
Już znalazłem

*

Offline ppardala

• *
  • 63
  • Sprzęt: LEO ♠Duttys™ HD2 V22♠
« Odpowiedź #565 dnia: Lipiec 24, 2007, 22:04:34 »
To by się zgadzało, bo znajomy ma zainstalowany SPB Weather.
hmm to ciekawe, tez mam w/w program i żadnego problemu  :worried:
----------------------------------------
pozdrawiam,
Paweł

*

mobi_one

« Odpowiedź #566 dnia: Lipiec 24, 2007, 22:34:22 »
Weather tego nie powoduje, tez go uzywalem dlugo na PF
moim kandydatem jest Diary, diary wyklada kazdy rom z serii mUna, tak mialem na NBD a pozniej na PF i musialem z niego zrezygnowac
od tamtej pory zero problemow, na nowym PF 2.0 beta tak samo
Napisane: 24-07-2007, 22:28:14
i to byl moj ostatno post w tym watku.
Dalej nie supportuje pathfindera w tym miejscu.
Po dalsze informacje odsylam do strony z profilu oraz do forum, ktore tez sie tam znajduje (strone tez mozna znalezc w googlach, wpisujac wm6 pathfinder)
Adresu nie podaje, zeby nikt sie nie czepial ze cos reklamuje.

jest do pobrania pathfinder 2 beta

Jak dla mnie moderator moze zamknac watek.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2007, 19:39:44 wysłana przez mobi_one »

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #567 dnia: Lipiec 25, 2007, 18:19:54 »
Weather tego nie powoduje, tez go uzywalem dlugo na PF
moim kandydatem jest Diary, diary wyklada kazdy rom z serii mUna, tak mialem na NBD a pozniej na PF i musialem z niego zrezygnowac
od tamtej pory zero problemow, na nowym PF 2.0 beta tak samo

Spb Diary nie wykłada romów z serii mUna - miałem mUna, później PF i Spb Diary działało dobrze.

To musi być coś innego.
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline dr_Henio

• 453
    • pdaclub
« Odpowiedź #568 dnia: Lipiec 26, 2007, 19:50:41 »
jak na PF 2b uruchomic VOIP? dogrywalem pliki voip do romow wm6 i pliki ustawien operatora i dialplan ale bez rezultatu

*

Offline dr_Henio

• 453
    • pdaclub
« Odpowiedź #569 dnia: Lipiec 26, 2007, 20:52:20 »
probowalem