[Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.2 WWE

• 607 Odpowiedzi
  • 49136 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

nothin

Odp: [Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.2 WWE
« Odpowiedź #300 dnia: Czerwiec 13, 2007, 13:48:18 »
dialpad jest malo praktyczny, ten ktory jest w WM6 jest ergonomiczny.
jaki dialpad? ten czarny jest niepraktyczny??

*

mobi_one

« Odpowiedź #301 dnia: Czerwiec 13, 2007, 15:16:36 »
tak, ten czarny z HTC Toucha

« Odpowiedź #302 dnia: Czerwiec 13, 2007, 15:21:31 »
ten czarny dialpad z toucha to najlepszy dialpad jaki miałem! dlaczego jest niepraktyczny? jest wygodny, znaczy sie ma duze przyciski w które łatwo trafić i jest ładny (IMHO). nie trzeba do niego patyka wyciagac :) jak ktoś ma duze paluchy (jak ja) to nic innego chyba sie nie znajdzie --> no chyba że się myle ]:->

*

nothin

« Odpowiedź #303 dnia: Czerwiec 13, 2007, 15:25:23 »
tak, ten czarny z HTC Toucha

nie zgodzę się z tobą... po raz pierwszy mam smartdiala w wm06, i ciekawie rozwiązano użycie dpada w tym skinie(lewo - prawo), ma wszystko, co trzeba imo, i chyba nie będę odosobniony w opinii....sprawdź tą moją przeróbkę też, gdzie ten koszmarny niebieski nie bije w oczy....wygodny jest.

co do today plugina z toucha, to rzeczywiście bym sobie go odpuścił w defaulcie w ROMie... zawsze można dograć, jak ktoś lubi..ja sobie daruję, of coz...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2007, 15:27:03 wysłana przez nothin »

*

mobi_one

« Odpowiedź #304 dnia: Czerwiec 13, 2007, 15:39:14 »
i ciekawie rozwiązano użycie dpada w tym skinie(lewo - prawo),
to tez jest w standardowym :)

jest wygodny, znaczy sie ma duze przyciski w które łatwo trafić i jest ładny (IMHO). nie trzeba do niego patyka wyciagac
tez sie z tym zgodze, troche kombinowalem z dialpadami to wiem o czym piszesz, zobacz na mojej stronie, jest dzial dialpady

sprawdź tą moją przeróbkę też, gdzie ten koszmarny niebieski nie bije w oczy....wygodny jest
widzialem, i wiem jak rozwiazac problem koloru czcionki :)

brakuje mi w nim jednej funkcji, a mianowicie przewijania historii/kontaktow
trzeba cos wpisac zeby mozna bylo przewijac kontakty, ale tylko te ktore zawieraja dane wprowadzone
to wszystko juz bylo w WM5, brak klawisza do speeddiala, oblegorne ikony w historii (w mojej wersji podmienilem)
itd itd
dlatego mysle nad przerobieniem standardowego dialpada, funkcjonalnosc starego, wyglad nowego
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2007, 15:59:09 wysłana przez mobi_one »

*

Offline dziegiel

• **
  • 156
    • http://money.ebiznes.waw.pl
  • Sprzęt: SPV M3000 + GPS + 1GB Kingston
« Odpowiedź #305 dnia: Czerwiec 13, 2007, 16:39:21 »
dlatego mysle nad przerobieniem standardowego dialpada, funkcjonalnosc starego, wyglad nowego
i to będzie najlepsze rozwiązanie :)

*

Mr mapka

« Odpowiedź #306 dnia: Czerwiec 13, 2007, 17:32:26 »
Cytat: mobi_one
w nowej wersji nie bedzie zadnego softu z Toucha zainstalowanego, ten soft dosc muli

Heeee
A myślałem, że tylko ja mam problem.
Po instalacji HTC Touch sprzęt zaczął się jakoś mulić i ogólne dziwnie zachowywać.
Wyrzuciłem go i ......................... o zgrozo procek cały czas 100%. Nie było sposobu na niego.
Nie bawiłem się w szukanie przyczyny tylko HR i już po problemie.

*

nothin

« Odpowiedź #307 dnia: Czerwiec 13, 2007, 17:54:00 »
tez sie z tym zgodze, troche kombinowalem z dialpadami to wiem o czym piszesz, zobacz na mojej stronie, jest dzial dialpady
mobi,plz.... znam to przecież chyba wiesz o tym..:(
Napisane: Czerwiec 13, 2007, 17:50:42
Cytat: mobi_one
w nowej wersji nie bedzie zadnego softu z Toucha zainstalowanego, ten soft dosc muli

Heeee
A myślałem, że tylko ja mam problem.
Po instalacji HTC Touch sprzęt zaczął się jakoś mulić i ogólne dziwnie zachowywać.
Wyrzuciłem go i ......................... o zgrozo procek cały czas 100%. Nie było sposobu na niego.
Nie bawiłem się w szukanie przyczyny tylko HR i już po problemie.

wynikowo czuję PORAŻKĘ nowych buildów z touch softem na xdadev, ci panowie i panie podniecają się wciąż zegarkiem....;/ i KAZDY nowy ROM z Microsoftowego builda core będzie miał MASĘ ZAMULACZY.

a ROM mobi_one jest najlepszy, najlepszy, przemyśl mobi, czysty build na tym niby nowym rdzeniu z DOKŁADNIE takim konfigiem, jak pathfinder 1.0(niby nowym, bo jeśli ktoś wnikał w rzecz o 4.0.0.0, moze wiedzieć, że dziwne kwestie są z nim i nowym związane, co do daty ROMu itp...coś mnie tu dziwi) moze być po prostu tym, na co wszyscy czekaliśmy.

buildy z xdadev to jakiś pęd do OVEROLADED shit for fockin americans(wlive masa szajsu), nie realnie sensowne wydania....
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2007, 17:56:42 wysłana przez nothin »

*

mobi_one

« Odpowiedź #308 dnia: Czerwiec 13, 2007, 17:55:53 »
to nie bylo do ciebie :)
Napisane: 13-06-2007, 17:54:13
czysty build na tym niby nowym rdzeniu
wgrywales go?

*

nothin

« Odpowiedź #309 dnia: Czerwiec 13, 2007, 17:57:36 »
to nie bylo do ciebie :)
Napisane: 13-06-2007, 17:54:13
czysty build na tym niby nowym rdzeniu
wgrywales go?

wiesz co? twój build jest tak dobry, że po próbie z pandorą na chyba nowym rdzeniu wyśmiałem  pandorę 2.xx - pół godziny testów, 1.5 mb mem mniej i wolniejszy + dziwne jego zachowania, i powrót do pathfindera 1.0.... nie czułem sensu zmiany.
NBD 7.1 moze i byłby ok, ale znów - OVERLOADED....:( na max po prostu/.
tych wynalazków typu xw06, titanium(lol) czy jak mu tam i innych nawet nie próbowałem, bo są znów przeładowane...

ALE, gdbybyś może wrzucił w kuchnię ten nowy rdzeń + to, co było w 1.x pathfindera....

myślę, że to metoda na coś, czego NIGDY jeszcze nie było.

Nie cierpię overloaded shitu.

zostaje zawsze pytanie, bo trzeba mieć to na względzie: czy ROM ma być dobry dla:
- 0 usera
- przeciętnego amerykanina,
- usera świadomego
- grzebacza.

Wybierz niszę... pogodzić prawie niemożliwe.... no i wybierają masy twórcy z xdadev po drodze zapominając, że wiz moze śmigać....a MOŻE śmigać.

xdadev stracił pionierski charakter poza kuchniami, anichillus zwątpił chyba, bo nic nie działa....reszta się podnieca touchem...ciekawe ile wpisów jest związanych z firmami napędzającymi sprzedaż...vide iphone shit.

Nie chce mi się tworzyć wątku o twoim ROMie na xdadev, ci goście(userzy) nie pojmą idei..imo... My mamy twój build, oni nie mają,

+ dla ciebie i dla userów, którzy moga go mieć.

Czy ktos z was wyobraża sobie, co by było, gdyby takie możliwości grzebalnictwa były możliwe dla rzesz userów ppc? Byłby RAJ.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2007, 18:06:48 wysłana przez nothin »

*

mobi_one

« Odpowiedź #310 dnia: Czerwiec 13, 2007, 18:06:44 »
a ROM mobi_one jest najlepszy
nothin, bo nas wezma za TW (Twinky Winky) ;)

*

nothin

« Odpowiedź #311 dnia: Czerwiec 13, 2007, 18:07:14 »
o, sory, ja nie mam gejoróżowej torebki. meh.
Mam wiza i świadomość potencjału ppc.
Szkoda, że 97% userów nie jest świadomych tego, że standard jest BE.

Btw, o Tinky Winky dzieci śpiweają piosenki, lol... Za oknem... Uniwersal schiz?

Ja nie słodzę, z tym ,ze twój ROM jest świetny, po prostu chciałbym, by inni też to pojęli...
Nigdy nie chwalę tego, co jest niewarte pochwał, nigdy, pamiętaj. I rzadko kiedy gnję to, co nie jest warte zgnojenia, za dużo widziałem..zbyt wiele widzę.

Respect.

Ale dialpad jest boski..
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2007, 18:11:53 wysłana przez nothin »

*

mobi_one

« Odpowiedź #312 dnia: Czerwiec 13, 2007, 18:16:18 »
dla mnie dobry ROM to taki, ktory dziala :)
tzn, wifi, BT, GPRS, a2pd, pamiec min 28, ma tweaki, ogolnie przyjete za pomocne (nie takie cos jak robil faria chyba, ze windy mialy po 6px) a soft, to kazdy moze sobie dograc. Lubie np. NBD, ale wkurzal mnie SMSZoom, softkey, podwojny reset. Nastepna edycja nie bedzie miala zadnego softu, oprocz Rara, TC i TM2.7. Reszta do pobrania ze strony, w rejestr dodam fixy odnosnie a2dp, zeby nie trzeba bylo ich juz wgrywac, i moze jeszcze VoIP, (dialpad nowy jak go zrobie, na razie mam wersje Frankenstein)

*

nothin

« Odpowiedź #313 dnia: Czerwiec 13, 2007, 18:20:00 »
jest nieźle.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2007, 04:19:22 wysłana przez nothin »

*

Offline shreq888

• **
  • 199
  • Sprzęt: xda mini s+m650,+n82
« Odpowiedź #314 dnia: Czerwiec 13, 2007, 18:24:13 »
A moze warto pokazac, co Polak potrafi?
Wydaje mi sie, ze tak. Wrzucilem sobie wczoraj mfrazzza i juz nie moge sie doczekac, az do domu dojade po patha... AAAAAAA!!!! koszmarek ten mfrazzz...

*

Offline artsza

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire; HTC Touch HD (Blackstone)
« Odpowiedź #315 dnia: Czerwiec 13, 2007, 18:31:18 »
Kamerka oczywiście(driverem) off, ale jeden klik(import regu + SR) i kamerka jest.

wiem że gdzieś to było ale jak zrobić to wyłączenie kamerki i potem przywrócenie w razie czego?

*

Offline shreq888

• **
  • 199
  • Sprzęt: xda mini s+m650,+n82
« Odpowiedź #316 dnia: Czerwiec 13, 2007, 18:32:05 »
fakt. moze i maja fajne roznosci, ale internet to Polacy zrobili xP chociaz na potrzeby ich armii..
ale moze w tym przynajmiej mozemy pokazac sie?

*

mobi_one

« Odpowiedź #317 dnia: Czerwiec 13, 2007, 19:52:33 »
w ostatnim czasie, ujrzaly swiatlo, 2 fajne rzeczy dialpad i home plugin z toucha, bez 2 zdan sa one ok, ale spaprane
na touchu moze dzialaja ok, moze sa zintegrowane z reszta softu, o ktorym wiekszosc nie wie. Mozna rozgotowac ten rom i sobie popatrzec co on ma np. Biotouch, Bioscroll, animowany splash, i pare innych, razem to moze ladnie smiga, ale pod Touchem.
Kiedys na forum rzucilem haslo poszukiwania fajnego lanczera, podalem 3 popularne i myslalem, ze cos z tego wyniknie, nic nie wyniklo. Pojawil sie HTC Home Plugi, jeszcze raz napisze, genialna rzecz, ale skopana. Zajmuje 2/3 ekranu nic oprocz tego nie idzie zainstalowac zeby mialo sens. Mam pewien pomysl, moze w niedalekiej przyszlosci ujrzy swiatlo dzienne. Jak na razie musimy uzywac atrap launczerow, atrap pluginow today.
Co do dpadu, wiem chyba juz jak zrobic zeby wygladal jak z toucha a funkcje mial jak w standardzie, troche dlubania i moze sie uda.

*

nothin

« Odpowiedź #318 dnia: Czerwiec 13, 2007, 19:54:39 »
w ostatnim czasie, ujrzaly swiatlo, 2 fajne rzeczy dialpad i home plugin z toucha, bez 2 zdan sa one ok, ale spaprane
na touchu moze dzialaja ok, moze sa zintegrowane z reszta softu, o ktorym wiekszosc nie wie. Mozna rozgotowac ten rom i sobie popatrzec co on ma np. Biotouch, Bioscroll, animowany splash, i pare innych, razem to moze ladnie smiga, ale pod Touchem.
no i zapewne masz rację...ale znów.. każdy by przeżył bez tego...byle było ok i dobrze z starym softem.
spokojnie działaj z tym dialpadem, choć i teraz jest ok imo...

animsplash? tzn >3 klatki? czy znów jakiś gif/flash w boocie...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2007, 19:59:22 wysłana przez nothin »

« Odpowiedź #319 dnia: Czerwiec 13, 2007, 20:30:07 »
Pathfinder śmiga jak złoto :D Tylko z tym a2dp cały czas mam problem bo nie mogę słuchać muzy na BT ;/ zainstalowałem te poprawki i dalej dupa, tzn mogę prowadzić rozmowy telefoniczne, ale muzyka nie idzie ;/ Ma ktoś na to lekarstwo?

*

nothin

« Odpowiedź #320 dnia: Czerwiec 13, 2007, 20:33:48 »
Pathfinder śmiga jak złoto :D Tylko z tym a2dp cały czas mam problem bo nie mogę słuchać muzy na BT ;/ zainstalowałem te poprawki i dalej dupa, tzn mogę prowadzić rozmowy telefoniczne, ale muzyka nie idzie ;/ Ma ktoś na to lekarstwo?

a ja każdemu z problemem z Bt audio polecę popatrzeć w opcje w htc tweak'u.... nie mam bt słuchawek, widzę, ze i devices, i usługa są w pathfinderze, więc tylko kwestią reg'u jest sprawienie, zeby BT audio działało. ..

htctweak 2.1

http://rapidshare.com/files/37020626/HTweakC_2.1b.cab.html

wymaga .NET libs , zawartych w wm06, lub z zewn. downloadu.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2007, 20:44:35 wysłana przez nothin »

« Odpowiedź #321 dnia: Czerwiec 13, 2007, 21:05:39 »
witam !
Pozdrawiam wszystkich "czarowników" od czarodzieja :D Podziwiam Waszą pracę i działam na Pathfinderze :D
Jest fajnie ale jest pewien szkopół: mianowicie kiedyś na poprzednich ROMach Opera  Mini jakoś się normalnie instalowała, a teraz to jakoś ja sobie nie mogę poradzić z tym "nowym" midlet managerem :( przegrałem z kompa dwa pliczki opery na kartę...... potem na urządzenie...... i potem w midlet manegerze robię install - local i pojawia się że proszę czekać i czekam i czekam i nic się nie dzieje...... :( pomóżcie proszę bo polubiłem ten program bo oszczędny jest i do moich internetowych (paltopsowych) potrzeb wystarcza :D Może ktoś też miał taki problem ?

*

Offline benco

• **
  • 142
  • Sprzęt: Treo 90 -> TT -> HTC Wizard -> HTC Touch Elfin + Samsung OMNIA + Nokia E51i + eeePC 901
« Odpowiedź #322 dnia: Czerwiec 13, 2007, 21:16:25 »
Witam!

Może coś mi poradzicie co mam zrobić, gdy nie podaje mi numeru który do mnie dzwoni tylko incoming call...
Mam SPB Mobile Shell i Phone Suite...

Pozdrawiam

benco

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
« Odpowiedź #323 dnia: Czerwiec 14, 2007, 09:38:45 »
christof4   - pare stron wczesniej pisalem ze tez mam taki problem i potem go rozwiazalem. zainstalowalem innego midlet managera. link masz pare stron wczesniej.

*

Offline lary90

• **
  • 176
« Odpowiedź #324 dnia: Czerwiec 14, 2007, 09:41:59 »
Jak w task managerze edytować rejestr ?? :P I jeszcze jedno, po wgraniu caba chowającego kontakty sim z AddOns, przy wysyłaniu sms, wpisując nazwę kontaktu pojawiają mi się 2 kontakty o tej samej nazwie ( myślę, że 1 jest z telefonu, a 2 z karty sim). Czy da się to jakoś zmienić ??
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2007, 09:51:10 wysłana przez lary90 »
Sprzęt:
HTC Hermes
WM 6.5 DarkVisions
GSM 1.56.70.11

*

mobi_one

« Odpowiedź #325 dnia: Czerwiec 14, 2007, 09:51:29 »
Może coś mi poradzicie co mam zrobić, gdy nie podaje mi numeru który do mnie dzwoni tylko incoming call...
Mam SPB Mobile Shell i Phone Suite...
poszukaj na forum SPB, czy nie ma tam jakiegos rozwiazania, bo to preoblem tego softu
Odinstaluj jedna z tych aplikacji i zobacz czy problem dalej wystepuje. Znajdz, ktora z nich to powoduje. Stawiam na Phone Suite.

Jak w task managerze edytować rejestr ??
otwierasz go, po prawej na gorze jest strzalka w dol, klikasz na nia i wybierasz RegEdit, to wszystko
mozesz tez zrobic skrot w programach do samego modulu regedita
menu>create Regedit shortcut, mozesz tez zrobic skrot do innych funkcji programu, jak tez otwierac TM z dowolna zakladka

*

nothin

« Odpowiedź #326 dnia: Czerwiec 14, 2007, 09:56:59 »
wpisując nazwę kontaktu pojawiają mi się 2 kontakty o tej samej nazwie ( myślę, że 1 jest z telefonu, a 2 z karty sim). Czy da się to jakoś zmienić ??

da się, na szybko mogę polecić opcję z sktools - "show sim items"... najlepiej skopiować z karty do contacts przy pomocy sim managera(banał..), a potem show sim items na "no" w sktools - opcja jest w "Tune Up!" w zakładce "phone edition", klucza w rejesterze nie podam, bo nie pamiętam...zawsze mozna przeszukać rejestr pod kątem slowa kluczowego "sim".
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2007, 10:00:25 wysłana przez nothin »

*

Offline lary90

• **
  • 176
« Odpowiedź #327 dnia: Czerwiec 14, 2007, 10:01:48 »

Nie mogę znaleźć tego reg edit, gdzie jest strzałka ??
Skąd moge ściągnąć SKTools??
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2007, 10:08:52 wysłana przez lary90 »
Sprzęt:
HTC Hermes
WM 6.5 DarkVisions
GSM 1.56.70.11

*

mobi_one

« Odpowiedź #328 dnia: Czerwiec 14, 2007, 10:16:14 »
masz jakas stara wersje TM, nie ta ktora jest w pathfinderze
SKTools jest na ich stronie, wpisz w google nazwe programu, chyba, ze masz bana na google ;)

*

Offline benco

• **
  • 142
  • Sprzęt: Treo 90 -> TT -> HTC Wizard -> HTC Touch Elfin + Samsung OMNIA + Nokia E51i + eeePC 901
« Odpowiedź #329 dnia: Czerwiec 14, 2007, 10:52:54 »
christof4   - pare stron wczesniej pisalem ze tez mam taki problem i potem go rozwiazalem. zainstalowalem innego midlet managera. link masz pare stron wczesniej.

Dzięki - masz rację - do tego samego wniosku doszedłem zaraz potem jak napisałem to zaczęłęm odinstalowywać programy i tedy ruszyło.

Pozdrawiam