[Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.2 WWE

• 607 Odpowiedzi
  • 49125 Wyświetleń

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
Odp: [Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.2 WWE
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwiec 03, 2007, 18:57:56 »
problem rozwiazany sciagnalem midlet managera z linka w watku http://forum.xda-developers.com/archive/index.php/t-286857.html i opera ruszyla bez problemu.

p.s. sam ROM boski :)

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #181 dnia: Czerwiec 04, 2007, 10:19:17 »
spb pocket plus uzywam juz od dwuch latek,ostatnio nawet próbowałem innych programów jak wishbar,battery status i wydaje mi się ze spb p+ chodził za kazdym razem najstabilniej,nie zawieszał systemu szybko się uruchamiał.wszyscy tak chwalą wishbara a ja niestety nie mogłem się przekonac do niego,po pierwsze zamulał bardziej od spb ,uruchamia się dłużej podczas startu systemu i ma kupe niepotrzebnych rzeczy gdzie w spb można sobie je odinstalować.Wishbar ma za duzo upiększaczy a mi chodzi o to by było wygodne zamykanie i minimalizowanie aplikacji,przełączanie miedzy programami i ikonki na pulpicie i pasek stanu baterii.Nawet jak spb zabierze ten 1mb pamieci wiecej to co się stanie?
Rom: Oryginalny HTC wm6.1  PLK wer.3.29.464.0
Radio: 1.71.09.01 ; SPL 3.56 hard spl
testowałem 16 rom-ów i 9 wersji radio - zawsze wybieram oryginał
2 lata na wm6.0 wer.1.27.12.11 WWE

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #182 dnia: Czerwiec 04, 2007, 16:29:14 »
spb pocket plus uzywam juz od dwuch latek,ostatnio nawet próbowałem innych programów jak wishbar,battery status i wydaje mi się ze spb p+ chodził za kazdym razem najstabilniej,nie zawieszał systemu szybko się uruchamiał.wszyscy tak chwalą wishbara a ja niestety nie mogłem się przekonac do niego,po pierwsze zamulał bardziej od spb ,uruchamia się dłużej podczas startu systemu i ma kupe niepotrzebnych rzeczy gdzie w spb można sobie je odinstalować.Wishbar ma za duzo upiększaczy a mi chodzi o to by było wygodne zamykanie i minimalizowanie aplikacji,przełączanie miedzy programami i ikonki na pulpicie i pasek stanu baterii.Nawet jak spb zabierze ten 1mb pamieci wiecej to co się stanie?

Z tego co się orientuję, to alternatywą dla SPB Pocket Plusa, jeśli chodzi o możliwości, jest iLauncher z SBSH.
Batterystatus jest aplikacją totalnie do czego innego, nie licząc TryLaunchera. SPB i SBSH mają swoich przeciwników i zwolenników. Sprzeczki pojawiały się wielokrotnie :)
Wisbar Advance jest klasyczna nakładką graficzną dodająca kilka "udogodnień" (zależne od gustu użytkownika) względem tego, co oferuje WM.
WAD natomiast jest graficznie rozbudowanym launcherem, pozwalającym aranżować dowolnie wygląd Todaya. :)

Podsumowując. W kategorii KOMBAJN są dwie aplikacje. SPB Pocket Plus i SBSH iLauncher. Porównywanie z ich z aplikacjami WAD i BS to jak porównywać kosiarkę do wiertarki :))

ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline shreq888

• **
  • 199
  • Sprzęt: xda mini s+m650,+n82
« Odpowiedź #183 dnia: Czerwiec 04, 2007, 17:44:23 »
no to jedziemy.. sciagnalem, ale testowac bede od juta. chociaz zniechecony munami to szukam dalej czegos, co dorowna m600 z wm6 bodajze muna holendra..

*

Mr mapka

« Odpowiedź #184 dnia: Czerwiec 04, 2007, 19:47:06 »
Hmmmm.
Teraz jest już OK
Mam tylko jedno pytanie.

Czy jest możliwość aby słuchawka i GPS równocześnie via BT pracowały?
Mam słuchawkę i używam modułu GPS i fajnie byłoby aby działało to równocześnie.

Przyznam bez bicia, że nie szukałem tego na forum gdyż przeczytałem już setki postów i na ten temat nie natrafiłem. W zasadzie nawet nie wiem jakie hasło w szukajce wpisać.

*

Offline jr

• 449
  • Sprzęt: HTC Wizard / i780 PXIHH5 96dpi / ZTE BLADE
« Odpowiedź #185 dnia: Czerwiec 04, 2007, 20:19:40 »
Hmmmm.
Teraz jest już OK
Mam tylko jedno pytanie.

Czy jest możliwość aby słuchawka i GPS równocześnie via BT pracowały?
Mam słuchawkę i używam modułu GPS i fajnie byłoby aby działało to równocześnie.

Przyznam bez bicia, że nie szukałem tego na forum gdyż przeczytałem już setki postów i na ten temat nie natrafiłem. W zasadzie nawet nie wiem jakie hasło w szukajce wpisać.

A dlaczego by nie, przecież dla każdego urządzenia ustawiasz inny port com.

*

Mr mapka

« Odpowiedź #186 dnia: Czerwiec 04, 2007, 20:28:17 »
Cytat: jr
A dlaczego by nie, przecież dla każdego urządzenia ustawiasz inny port com.

Niby tak ale.....

Port com mogę ustawić tylko dla GPS i innego fonu. Słuchawka jest wykrywana jako HF i nie ma takiej możliwości aby w ComPorts ustawić słuchawkę HF.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #187 dnia: Czerwiec 04, 2007, 20:39:49 »
No więc w czym problem ??
GPS pracuje na com... a słuchawka na protokole/usłudze HF i robią to JEDNOCZEŚNIE
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Mr mapka

« Odpowiedź #188 dnia: Czerwiec 04, 2007, 20:49:11 »
Musiałem coś wcześniej namieszać bo teraz ładnie działa. Tyle tylko, że chcąc rozmawiać i korzystać z AM muszę w trakcie rozmowy wejść w start i wcisnąć ikonę uruchomionej AM.

Ważne, że działa.

THX

*

bzinko

« Odpowiedź #189 dnia: Czerwiec 05, 2007, 12:34:15 »
Mobi czy bedzie następna, ulepszona  ;) wersja, ew jakieś ciekawe programy (addons)?
Pzdr

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
« Odpowiedź #190 dnia: Czerwiec 05, 2007, 13:47:04 »
instalnąłem pathfindera 1.2 ale mam problem z polską czcionką na wysuwanej klawiaturze.po zamianie pliku Sym.txt czcionka ą ć ś ę i inne są dopiero po przeleceniu innych niestandardowych czcionek.Jest na to jakAś RADA?

*

mobi_one

« Odpowiedź #191 dnia: Czerwiec 05, 2007, 13:53:29 »
no pewnie bedzie, nawet musi byc, patrzac na ankiete, to chyba jest wskazane :)
co do ciekawych programow, mysle czy ich nie usunac wogole z romu, a dac do sciagniecia ze strony
kazdy dokonalby wyboru sam
zauwaz, ze ten rom nie ma tak naprawde bledow, a wypuszczanie nowego romu z dodanymi nowymi programami jest bez sensu, bo moge zrobic zwyklego caba, ktory zrobi update
moze, uzytkownicy tego romu cos zaproponuja?
Napisane: 05-06-2007, 13:52:06
po zamianie pliku Sym.txt czcionka ą ć ś ę i inne są dopiero po przeleceniu innych niestandardowych czcionek.Jest na to jakAś RADA
a co na co zamieniles?
w upgradzie slownika jest zmieniony plik sym.txt, gdzie ą masz zaraz po a

*

Mr mapka

« Odpowiedź #192 dnia: Czerwiec 05, 2007, 15:26:31 »
Cytat: mobi_one
mysle czy ich nie usunac wogole z romu, a dac do sciagniecia ze strony
kazdy dokonalby wyboru sam
zauwaz, ze ten rom nie ma tak naprawde bledow, a wypuszczanie nowego romu z dodanymi nowymi programami jest bez sensu, bo moge zrobic zwyklego caba, ktory zrobi update

Moja propozycja to czysty ROM bez tych programów i osobno w jakimś zipie czy rarze caby programów do zassania na twojej stronie.
Możnaby wybrać co się chce i wrzucic do wizarda, a resztę na dysku sobie trzymać.
Jak będzie potrzeba to zawsze można doinstalować.

---------------
Zauważyłem, że wszystkie zwisy (trzy czy cztery) jakie miałem wystąpiły na dialpadzie. Czyżby tu był jakiś problem?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2007, 17:53:06 wysłana przez Mr mapka »

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
« Odpowiedź #193 dnia: Czerwiec 05, 2007, 15:43:35 »
zamieniłem sym.txt ten od Ciebie na sym.txt w folderze windows,w notatniku sym.txt ma polskie ogonki  na pierwszych pozycjach ,więc jest ok,ale poradziłem sobie.
Jest w tym romie w folderze windows jeszcze jeden pliczek o nazwie sym.0409.txt i ten trzeba tez edytować tak samo jak Sym.txt

*

mobi_one

« Odpowiedź #194 dnia: Czerwiec 05, 2007, 18:43:48 »
Jest w tym romie w folderze windows jeszcze jeden pliczek o nazwie sym.0409.txt i ten trzeba tez edytować tak samo jak Sym.txt
wydaje mi sie za wlasnie to zmienilem w tym pliku i dalem jako poprawke do slownika

*

bzinko

« Odpowiedź #195 dnia: Czerwiec 05, 2007, 19:11:26 »
Ja tez jestem za czystym romem a programy niech sobie siedzą u Ciebie na stronce i jeśli ktoś bedzie czegoś potrzebował to sobie zassie.
Daj tylko dokładniejszy opis tych cabów i ew screenshot'a dla niewtajemniczonych- to taka moja mała sugestia  :)

Polecam fajny program do blokowania pda slide2unlock
Osoby które bawiły sie w zmienianie swojego ppc w iphona powiiny go znac.
Link do wątku na xda-developers tu(zdjecia)

*

mobi_one

« Odpowiedź #196 dnia: Czerwiec 05, 2007, 19:20:49 »
Polecam fajny program do blokowania pda slide2unlock
wzmiankowalem o nim w jedny z watkow, program bardzo fajny, ale... wylaczylem go niestety po jednym poranku kiedy zablokowal budzenie :)

z fajnego softu to jeszcze:
ITask
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=309082
SSContacts
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=307294
IContacts
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=307294

dwa ostatnie b. podobne, pierwszy wywodzi sie z drugiego, z czego pierwszy rozwija sie bardziej dynamicznie
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2007, 19:25:39 wysłana przez mobi_one »

*

bzinko

« Odpowiedź #197 dnia: Czerwiec 05, 2007, 19:32:48 »
Oj! to dziwne używam slide2unlok od 2 dni i wszystko działa wyśmienicie, alarmy dzwonią a po wyłączeniu ich mój wizard z powrotem przechodzi w tryb zablokowany.
Moze nie zaktualizowałeś go, jest nowa wersja z dnia 04.06.2007

ssContacs miałem przez 5min, nie spodobał mi sie a po odinstalowaniu przypisanie pod prawy softkey zostało mimo iż programu juz nie miałem
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2007, 19:39:35 wysłana przez bzinko »

*

Offline armario

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Diamond (już zamówiony)
« Odpowiedź #198 dnia: Czerwiec 05, 2007, 20:23:11 »
Panowie mam pytanie czy komus działa gps z automapą z tym ROM'em. Ja dzisiaj robiłem test GPS BT Rikaline jest wykrywany bez problemu podłaczam ustawiam na com 6 jako outgoing + niekodowana transmisja niestety automapa zwraca komunikat iż com 6 niedostępny ?

Próbowałem na rózne spodoby i nieststy żadnych pozytywnych efektów.

Pozdrawiam 
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2007, 20:24:49 wysłana przez armario »

*

Mr mapka

« Odpowiedź #199 dnia: Czerwiec 05, 2007, 20:40:03 »
Cytat: mobi_one

wzmiankowalem o nim w jedny z watkow, program bardzo fajny, ale... wylaczylem go niestety po jednym poranku kiedy zablokowal budzenie :)

v1.151 (4-6-2007)
1. fixed the Alarm bugs

« Odpowiedź #200 dnia: Czerwiec 05, 2007, 20:42:34 »
WITAM
Mobione czy moglbys wrzucic caba z configuracja mms i gprs dla orange, lub zaladowac w rom. Slide2unlock fajny ale wlancza sie podczas rozmowy i nie mozna sie polaczyc wiec nie wiem czy wywale. Na twoim romie dzial pieknie wizard, i tom tom, i iGO innych nawigacji nie testowalem.
I jeszcze jedno czy po hard resecie musze instgalowac upgrade 1.1 a potem 1.2 czy 1.2 zawiera fixy z 1.1.
Pozdrawiam

*

Mr mapka

« Odpowiedź #201 dnia: Czerwiec 05, 2007, 20:43:09 »
Cytat: armario
Panowie mam pytanie czy komus działa gps z automapą z tym ROM'em. Ja dzisiaj robiłem test GPS BT Rikaline jest wykrywany bez problemu podłaczam ustawiam na com 6 jako outgoing + niekodowana transmisja niestety automapa zwraca komunikat iż com 6 niedostępny ?

Próbowałem na rózne spodoby i nieststy żadnych pozytywnych efektów.

W AM ustaw na stałe urzadzenie BT na porcie com6 (domyślnie jest "wykryj automatycznie" czy jakoś tak).
Kilka razy z tym walczyłem.
Jest to komunikat gdy AM nie wykrywa modułu GPS. Dzieje sie tak również jeśli jest za słaby sygnał BT z modułu (odległość, przeszkody itp)

*

Offline armario

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Diamond (już zamówiony)
« Odpowiedź #202 dnia: Czerwiec 05, 2007, 20:58:02 »
Kurcze ustawiałem a gps'a trzymałem w pobliżu telefonu. Rozumiem uż używasz Pathfindera i GPS BT działa ? Przed zmiana romu nie miałem problemu.

*

Offline lary90

• **
  • 176
« Odpowiedź #203 dnia: Czerwiec 05, 2007, 21:07:03 »
Wgrałem Pathfindera :P To moja pierwsza osobista zmiana romu :P... Wszystko działa :P Dzięki ci mobi_one :P
Sprzęt:
HTC Hermes
WM 6.5 DarkVisions
GSM 1.56.70.11

*

mobi_one

« Odpowiedź #204 dnia: Czerwiec 05, 2007, 21:17:53 »
czy moglbys wrzucic caba z configuracja mms i gprs dla orange, lub zaladowac w rom
dodane na pierwszej stronie:
ustawienia GPRS, voice mail, oraz rozlaczanie GPRS czerwona sluchawka po 3 sekundach trzymania jej wcisnietej

Slide2unlock fajny ale wlancza sie podczas rozmowy i nie mozna sie polaczyc wiec nie wiem czy wywale
ten programik nalezy obserwowac, bo zmiany sa w nim z dnia na dzien, przyklad moje budzenia, a mialem wersje z dnia poprzedniego :)

I jeszcze jedno czy po hard resecie musze instgalowac upgrade 1.1 a potem 1.2 czy 1.2 zawiera fixy z 1.1.
pobierz jeszcze raz upgrade 1.2, nanioslem zmiany do niego, tak zeby nie trzeba bylo instalowac 1.1

Wgrałem Pathfindera  To moja pierwsza osobista zmiana romu ... Wszystko działa  Dzięki ci mobi_one
dziwne ze dziala, musze pozmieniac w nim to i tamto w takim razie ;)

*

Offline lary90

• **
  • 176
« Odpowiedź #205 dnia: Czerwiec 05, 2007, 21:24:23 »
a jednak nie wszystko :P Teraz to zauważyłem :P Po wyciągnieciu baterii za każdym razem musze konfigurować ekran :( w Comm managerze klikając na ustawienia Wi-Fi wlaczaja sie ustawienia Bluetooth, a klikająć na ustawienia Bluetooth włączają mi się ustawienia telefonu (dzwonki, itp.)
Aha, jeszcze Excel nie działa :P
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2007, 21:26:57 wysłana przez lary90 »
Sprzęt:
HTC Hermes
WM 6.5 DarkVisions
GSM 1.56.70.11

*

mobi_one

« Odpowiedź #206 dnia: Czerwiec 05, 2007, 21:29:14 »
a jednak nie wszystko  Teraz to zauważyłem  Po wyciągnieciu baterii za każdym razem musze konfigurować ekran  w Comm managerze klikając na ustawienia Wi-Fi wlaczaja sie ustawienia Bluetooth, a klikająć na ustawienia Bluetooth włączają mi się ustawienia telefonu (dzwonki, itp.)
Aha, jeszcze Excel nie działa
czy ty przypadkiem nie masz bety pl, zamiast pathfindera?

*

Mr mapka

« Odpowiedź #207 dnia: Czerwiec 05, 2007, 21:32:57 »
Cytat: armario
Rozumiem uż używasz Pathfindera i GPS BT działa ?

Dokładnie tak.

Mam GPS NAVIBE. Włączam moduł, paruję urządzenia ustawiając moduł na porcie 6, w AM ustawiam ręcznie moduł GPS na porcie 6 ("podłącz do portu com6" i "liczba bitów 9600", ustawiam bufor połączeia BT na 500b. W AM pojawia się automatycznie skonfigurowany przycisk "połącz" z opisem (com6).
Wystarczy połączyc i smiga.

Jedyny zonk na tym romie to WiFi ale pomaga patch.

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
« Odpowiedź #208 dnia: Czerwiec 05, 2007, 21:33:28 »
u mnie działa automapa na tym romie,co prawda na innych romach mniej się namęczyłem z ustawieniami ale teraz działa

*

bzinko

« Odpowiedź #209 dnia: Czerwiec 05, 2007, 21:37:17 »
Automape mam ale wersje 3.9 a że aktualnie jestem w Norwegii to nie na wiele by mi sie zdała,
ale zainstalowałem kontrolnie TomTom'a 6 i wszystko działa wyśmienicie
tzn wizard z navibe po BT.

Mobi spróbuj przypisać coś pod 4 button w setings/buttons.

Już wiem. Da sie zmapować button 4 ale jest zamieniona funkcja "Tap" z "Tap & hold"
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2007, 21:45:11 wysłana przez bzinko »