[Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.2 WWE

• 607 Odpowiedzi
  • 48859 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.2 WWE
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwiec 01, 2007, 17:28:44 »
U mnie już 3 razy wystąił bład opisany już tu wcześniej.
Telefon po jakimś czasie (ponad dzień pracy) nie reaguje na wciskanie przycisku power w celu załączenia wyświetlacza i odblokowania telefonu. Po prostu martwy i koniec.
Pomaga softreset rysikiem.
Wersja 1.0 updatowana do 1.1 przez caba. Działo się to no obu wersjach.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2007, 17:31:55 wysłana przez Magnus »

*

mobi_one

« Odpowiedź #151 dnia: Czerwiec 01, 2007, 19:21:42 »
od kiedy zamienilem SPB Diary z 2.5 na 2.1 ten problem juz nie wystepuje. Moze tak dzialac jakas aplikacja

*

Mr mapka

« Odpowiedź #152 dnia: Czerwiec 01, 2007, 20:33:14 »
Mam SPB Diary z 2.5 i nie mam tego problemu ale....
zawsze jest jakieś ale.
Po kilkunastu godzinach telefon tak się zamula, że prawie jakby nie reagował. Trzeba chwilke odczekać.
Wrócę do wersji 2.1 i potestuję go.

*

mobi_one

« Odpowiedź #153 dnia: Czerwiec 01, 2007, 20:38:09 »
usunales "addons"?

*

Mr mapka

« Odpowiedź #154 dnia: Czerwiec 01, 2007, 20:42:18 »
Nie. Zostawiłem.

------------

Teraz usunąłem i znacznie przyspieszył. Zostałem na SPB Diary 2.5
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2007, 21:09:19 wysłana przez Mr mapka »

Odp: [Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1 WWE
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwiec 01, 2007, 20:56:12 »
W sumie jeszcze pare problemów...
Możliwe, że ni się wydaje, ale system ładuje się jakoś dlugo..
Dość często zdarza się sytuacja, że nie mogę wejść w ustawienia telefonu.. Wyskakuje komunikat "the phone is not ready. Wait 15 seconds and try again" no i czekać można dluugo.. Wówczas nalezy wykonać SR
Mam to samo tyle ze dodatkowo nie moge wtedy wysylac smsow ( pojawia sie ten sam komunikat) a jak ktos wysle smsa do mnie to ten juz nie dochodzi.
Soft reset czasem pomaga a czasem trzeba operacje powtarzac 10 razy i dopiero zaskakauje. Jakies pomysly?
vario G4
ipl/spl 2.22.0001
gsm 02.25.11

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
Odp: [Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.1 WWE
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwiec 01, 2007, 21:50:13 »
Ja z tym dxwiękiem mam to samo w x-plore 1.1,po włączeniu vibry bocznym przyciskiem i ponoiwnym włączeniu dzwonka nie ma,teraz ściszam klikając na ikonkę u góry,albo trzeba wejsc jeszcze raz w sound &notification i ustawic na nowo
Rom: Oryginalny HTC wm6.1  PLK wer.3.29.464.0
Radio: 1.71.09.01 ; SPL 3.56 hard spl
testowałem 16 rom-ów i 9 wersji radio - zawsze wybieram oryginał
2 lata na wm6.0 wer.1.27.12.11 WWE

*

mobi_one

« Odpowiedź #157 dnia: Czerwiec 01, 2007, 21:55:27 »
Mam to samo tyle ze dodatkowo nie moge wtedy wysylac smsow ( pojawia sie ten sam komunikat) a jak ktos wysle smsa do mnie to ten juz nie dochodzi.
Soft reset czasem pomaga a czasem trzeba operacje powtarzac 10 razy i dopiero zaskakauje. Jakies pomysly?
zmien radio na 2.19 lub 2.61, ja nie ma takiego problemu
Napisane: 01-06-2007, 21:54:29
Ja z tym dxwiękiem mam to samo w x-plore 1.1,po włączeniu vibry bocznym przyciskiem i ponoiwnym włączeniu dzwonka nie ma,teraz ściszam klikając na ikonkę u góry,albo trzeba wejsc jeszcze raz w sound &notification i ustawic na nowo
szybciej jest z comm mgra, wlaczyc/wylaczyc u mnie zdaje egzamin, i do nastepnego SR mam spokoj

*

Offline adek_

• 30
  • Adek
  • Sprzęt: Wizard WM6.1 | HTC Touch Pro
« Odpowiedź #158 dnia: Czerwiec 01, 2007, 23:07:40 »
Świetna robota mibione.

Co prawda jeszcze nie przetestowałem Twojego romu, ale to zamierzam zrobic.

Aktualnie uzywam G3 z molskim aku 2.3 (2.26) co zdaje sie stanowi dobra podstawe do przejscia na WM6.

Rozumiem, ze z obluga Automapy 4.0 nie ma problemów i ktoś testował ja na tym ROMie?

« Odpowiedź #159 dnia: Czerwiec 02, 2007, 00:47:24 »
co do nie powstawania romu... to sie dzieje na wiekszosci romow NBD. mialem i wiem co mowie... kazda testowana wersja wieszala sie po prostu i pozostawal soft reset. obecnie siedze na x-plore, ale ten sie juz tak muli ze trzeba cos zmienic... moze pathfindera, ale za duzo programow w romie... sam sobie moze cos ugotuje :P

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #160 dnia: Czerwiec 02, 2007, 09:35:28 »
co do nie powstawania romu... to sie dzieje na wiekszosci romow NBD. mialem i wiem co mowie... kazda testowana wersja wieszala sie po prostu i pozostawal soft reset.

Moze u Ciebie. Przeszedlem przez 3 wersje NBD i na zadnej nie mialem opisywanych zwisow, tak samo na Pathfinderze nie mam.

*

Offline Thek

• **
  • 174
  • Sprzęt: HTC Dream, 8GB microSD, Motorolla S9
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwiec 02, 2007, 10:27:40 »
co do nie powstawania romu... to sie dzieje na wiekszosci romow NBD. mialem i wiem co mowie... kazda testowana wersja wieszala sie po prostu i pozostawal soft reset.
Moze u Ciebie. Przeszedlem przez 3 wersje NBD i na zadnej nie mialem opisywanych zwisow, tak samo na Pathfinderze nie mam.
Nie do końca, ja niestety też tak mam - używałem mUn'a praktycznie od momentu pojawienia się, w tym czasie miałem ze 3 wspomniane zacięcia. Teraz mam (do wczoraj) Pathfindera 1.1 i na razie zaliczyłem już dwa takie zwisy :(. Z drugiej strony jakość rozmów mam wyższą (nic się nie tnie) niż na mUnie :) i system wydaje się ciut szybszy - także słowa uznania dla Mobi_one :).

*

mobi_one

« Odpowiedź #162 dnia: Czerwiec 02, 2007, 10:36:23 »
Za uznanie dziekuje, nawet na te okazje kupilem sobie dyplom, i sam go sobie wypelnilem ;)

Te zawieszki, to wywoluje jakis soft, w moim przypadku jest to SPB Diary 2.5. Mam teraz 2.1 i od 3 dni nie mialem zamrozenia. Na NBD tak samo winny byl SPB Diary.

Uzywalem wiekszosci ROMow, na zadnym takiego zamrozenia nie doswiadczylem, dopiero na dwoch ostatnich NBD, co mnie do niego zniechcecilo. Powstal wiec PF, ale na nim tez zaliczylem zwieche. Zaczalem kombinowac, jaki soft zmienilem? I wyszlo, ze SPB Diary. Teraz jak juz napisalem zero zwiechy.

Korci mnie, zrobienie systemu z katalogami na dzwieki, bitmapy, caby, system powinien szybciej dzialac, a szczegolnie przegladanie zawartosci Windowsa.

*

Mr mapka

« Odpowiedź #163 dnia: Czerwiec 02, 2007, 10:52:43 »
Cytat: mobi_one
Korci mnie, zrobienie systemu z katalogami na dzwieki, bitmapy, caby, system powinien szybciej dzialac, a szczegolnie przegladanie zawartosci Windowsa.

Coś mi się wydaje, że nikt nie miałby ci tego za złe.   :)
I tak ROM-ik jest OK, a te zmiany jeszcze by go podkręciły.
-----

Dopiero zauważyłem.  @Mobi - stuknął ci 2000 post.  :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2007, 11:21:40 wysłana przez Mr mapka »

*

Offline Thek

• **
  • 174
  • Sprzęt: HTC Dream, 8GB microSD, Motorolla S9
« Odpowiedź #164 dnia: Czerwiec 02, 2007, 10:57:11 »
Te zawieszki, to wywoluje jakis soft, w moim przypadku jest to SPB Diary 2.5. Mam teraz 2.1 i od 3 dni nie mialem zamrozenia. Na NBD tak samo winny byl SPB Diary.
Hmm, nie używam spb diary, mam natomiast zainstalowango plusa w najnowszej wersji + spb backup, do tego today agenda 0.9.50 i oczywiście battery status. Pierwszy raz się powiesił podczas odłączenia od usb - biały ekran i koniec, a drugi dzisiaj -uruchomionego miałem gsplayer'a (który jednakże nie odtwarzał). Potestuję jeszcze i jak tak dalej będzie, to zobaczę jak będzie bez spb.

[edit]
na stronie http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=300490&page=2 znalazłem sugestię, żeby wywalić wszelkie wskaźniki monitorujące karty pamięci w pocket plusie, być może ma to związek z fixami oszczędzającymi energię.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2007, 11:09:07 wysłana przez Thek »

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #165 dnia: Czerwiec 02, 2007, 11:49:39 »
Nie do końca, ja niestety też tak mam - używałem mUn'a praktycznie od momentu pojawienia się, w tym czasie miałem ze 3 wspomniane zacięcia. Teraz mam (do wczoraj) Pathfindera 1.1 i na razie zaliczyłem już dwa takie zwisy :(. Z drugiej strony jakość rozmów mam wyższą (nic się nie tnie) niż na mUnie :) i system wydaje się ciut szybszy - także słowa uznania dla Mobi_one :).

ale skoro ja tego nigdy nie doswiadczylem tzn, ze nie jest to wina (tylko) romu/ow, tylko ew. jakas kombinacja sprzetowo-programowa :)
Pathfinder bardzo mi sie podoba, nie czekam juz na zapowiadanego NBD 6 :) Uznanie dla mobi_one.
Co do addon'ow to po zainstalowaniu kilku potrzebnych od razu wyrzucilem je z systemu - z doswiadczenia wiem, ze im mniej smieci w \windows, tym lepiej. Z softu SPB uzywam tylko Backup, reszta imho ssie, szczegolnie wszystko to co sie tyczy today'a, zreszta w ogole oszczedzam today'a - tylko sun'n'moon, BS, todayagenda, phoneweaver, todaytime, x-button.

*

Offline globus.gd

• **
  • 201
  • Sprzęt: Wizard Pathfinder 1.0
« Odpowiedź #166 dnia: Czerwiec 02, 2007, 12:10:20 »
co do dzwięków... to problemy miałem w każdym NBD. Nie działał prawidłowo Ringo Mobile, Pocket Music nie odtwarza WMA :)

*

bzinko

« Odpowiedź #167 dnia: Czerwiec 02, 2007, 12:35:00 »
Jestem z tym romem do pierwszych jego dni i zawieszki jeszcze nie doświadczyłem może dlatego iż przejadły mi sie progsy ze staji sbp i  ich nie używam.
Jest wiele mniej pazernych na pamięć programów o takiej samej funkcjonalności, mówie tu zwłaszcza o sbp+.
Mobi_one pisalem Ci o moim małym bug'u z batterystatus na PF 1.1 na 1.2 juz go nie mam. Przeciez to ten sam rom wiec o co chodzi?
Zawsze zaraz po zainstalowaniu ustawiam wszystko tak samo.
Pozdrowienia z Norwegii

*

Offline armario

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Diamond (już zamówiony)
« Odpowiedź #168 dnia: Czerwiec 02, 2007, 15:13:02 »
Własnie zainstalowałem ten rom po wstępnej konfuguracji działa super - uznanie na Mobione.

Podinstalowałem w sumie toodayagenda i automape. Swietny pomysł z tymi addonami właśnie takiego rozu z takim rozwiązaniem szukałem.

*

mobi_one

« Odpowiedź #169 dnia: Czerwiec 02, 2007, 15:31:47 »
Mobi_one pisalem Ci o moim małym bug'u z batterystatus na PF 1.1 na 1.2 juz go nie mam. Przeciez to ten sam rom wiec o co chodzi?
Zawsze zaraz po zainstalowaniu ustawiam wszystko tak samo.
na NBD bujalem sie z tym problemem przez kilka wersji BS, myslalem, ze BS ma buga i uzywalem starej wersji, ktora mi dzialala, zreszta pisalem o tym w watku o NBD, powalczylem z nim i dziala jak malina, zadnych problemow. Tak juz jest z softem.

Za wyrazy uznania dziekuje, mobilizuja one do szukania jak najlepszych rozwiazan :)

« Odpowiedź #170 dnia: Czerwiec 02, 2007, 15:41:02 »
Za uznanie dziekuje, nawet na te okazje kupilem sobie dyplom, i sam go sobie wypelnilem ;)

Uzywalem wiekszosci ROMow, na zadnym takiego zamrozenia nie doswiadczylem, dopiero na dwoch ostatnich NBD, co mnie do niego zniechcecilo. Powstal wiec PF, ale na nim tez zaliczylem zwieche. Zaczalem kombinowac, jaki soft zmienilem? I wyszlo, ze SPB Diary. Teraz jak juz napisalem zero zwiechy.

nie uzywam zadnego spb... nie wiem co moglo powodowac zaciecia, ale odeszla mi chec na NBD. jak narazie, to zbieram sobie spokojnie pliczki do mojego romku...

*

mobi_one

« Odpowiedź #171 dnia: Czerwiec 02, 2007, 15:46:20 »
jak narazie, to zbieram sobie spokojnie pliczki do mojego romku...
jak by co sluze pomoca, w PF 1.2 jest ladnie napisany initflashfiles.dat

*

Offline armario

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Diamond (już zamówiony)
« Odpowiedź #172 dnia: Czerwiec 02, 2007, 15:48:34 »
Z ciekawostek na WM6 MB co jakies 30 sek rozłaczało mi sie mobilegadu - tu działa super od godzimy !!!

« Odpowiedź #173 dnia: Czerwiec 03, 2007, 09:57:32 »
jak narazie, to zbieram sobie spokojnie pliczki do mojego romku...
jak by co sluze pomoca, w PF 1.2 jest ladnie napisany initflashfiles.dat

milo :D

*

Mr mapka

« Odpowiedź #174 dnia: Czerwiec 03, 2007, 13:30:05 »
Dzisiaj miałem chwilkę czasu i porzuciłem stajnie SPB na rzecz SBSH (poza backup-em).

Teraz dopiero widać szybkość tego ROM-u. SPB go dosłownie zamulał. Szczególnie Pocket Plus.

Teraz czas na testy.

*

Offline Harvester of Chaos

• **
  • 135
    • http://www.gitara.pl
  • Sprzęt: Qtek 9100, E51, n800
« Odpowiedź #175 dnia: Czerwiec 03, 2007, 15:06:59 »
Dziś wrzuciłęm PF 1.2 i problem z blokowaniem ekranu nie występuje. Dziwne :)

*

Offline fly.high

• **
  • 196
  • always fly.high
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #176 dnia: Czerwiec 03, 2007, 15:32:58 »
Dzisiaj miałem chwilkę czasu i porzuciłem stajnie SPB na rzecz SBSH (poza backup-em).

Teraz dopiero widać szybkość tego ROM-u. SPB go dosłownie zamulał. Szczególnie Pocket Plus.

Teraz czas na testy.

tez to zrobilem... tylko jest minus... SPB + i Weather moglybyc zintergowane i pogoda byla jako zakładka w PocketPlusie... SBSH tego nie ma :( iLauncher i PocketWeather są osobno :(
always fly.high - b.ball 4 life

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
« Odpowiedź #177 dnia: Czerwiec 03, 2007, 17:09:33 »
Czy ktos probowal zainstalowac opere mini (ta w javie) na tym romie ? u mnie przy probie instalacji przez uruchomienie pliku opery (koregokolwiek z 2 ) uruchamia sie midlet manager i pracuje (tzn jest ta cudna ikonka animowana) pracuje..... pracuje ..... i nic sie nie dzieje.

przy probie instalacji poprzed midlet managera i wybraniu opcji local (eg helpa pliki opery powinny w takim wypadku znajdowac sie w katalogu glownym palmtopa albo karty sd i tak tez zrobilem) w ogole nie widzi opery.

przetestowalem opere mini 3.0  i najnowsza 3.1 costam

moze to wina midlet managera ?

*

nothin

« Odpowiedź #178 dnia: Czerwiec 03, 2007, 17:29:21 »
z ciekawości, jaką masz javę?

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
« Odpowiedź #179 dnia: Czerwiec 03, 2007, 17:35:58 »
Taka jaka byla w romie. szczerze mowiac nie mam poejcia. planuje dobic sie do tej ze strony ibm i przetestowac.