[Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.2 WWE

• 607 Odpowiedzi
  • 48994 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

BaRiBaL

Odp: [Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1 WWE
« Odpowiedź #120 dnia: Maj 30, 2007, 14:16:10 »
Dość często zdarza się sytuacja, że nie mogę wejść w ustawienia telefonu.. Wyskakuje komunikat "the phone is not ready. Wait 15 seconds and try again" no i czekać można dluugo.. Wówczas nalezy wykonać SR

A jaka masz wersje radia? Ja przy testowaniu 2.69, 2.45 mialem cos podobnego w Erze ale w romie NBD 5.x, przeszedlem z powrotem na -jak na razie - dla mnie najlepszy 2.61 i po problemie.

*

mobi_one

Odp: [Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.1 WWE
« Odpowiedź #121 dnia: Maj 30, 2007, 14:37:24 »
Radia do tego romu polecane to 2.19 i 2.61
dodam to na poczatek

ukazala sie wersja v1.1
odsylam do pierwszej strony
na czerwono zaznaczone sa zmiany

*

Offline globus.gd

• **
  • 201
  • Sprzęt: Wizard Pathfinder 1.0
« Odpowiedź #122 dnia: Maj 30, 2007, 14:54:32 »
Mam takie pytanie (mam nadzieje, że nie wyjde na głupka) w jaki sposób mogę usunąć addon i czy wogóle jest jakiś sens usuwania (zastanawiam sie czy wowczas mialbym więcej wolnego miejsca)

*

mobi_one

« Odpowiedź #123 dnia: Maj 30, 2007, 16:15:39 »
nie usuniesz bo jest w ROMie, miejsca nie zyskasz bo i po co? to miejsce nie jest przydzielane pamieci
jak chcesz miec miejsce to kup duza karte SD :)

Wole zrobic addons i dac kazdemu wybor w instalowaniu, a na miejscu i tak nikt nie traci i nie zyskuje, a pod reka jest dobry soft

*

Offline TK

• 24
  • Sprzęt: HTC Wizard + Kingston 2GB + Navibe GB735 + Motorola H605
« Odpowiedź #124 dnia: Maj 30, 2007, 18:38:25 »
Właśnie miałem połączenie przychodzące, ale zamiast dzwonka była tylko wibracja (dzięk oczywiście mam włączony a połączenia przychodzące są sygnalizowane tylko dźwiękiem bez wibracji). Zaraz jak skończył wibrować wyświetlił się komunikat o nieodebranym połączeniu i tel odegrał normalny dzwięk nieodebranego połączenia...  ???

*

nothin

« Odpowiedź #125 dnia: Maj 30, 2007, 18:47:15 »
kurcze, tak czytam ostatnie posty i nie rozumiem, czemu mi nic się nie przydarza...wszystko śmiga...
ipl/spl 3.08
radio 2.25.11
g3

zawsze flashuję tak samo, RUU do wizard love, potem 2 caby od shelltoola, wyłączam phona, wyjmuję kartę, sheltool, potem HR(KONIECZNIE!), potem ruu z splashem i 3ci splash...

i fakt, shelltool staje bez [end], po jakichś 25 minutach odłączam kabel, HR i jazda.

mobi, to znaczy, że ta nowsza wersja nie jest wymagana, dopóki sam sobie radzę z softem? nic tam w kluczowych kwestiach nie zmieniałeś?
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2007, 18:52:10 wysłana przez nothin »

*

mobi_one

« Odpowiedź #126 dnia: Maj 30, 2007, 18:53:18 »
dziwne z tym shellem, nie uzywam go, wiec nie wiem czy to normalny objaw, czy tylko ten rom tak ma, ze nie wyswietla zakonczenia.
Wgranie tego romu przez ruu to ok 7 minut

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #127 dnia: Maj 30, 2007, 19:14:25 »

zawsze flashuję tak samo, RUU do wizard love, potem 2 caby od shelltoola, wyłączam phona, wyjmuję kartę, sheltool, potem HR(KONIECZNIE!), potem ruu z splashem i 3ci splash...

i fakt, shelltool staje bez [end], po jakichś 25 minutach odłączam kabel, HR i jazda.

Makabra. Blogoslawie swoje G4 i te kilka zl wydane na imeicheck. Pare klepniec next next, kilka minut i po klopocie :)
BTW zaraz wgrywam latke do 1.1, ciekawe co przyniesie w praniu :)

*

mobi_one

« Odpowiedź #128 dnia: Maj 30, 2007, 19:21:25 »
nowe programy w addons, fix powiadomienia o bledach, dzialajacy slownik, i poprawke do klawiatury wysuwanej (nie trzeba juz przelatywac po calym ustrojstwie zeby uzyskac np. ą, piszesz a >kropka>sym i masz ą, bez przelatywania przez inne znaki)
Napisane: 30-05-2007, 19:17:16
Właśnie miałem połączenie przychodzące, ale zamiast dzwonka była tylko wibracja (dzięk oczywiście mam włączony a połączenia przychodzące są sygnalizowane tylko dźwiękiem bez wibracji). Zaraz jak skończył wibrować wyświetlił się komunikat o nieodebranym połączeniu i tel odegrał normalny dzwięk nieodebranego połączenia...

Potwierdzam to, po wlaczeniu wibry, nie wraca dzwonek, ten klucz nizej pozostaje z wibra a powinien zamienic sie na:
"Saved"="\\Windows\\Ring-WindowsMobile .wma" mimo przelaczenia dalej zostaje na "Sound"="*vibrate*"
[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sounds\RingTone0]
"Sound"="*vibrate*"

na razie nie mam pomyslu dlaczego

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #129 dnia: Maj 30, 2007, 19:24:37 »

Potwierdzam to, po wlaczeniu wibry, nie wraca dzwonek, ten klucz nizej pozostaje z wibra a powinien zamienic sie na:
"Saved"="\\Windows\\Ring-WindowsMobile .wma" mimo przelaczenia dalej zostaje na "Sound"="*vibrate*"
[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sounds\RingTone0]
"Sound"="*vibrate*"

na razie nie mam pomyslu dlaczego

To w wersji 1.1 sie dzieje? Bo w 1.0 nie zauwazylem tego problemu..

*

mobi_one

« Odpowiedź #130 dnia: Maj 30, 2007, 19:31:16 »
nie udało mi się wgrać NIGDY przez RUU ZADNEGO wm06.
ja mam zdjetego CIDa z G4
Napisane: 30-05-2007, 19:30:13
To w wersji 1.1 sie dzieje? Bo w 1.0 nie zauwazylem tego problemu..
wlaczasz wibre, wracasz z powrotem do dzwiekow i masz je?
dotyczy 1.1, bo taki mam na 1.0 nie sprawdzalem

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #131 dnia: Maj 30, 2007, 19:58:01 »
wlaczasz wibre, wracasz z powrotem do dzwiekow i masz je?
dotyczy 1.1, bo taki mam na 1.0 nie sprawdzalem

Mam je, ciagle wersja 1.0. Sprawdzilem nawet teraz zeby sie przekonac - wszystko ok.
W takim razie nie wgrywam latki do 1.1 :(

*

Offline TK

• 24
« Odpowiedź #132 dnia: Maj 30, 2007, 20:04:05 »
Mi błąd z dźwiękiem pojawił się właśnie w wersji 1.0, ale dotyczył tylko dźwięku połączenia przychodzącego, pozostałe działają.

*

Mr mapka

« Odpowiedź #133 dnia: Maj 30, 2007, 20:21:09 »
Heee
A myślałem, że znowu coś poprzestawiałem  ;)  i mam ten błąd. 
Widzę, że nie jestem sam.
Mogę się jedynie pocieszyć, że w pewnym momencie przeszło i nie wiem jak to się stało.
Mam wersję 1.0 i już miałem aktualizować do 1.1 ale chwilowo poczekam jeszcze.

*

mobi_one

« Odpowiedź #134 dnia: Maj 30, 2007, 20:53:48 »
mobi, to znaczy, że ta nowsza wersja nie jest wymagana, dopóki sam sobie radzę z softem? nic tam w kluczowych kwestiach nie zmieniałeś?
nic nie zmienialem w rejestrach, nie liczac tego co napisalem

Mogę się jedynie pocieszyć, że w pewnym momencie przeszło i nie wiem jak to się stało.
dziwny jest ten blad, jak sie wlaczy wibre z guzika i pozniej wroci na dzwiek, to zostaje wibra, ale jak to zrobisz z commmgr, to wszystko jest ok, i pozniej dla przycisku tez dziala normalnie, dziiiiwne
Napisane: 30-05-2007, 20:38:09
co do klawy, metoda lukjoda jest ok
nie wiem o jaka metode ci chodzi, ale ja skrocilem plik sym.txt, teraz zeby uzyskac ą musisz tylko raz nacisnac "sym" a nie iles tam razy. Dodalem tez ń i ś chyba :)

*

Offline TK

• 24
« Odpowiedź #135 dnia: Maj 30, 2007, 21:05:03 »
W widoku wiadomości (SMS i Outlook) lewy przycisk ma przypisaną funkcje "delete" zamiast "new". Nie wiem czy tak jest we wszystkich romach WM6 czy można to zmienić (np przez rejestr). Funkcja delete jest chyba mniej potrzebna niż napisanie nowego SMSa.

Możliwe, że byłoby wygodniejsze gdyby hardware button od wiadomości włączał odrazu "text messages" a nie menu z wyborem konta wiadomości. Ale to chyba łatwo zmienić, poszukam tej opcji. >>> znalazłem zaraz po wysłaniu tego posta, mogłem sprawdzić zanim to napisałem  ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2007, 21:24:06 wysłana przez TK »

*

mobi_one

« Odpowiedź #136 dnia: Maj 30, 2007, 21:12:52 »
W widoku wiadomości (SMS i Outlook) lewy przycisk ma przypisaną funkcje "delete" zamiast "new". Nie wiem czy tak jest we wszystkich romach WM6 czy można to zmienić (np przez rejestr). Funkcja delete jest chyba mniej potrzebna niż napisanie nowego SMSa.

Możliwe, że byłoby wygodniejsze gdyby hardware button od wiadomości włączał odrazu "text messages" a nie menu z wyborem konta wiadomości. Ale to chyba łatwo zmienić, poszukam tej opcji.
ad1  to jest niestety standard w WM6, mozna sobie sciagnac programik, ktory tworzy nowego SMSa i prztpisac go do ktoregos keya

ad2. mozesz to zmienic w ustawieniach (display account picker when......) wiadomosci>menu>options

*

bzinko

« Odpowiedź #137 dnia: Maj 30, 2007, 22:26:50 »
HTC Audio Booster ładnie wygląda. To wszystko co mogę o nim powiedzieć bo niestety nie działa na tym romie.
Pozdrawiam

Chce Pathfindera ale juz raz zdejomowalem CIDa...
« Odpowiedź #138 dnia: Maj 31, 2007, 05:15:32 »
1.Mam Wizarda zaktualizowanego dzieki wam za pomoca dobrze znanego romu ERA (telefon byl kupiony w Orange wczesniej teraz dziala w Plusie).Teraz zglasza sie jako
IPL: 2.24 SPL 2.24  GSM 02.25.11  OS 2.24.10.1

Rozumiem ze jest to G3 i najpierw musze wgrac T-Mobile MDA Software (Version 2.26.10.2)

1.Ale z tego co pamietam kiedys juz sciagalem CID (aktualizacja z romu Orange nie bylaby chyba mozliwa) czy nalezy znow odpalac AWIzarda?Czy mam postapic jak na http://www.mobione.pl/g3.html?

2.Powiedzcie prosze skad wziac bo chyba bede musial  ten rom TMOBILE MDA (2.26.10.2) ten ktory potrzebny jest po zdjeciu CIDa.Nie dziala ten link ze strony Mobione...

3.Czy Active Synciem uda mi sie przywrocic adresy i telefony jak juz bede mial Pathfindera?

Dzieki za podpowiedzi, troche sie boje ale na pewno warto

*

Offline kosty

• 2
  • Sprzęt: SPV M3000
« Odpowiedź #139 dnia: Maj 31, 2007, 09:45:10 »
Działa od kilku dni stabilnie. Miałem kłopot z bluetooth i słuchawkami stereo ale wgranie Acme_A2DP_cert.cab i WM6_A2DP_patch.cab rozwiązało problem. Oczywiście pliki z forum.xda-developers.com.
Słuchawki Motorola HT820.
Pliki w załączeniu.

« Odpowiedź #140 dnia: Maj 31, 2007, 12:32:05 »
Czy w romach WM6 jest możliwośc podgłośniena głośniczna od rozmów gdzieś w rejstrze?
W wm5 było słychać w miarę dobrze ale w wm6 jest juz bardzo cicho. Oczywiscie mam podgłośnione na skali na full ale to i tak jest za mało.

*

mobi_one

« Odpowiedź #141 dnia: Maj 31, 2007, 14:33:12 »
albo laryngolog, albo poszukaj klucza soundcategories, chyba w hkcu

*

Offline TK

• 24
« Odpowiedź #142 dnia: Maj 31, 2007, 19:02:10 »
Dzisiaj znów pojawił się problem z brakiem dźwięku połączenia przychodzącego (tym razem wyłączyłem dźwięk przez comm manager), znalazłem obejście tego problemu  :D . Ustawiłem wibracje+dźwięk dla połączeń i SMSów - teraz zamist wyłączać głos można go ściszyć a wibracja zostanie ;D

To zawsze jakieś rozwiązanie  ::)

*

Mr mapka

« Odpowiedź #143 dnia: Maj 31, 2007, 19:18:49 »
Cytat: TK
znalazłem obejście tego problemu  :D . Ustawiłem wibracje+dźwięk dla połączeń i SMSów -
To zawsze jakieś rozwiązanie  ::)

Heeee.
To już wiem w jaki sposób całkiem nieświadomie pozbyłem sie tego problemu.   :)

*

mobi_one

« Odpowiedź #144 dnia: Czerwiec 01, 2007, 09:56:20 »
Uruchmianie systemu spowalniane jest przez Addons, pomysl wydawal mi sie dobry z umieszczeniem tego w menu start, bo mialo to swoje plusy, ale okazuje sie ze system musi zczytac zawartosc, co powoduje dluzszy start. W nastepnej wersji wszystko bedzie przeniesione do folderu windows/addons i tylko skrot bedzie gdzies do tego wyciagniety.
Napisane: 01-06-2007, 09:40:23
Jak macie jakies propozycje na umieszczenie tam, jakiegos fajnego programu (malego), to zglaszajcie go, razem z linkiem do pobrania.

*

Offline Matius

• 13
  • Sprzęt: SPV M3000 + MiniSD 2GB
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwiec 01, 2007, 10:28:22 »
Mam Wizarda dopiero od wtorku i już zmieniłem WM na właśnie ten, podoba mi się i na razie przy nim zostanę. :) Dobra robota, teraz muszę tylko Addons usunąc.

IMHO można by wrzucić od razu WiFiFoFum i TCPMP. :)

btw. jak ustawiam tapetę inną niż podstawową z theme'a to jest ona jakaś wyblakła, jakby była "za szybą"?

*

bzinko

« Odpowiedź #146 dnia: Czerwiec 01, 2007, 10:42:15 »
Mobi ktos już w tym wątku pisał że twój rom nie jest wcale taki szybki. Nie zgadzałem sie z nim, jednak przed chwilą wgrałem LOVE rom bo chiałem powrócić do wersji 1.0 Pathfinder'a (mały problem z BatteryStatus) i o dziwo otwieranie okien, startu i innych aplikacji odbywa sie szybciej na poczciwym WM5. Chyba nie  jest to przypadek, że już dwie lub więcej osób to zauważyło. Jednakże uważam iż rom jest świetny, przez te kilka dni użytkowania wszystko działało jak należy(oprócz wspomnianego problemiku z BS).
Pozdrawiam i czekam na dalsze udoskonalenia

*

mobi_one

« Odpowiedź #147 dnia: Czerwiec 01, 2007, 10:55:03 »
btw. jak ustawiam tapetę inną niż podstawową z theme'a to jest ona jakaś wyblakła, jakby była "za szybą"?
musisz umyc szybke, a srodek do tego znajdziesz tu:
dodawaj tlo ze swira menedzera, wtedy otworzy sie okienko z ustawieniami przezroczystosci, dasz na zero i szybka bedzie czysta.

dziwo otwieranie okien, startu i innych aplikacji odbywa sie szybciej na poczciwym WM5
wlasnie addons muli, dlatego chce przeniesc w inne miejsce, za kazdym razem system zczytuje te programy, a jest ich chyba ze 20

*

bzinko

« Odpowiedź #148 dnia: Czerwiec 01, 2007, 11:06:59 »
Czyili czekamy na wersje 1.2?
A tak na marginesie czy miałeś kiedyś problem z BatteryStatus, który objawiał się tym że po zmianie częstotliwości procka nic sie nie działo, tzn na today plugin dalej pokazywał 195?
Miałem to na WM5 i na twoim 1.1 dlatego postanowiłem wrócić do 1.0.

*

mobi_one

« Odpowiedź #149 dnia: Czerwiec 01, 2007, 12:41:43 »
rom nie ma nic do rzeczy, mialem to na ktoryms NBD, i byl to problem zlej konfiguracji, bo pozniej sie z tym uporalem.
Obecnie w tej wersji, ktora jest, nie powinno to wystepowac (wiecej opcji konfiguracji)
W kazdym razie, ustaw czestotliwosc z poziomu opcji z todaya lub z zegarka i odczekaj troche

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
pokombinowalem troche, z tym addons i wywalenie tego z menu daje kopa systemowi, to byl jednak blad, umieszczenie katalogu z ~20 linkami zawieszonymi w menu start.
wykopsac mozna to wchodzac w windows\StartMenu i kasujac folder "Addons"

Drugi sposob na pozbycie sie "Addons" to wejsc w "Start\Settings\Menu i odznaczenie "Addons" z listy menu, minusem tej opcji jest to, ze caly katalog pojawi sie w "Programs" i wszystkie linki beda widoczne jako mozliwe do podwiazania dla "Buttons", czego wlasnie chcialem uniknac, dajac ten katalog w StartMenu.

-----------------------------------------------
dla tych co usuneli "Addons" a chca miec dalej szybki dostep do instalek, zrobilem caba, ktory dodaje sam skrot do StartMenu, system dalej dziala szybko, a pliki sa w jednym miejscu

Do pobrania wersja 1.2 lub update
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2007, 16:36:14 wysłana przez mobi_one »