[Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1.2 WWE

• 607 Odpowiedzi
  • 48798 Wyświetleń

*

Offline lary90

• **
  • 176
Odp: [Wizard] Nowy ROM WM6 Pathfinder v1 WWE
« Odpowiedź #90 dnia: Maj 29, 2007, 14:43:51 »
A dla mnie duża :P To wielka przyjemność i wygoda mieć sobie na ekranie nasz ojczysty język :P
Sprzęt:
HTC Hermes
WM 6.5 DarkVisions
GSM 1.56.70.11

*

nothin

« Odpowiedź #91 dnia: Maj 29, 2007, 14:56:47 »
Mielicie temat spolszczenia a przeciez co to za roznica PL - EN dla mnie zadna. ;)
to nie jesteś sam,choć, nie, ja wolę EN... ale nie każdy musi znać EN...

UUUUU... Koledzy pomozcie Wizard nie chce mi sie polaczyc z komputerem przez activ sync na tym romie nigdy wczesniej tego nie bylo? Jakies podpowiedzi co zrobic?

reset kompa, sr pocketa, reinstalka AS, 43 inne rzeczy...
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2007, 15:01:49 wysłana przez nothin »

« Odpowiedź #92 dnia: Maj 29, 2007, 15:10:24 »
ok udało sie przycztyna ZONE ALARM PRO rozwiazanie na stronie Microsoftu!

*

mobi_one

« Odpowiedź #93 dnia: Maj 29, 2007, 15:37:55 »
Mobione czy trzeba instalowac morfy czy sa one juz zaladowane w romie
wiekszosc tak, zostalo tylko ukrycie kontaktow z karty SIM, oraz wylaczenie raportowania bledow, ale na 1 stronie w zalaczniku jest fix do tego

*

Offline lary90

• **
  • 176
« Odpowiedź #94 dnia: Maj 29, 2007, 17:29:37 »
To jak będzie ze spolszczeniem ROMu ?? :P
Sprzęt:
HTC Hermes
WM 6.5 DarkVisions
GSM 1.56.70.11

*

Offline kasiarz

• 11
  • Sprzęt: Kaiser
« Odpowiedź #95 dnia: Maj 29, 2007, 17:34:54 »
moze to byc tez kwestia ustawien wielkosci transferu?
ja uzywam TC z wtyczka do PPC i smiga az milo, zreszta podobnie jak inne romy :)

No rzeczywiscie po zainstalowaniu wtyczki TC transfer jest zajefajny. Czasami jednak wykorzystywalem mojego Czarodzieja jako pendrive-a i wtedy używałem CardExportII lub WM5Storage. Na WM6 nie działają poprawnie (wolny transfer)żadne z tych progsów.
Poza tym Rom jest ciekawy.

*

Mr mapka

« Odpowiedź #96 dnia: Maj 29, 2007, 17:38:23 »
Cytat: mobi_one
poszukaj na forum spb, moze ktos mial ten problem, ja nie uzywam tego programu

Pociesza mnie, że nie jestem sam. TUTAJ kilku innych userów się skarży sugerując, że to wina WM6 (jeszcze niekompatyblny jest ten soft z WM6) ale poprzednio na WM6 BE 1 i 2 chodziło OK więc to chyba jednak wina wersji ROM-u.
Trzeba czekać na poprawke ze strony SPB lub zrezygnować z tego softu.

*

Offline TK

• 24
  • Sprzęt: HTC Wizard + Kingston 2GB + Navibe GB735 + Motorola H605
« Odpowiedź #97 dnia: Maj 29, 2007, 19:01:48 »
Zauważyłem, że BT Explorer z addons nie działa z WM6 - po instalacji wyświetla się, że to program do poprzedniej wersji WM, potem się nie uruchamia. SR nie pomaga.

PIM Backup 1.8 nie przywraca zadań i wiadomości (backup zrobiony w WM5 wersją 1.8 ), wersja 1.9 przywraca zadania ale nadal nie można odzyskać wiadomości.

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #98 dnia: Maj 29, 2007, 19:39:52 »
PIM Backup 1.8 nie przywraca zadań i wiadomości (backup zrobiony w WM5 wersją 1.8 ), wersja 1.9 przywraca zadania ale nadal nie można odzyskać wiadomości.

U mnie wersja 1.9 bezproblemowo przywrocila wiadomosci sms i zadania.

*

Offline globus.gd

• **
  • 201
  • Sprzęt: Wizard Pathfinder 1.0
« Odpowiedź #99 dnia: Maj 29, 2007, 22:25:56 »
Nie wiem jak u  innych, ale u mnie pojawia się błąd jaki występuje w X-plore ...
Po dłuższym nieużywaniu Wizard nie reaguje na guzik wybudzenia, pomaga tylko SR

... no ja wlasnie nie wiem czy to wina jakiegoś pakietu SBP, chociaż chyba on psuje mi także połączenie GPRS, bo w momencie, gdy zainstalowałem SBP GRPS Monitor to po uśpieniu Wizarda połączenie jest utrzymywane nadal (tak być powinno) ale nie mogę czasami go rozłączyć
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2007, 22:34:08 wysłana przez globus.gd »

*

nothin

« Odpowiedź #100 dnia: Maj 29, 2007, 22:29:47 »
nie zdarzyło mi się...

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #101 dnia: Maj 30, 2007, 00:03:56 »
Mam coś dziwnego. W systemie/buttons zmieniając mapowanie guzika wybierania glosowego, mam odwrotnie zdefiniowane ścieżki.
Przykladowo: jeśli zdefiniowałem na przycisniecie odpalenie programu x a na przytrzymanie programu Y, to w rzeczywostosci działa to odwrotnie. Przytrzymanie odpali program x a nacisniecie y.

Ktoś jeszcze to ma?
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #102 dnia: Maj 30, 2007, 07:53:01 »
Mam coś dziwnego. W systemie/buttons zmieniając mapowanie guzika wybierania glosowego, mam odwrotnie zdefiniowane ścieżki.
Przykladowo: jeśli zdefiniowałem na przycisniecie odpalenie programu x a na przytrzymanie programu Y, to w rzeczywostosci działa to odwrotnie. Przytrzymanie odpali program x a nacisniecie y.

Ktoś jeszcze to ma?

Tak, ale to mi sie czasami  zdarzalo w roznych romach i zdazylem sie juz przyzwyczaic :)
Przytrafilo mi sie natomiast cos, czego nigdy wczesniej nie doswiadczylem - nie moglem sie polaczyc z domowym wifi, dopiero po SR sie udalo i to tez _tradycyjnie_ za drugim razem (via CommManager). Na razie nie wgrywalem patch'a do wifi..

*

mobi_one

« Odpowiedź #103 dnia: Maj 30, 2007, 10:00:28 »
Niestety sprawdzilem kilka wersji BT Explorera i zadna nie dziala poprawnie pod tym ROMem, szukam przyczyny, zeby jednak mozna bylo go zainstalowac, bo to dosc pomocny program

Z przyciskami to jest dziwna sprawa, wszystko jest z nimi ok, do momentu wgrania niektorych aplikacji, ja wgralem np. CVSD (voice speed dial) i przyciski zostaly zamienione, a tak dokladnie to tylko opis do nich z "hold" zrobil sie zwykly, z ze zwyklego nazwa zmienila sie na "press & hold", jest to troche denerwujace. Przygotuje fixa, ktory bedzie to naprawial. 

Tez zdarzylo mi sie usniecie wizarda, podejrzewam, ze jest to wina SPB Diary w wersji 2.5, po zmianie na 2.1 jak na razie ta przypadlosc nie wystepuje.

*

Offline asiek120

• 294
  • Sprzęt: htc wizard, dekoder polsatu, młotek, kombinerki  i 2 śrubokręty
« Odpowiedź #104 dnia: Maj 30, 2007, 11:36:49 »
ROM super w porównaniu z core2.0 przy tej ilości dodatków naprawdę jest szybki. Jedyne co mi przeszkadza to to, że jak zmieniam kolejność zakładek chce dodać lub usunąć którąś w ekranie today  to zmiany widoczne sa dopiero po SR.
=====================

ipl 3.08
spl 3.08
GSM 2.71.11
ROM WM6 NBD 9.2

Dlaczego zoki juz nie gotuje ??

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #105 dnia: Maj 30, 2007, 11:38:38 »
Niestety sprawdzilem kilka wersji BT Explorera i zadna nie dziala poprawnie pod tym ROMem, szukam przyczyny, zeby jednak mozna bylo go zainstalowac, bo to dosc pomocny program

Nie uzywam tego ale wlasnie na probe zainstalowalem, we wlasciwosciach polaczen BT pojawia sie nowa zakladka FTP.. nie mam jak sprawdzic czy dziala, brak BT w pracy. Samo klikniecie na BT Explorer w Programach nie daje nic.

*

Offline globus.gd

• **
  • 201
« Odpowiedź #106 dnia: Maj 30, 2007, 11:45:21 »
W sumie jeszcze pare problemów...
Możliwe, że ni się wydaje, ale system ładuje się jakoś dlugo..
Dość często zdarza się sytuacja, że nie mogę wejść w ustawienia telefonu.. Wyskakuje komunikat "the phone is not ready. Wait 15 seconds and try again" no i czekać można dluugo.. Wówczas nalezy wykonać SR

*

mobi_one

« Odpowiedź #107 dnia: Maj 30, 2007, 11:51:19 »
Jedyne co mi przeszkadza to to, że jak zmieniam kolejność zakładek chce dodać lub usunąć którąś w ekranie today  to zmiany widoczne sa dopiero po SR.
nie mialem z tym problemow, moze dlatego, ze nie uzywam tego czesto, ustawiam sobie raz i poniej juz nie mieszam, sprawdze to.

Możliwe, że ni się wydaje, ale system ładuje się jakoś dlugo..
mialem tak, jak zainstalowalem BT Explorera, ale bez niego, system ino smiga

Dość często zdarza się sytuacja, że nie mogę wejść w ustawienia telefonu.. Wyskakuje komunikat "the phone is not ready. Wait 15 seconds and try again" no i czekać można dluugo.. Wówczas nalezy wykonać SR
nigdy mi sie to nie pojawilo (na tym romie), ale podobny komunikat czesto zdarzal sie przy zlym odzyskaniu danych PIM z backupu
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2007, 11:53:11 wysłana przez mobi_one »

*

Offline globus.gd

• **
  • 201
« Odpowiedź #108 dnia: Maj 30, 2007, 12:10:41 »
Co do mojej wypowiedzi..
1) Nie mam BT Explorera
2) Nie przywracałem kontaktów PIM tylko SBP, ale także nie mam problemów  z siecią.. Telefon loguje się prawidłowo do sieci

*

Offline Harvester of Chaos

• **
  • 135
    • http://www.gitara.pl
  • Sprzęt: Qtek 9100, E51, n800
« Odpowiedź #109 dnia: Maj 30, 2007, 12:18:57 »
Ja mam następujący problem z tym ROMem. W momencie kiedy chcę go wyłączyć (naciskam power) to zamiast zgasić ekran i zablokować przyciski jak zawsze, blokuje mi ekran, i pozostaje dalej włączony. Po chwili wyłącza podświetlenie. Żeby uśpić PPC musze nacisnąć power raz jeszcze ..

*

mobi_one

« Odpowiedź #110 dnia: Maj 30, 2007, 12:25:13 »
2) Nie przywracałem kontaktów PIM tylko SBP, ale także nie mam problemów  z siecią.. Telefon loguje się prawidłowo do sieci
nie do konca sie zrozumielismy, mialem na mysli ogolnie bledne przywracanie danych PIM (kontakow, spotkan, zadan itd) a nie program PIM Backup :)
Ok, to drugie tez zrozumialem, i faktycznie cos takiego raz widzialem
Napisane: 30-05-2007, 12:20:19
Ja mam następujący problem z tym ROMem. W momencie kiedy chcę go wyłączyć (naciskam power) to zamiast zgasić ekran i zablokować przyciski jak zawsze, blokuje mi ekran, i pozostaje dalej włączony. Po chwili wyłącza podświetlenie. Żeby uśpić PPC musze nacisnąć power raz jeszcze ..
jak rozumiem masz problem z uspieniem a nie wylaczeniem calkowitym? pewnie wlaczyles w ustawieniach "Lock" jezeli tak, to jest to przypadlosc wszystkich WM6, pisalem o tym kiedys na tym forum i jest na to polsrodek, postaram sie to odnalezc.

*

• **
  • 135
« Odpowiedź #111 dnia: Maj 30, 2007, 12:27:31 »
No za usypianie uwżam wyłączenie ekranu+blokada przycisków :) Właśnie najdziwniejsze żę ja nic nie włączałem. Od flashu tak jest .. Lock w ustawieniach wyłączony.

*

mobi_one

« Odpowiedź #112 dnia: Maj 30, 2007, 12:29:24 »
zgadza sie ale dosc niejasno to napisales:
W momencie kiedy chcę go wyłączyć (naciskam power)
a dalej juz o uspieniu, wiec tylko chcialem uscislic :)

za chwile bede mial mozliwosc sprawdzenia tego

*

• **
  • 135
« Odpowiedź #113 dnia: Maj 30, 2007, 12:34:10 »
No dobrze, spoglądając na całą częśc zdania :
W momencie kiedy chcę go wyłączyć (naciskam power) to zamiast zgasić ekran i zablokować przyciski jak zawsze, blokuje mi ekran
Zresztą to już akademicka dyskusja.

*

mobi_one

« Odpowiedź #114 dnia: Maj 30, 2007, 12:42:42 »
niewazne :)
sprawdzalem to i cos takiego jak piszesz nie mam, po nacisnieciu "power" przechodzi ladnie w stan uspienia, zadne przyciski nie sa aktywne, a AS jest rozlaczany. Po wybudzeniu, AS w od razu zaskakuje.

*

• **
  • 135
« Odpowiedź #115 dnia: Maj 30, 2007, 12:53:37 »
A jakaś rada jak na to zaradzić? Ogólnie ta blokada jak zauważyłęm przy WM6 jest dość kapryśna. U kumpla w NBD 5.5 się ekran sam blokował po 30 sek.  Oo i u mnie też... Wcześniej tylko tego nie sprawdzałem :)
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2007, 12:55:16 wysłana przez Harvester of Chaos »

*

mobi_one

« Odpowiedź #116 dnia: Maj 30, 2007, 13:20:06 »
to jest w ustawieniach, wiec moze masz tam cos pomerdane
settings>system>backlight

*

• **
  • 135
« Odpowiedź #117 dnia: Maj 30, 2007, 13:35:58 »
Niestety, bez zmian. Tak w ramach OT czy przy każdej zmianie romu, wgrywacie wcześniej orginalny, albo coś wcześniejszego ? Czy jeden WM6 na drugi WM6 jak leci? Pozdr

*

Offline globus.gd

• **
  • 201
« Odpowiedź #118 dnia: Maj 30, 2007, 13:48:57 »
ja mam G3 i wgrywam jeden na drugi :)

*

mobi_one

« Odpowiedź #119 dnia: Maj 30, 2007, 13:55:56 »
Tak w ramach OT czy przy każdej zmianie romu, wgrywacie wcześniej orginalny, albo coś wcześniejszego ? Czy jeden WM6 na drugi WM6 jak leci? Pozdr
przy g3 mozna tak robic, przy G4 wskazane jest wrocenie do romu operatora lub przynajmniej Love
Na G4 wgrywanie WM6 na WM6 czasami konczy sie zatrzymaniem na splashu
Jak ktos ma sciagnietego CIDa z G4, to moze wgrywac WM6 na WM6