[Wizard] nowy rom WM6 mUn_aRTM_10.2.0.8_WWE

• 203 Odpowiedzi
  • 15330 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #120 dnia: Marzec 19, 2007, 02:10:25 »
Cytat: "mobi_one"
mariozapasnik
nie mam pojecia nie uzywam tego programu.
Pewnie sie da, jak ma wpisy w rejestrze.
nie lepiej uzywac batti? bardzo przyjazny program z fajnymi mozliwosciami.
bajerków nie potrzeba mi zadnych jedynie tak jak tu CZYTELNY stan naładowania PDA i tylko to tak jak w widac na rysunku

*

mobi_one

« Odpowiedź #121 dnia: Marzec 19, 2007, 02:45:31 »
mariozapasnik
no to z....ie czytelny masz ten stan :))

*

Offline mower

• 7
  • Sprzęt: HTC Wizard (G3), WM6 PL + 2GB + Navibe GB732
« Odpowiedź #122 dnia: Marzec 19, 2007, 09:13:42 »
mariozapasnik
no to z....ie czytelny masz ten stan :))

Przede wszystkim duzy respect dla mobi_one. Naprawde gratuluje cierpliwosci do co niektorych...  :D
Obecnie mam wgrany mUn_aRTM_10.2.0.8_WWE + mobifix. Wszystko dziala pieknie i polecam ta konfiguracje.

http://rs56.rapidshare.com/files/20985850/RUU_mUn_aRTM_10_2_0_8_WWE.exe

+

http://www.syndykat.pl/wizard/mobifix.zip

W innej konfiguracji byly problemy. Po wgraniu samego romu i wyciszeniu dzwieku a potem ponownym wlaczeniu, dzwiek dzwonka sie pojawial, ale po SR znowu problem powracal. Regfix spowodowal ze dzwieku wogole nie bylo a poprawil sie CM. Czyli podsumowujac, rom naprawde jest swietny pod kazdym wzgledem. Wreszcie AM laduje sie bez przeszkod i zostaje jeszcze ok 6mb wolnego RAM-u.

Jeszcze raz wielkie dzieki dla mobi_one za prace na tym forum  ;)

Pozdrawiam

*

Offline AdamDFO

• *
  • 77
  • Sprzęt: LG O3D
« Odpowiedź #123 dnia: Marzec 19, 2007, 09:41:14 »
mariozapasnik
zeby nie zaslanialo Ci ikonek musisz schowac pasek magic button poprostu przytrzymaj chwile rysik na krzyzyku w prawym gornym rogu

zauwazylem ciekawa i zarazem denerwujaca rzecz, brak mozliwosci uzycia przecinka z klawiatury hardware'owej, czy ma ktos podobnie? ponadto od czasu do czasu wlacza mi sie cyrylica i musz robic SR zeby wrocilo do normalnego stanu

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #124 dnia: Marzec 19, 2007, 15:16:56 »
Nie mogę sobie poradzić z dzwonkami. Poza tym, nie mogę włączyć WiFi. Czasem się udaje po jakiejś chwili i działa, ale po softresecie, znów mam problem.
Pytanie, czy ktoś morze wrzucił sobie to?

Ok guys, for those of you that were looking for a G3 version with all the reg patches that are related only to this release, here you go. I tested it and have been running for 24 hours. All is good. Let me know if you guys have problems. This file incorporates all the reg keys that faria's cab puts in minus the ones for applications that arent installed. Also i removed key that caused ringtone issues. I removed the 2 startup applications that do not exist in the windows directory and Also included the single line date. Also removed links to Voice Command and Voice Speed Dial from the Programs Menu (I saw them as pointless). This ROM runs quite fast, just a warning. All the ROM building was done by mUn.

http://rapidshare.com/files/21330286/RUU_mUn_aRTM_10_2_0_8_WWE-Fixed.exe.html
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

mobi_one

« Odpowiedź #125 dnia: Marzec 19, 2007, 15:45:31 »
tak, i problemow z dzwonkami nie bylo.

Pokarz lepiej co masz w rejestrze :) tylko nie calym a w konkretnym miejscu.

Co do WiFi dzila bez problemu.

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #126 dnia: Marzec 19, 2007, 15:50:59 »
Siedze w robocie a koszmarne procedury nie pozwalaja na zainstalowanie nawet AS 4.5... Wsadzili mi jakies 4.1... Jeśli chodzi o rejestr w określonym przez Ciebie miejscu mobi, to przerobiłem to dokładnie jak mirozapasnik. ;)
Zrobiłem to nawet kilka razy, usuwając cały klucz Ring i ładując Twojego fixa. Ale niestety. HR w tej chwili odpada, bo jestem w pracy. :) Musze więc z tym świdrem w głowie przesiedzieć jeszcze parę godzin. :)))

Załaduję w domu tą wersję Fixed i dam znać.
Generalnie WiFi działało po instalacji. Dodałem kilka swoich programów ale nie śledziłem op każdej instalacji stanu WiFi. Pewnie tak zrobię tym razem.
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #127 dnia: Marzec 19, 2007, 16:05:52 »
Cytat: "AdamDFO"
mariozapasnik
zeby nie zaslanialo Ci ikonek musisz schowac pasek magic button poprostu przytrzymaj chwile rysik na krzyzyku w prawym gornym rogu
ja nie mam problemow z magic button bo jego można przeniesc gdzie sie chce tylko z Battery Navigator bo on nie ma takiej opcji

« Odpowiedź #128 dnia: Marzec 19, 2007, 17:06:59 »
koledzy potrzebuje pomocy. co zrobić aby w aplikacji Phone (zielona słuchawka) nie wyświetlało mi książki adresowej tylko samą historię połączeń? Menu-view-all calls rozwiązuje ten problem ale tylko do momentu wyjścia z tej aplikacji. Wgrałem mrf_v1.cab autorstwa mobi_one, wszystkie inne opcje śmigają, ale denerwuje mnie ten spis. dla wyjaśnienia nie są to kontakty z SIM tylko z pamięci urządzenia

*

Offline AdamDFO

• *
  • 77
« Odpowiedź #129 dnia: Marzec 19, 2007, 19:12:37 »
mariozapasnik

na Twoim zrzucie ekranu ewidentnie ikonka jest przesunieta przez pasek magic button (pasek z ikonami dzialajacych prog) tak wiec sadzilem ze to w tym problem tkwi.

*

Offline zycho

• *
  • 54
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #130 dnia: Marzec 19, 2007, 19:59:06 »
Witam,
Własnie wgrałem mUna i po paru minutach zabawy stwierdzam, że jest naprawdę b. szybki i u mnie działa i Wifi i są głośne dzwonki bez instalacji fixa Mobi one'a. Super romik. Zaraz sprawdzę czy fix coś mi zmienił. Aha i jeszcze jedna dziwna rzecz - ekran startowy zaraz po resecie mam z orange'a - jaki miałem wcześniej rom. Ale potem jest wszystko z WM6. Wersja programu też jes 10. ....
pozdawiam

*

mobi_one

« Odpowiedź #131 dnia: Marzec 19, 2007, 20:42:33 »
zycho
ten rom nie zawiera splashy, tylko os, ext_rom i radio
to ze masz po wgraniu prawidlowe dzieki o niczym nie swiadczy, wlacz commmanagera, jak bedzie rozlazly, to musisz fiksa wgrac.
Jak pobrales rom z pierwszego linku z dopiskiem fix, to nic nie musisz wgrywac, fix jest do 2 linka.

*

Offline copyman

• **
  • 150
  • Sprzęt: iPhone 5 , iPad 3
« Odpowiedź #132 dnia: Marzec 19, 2007, 20:54:51 »
Rom jest super!  mobi_one dzięki za wskazówki ! System pracuje szybko i stabilnie ! Jedynie co mnie dziwi (dziwiło) to:
1. po pierwszym uruchomieniu ikonka E lub G (Edge lub Gprs) które dzisiaj rano zniknęły (ikonka nie połączonego) nie wiedzieć czemu ?
2. nie chcący załapać OmapClock (już naprawiłem!)
3. dziwnie duży pobór prądu - rano było 100% (o 7.00) a jest 60% po 12 godzinach niezbyt intensywnej eksploatacji.
4. w opcji telefonu spis kontaktów który poprostu szpeci (można toto jakoś wyłączyć ???)

Reszta śśśśśmmiiiiga!

C.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #133 dnia: Marzec 19, 2007, 21:14:32 »
Cytat: "copyman"
Rom jest super!  mobi_one dzięki za wskazówki ! System pracuje szybko i stabilnie ! Jedynie co mnie dziwi (dziwiło) to:
1. po pierwszym uruchomieniu ikonka E lub G (Edge lub Gprs) które dzisiaj rano zniknęły (ikonka nie połączonego) nie wiedzieć czemu ?
2. nie chcący załapać OmapClock (już naprawiłem!)
3. dziwnie duży pobór prądu - rano było 100% (o 7.00) a jest 60% po 12 godzinach niezbyt intensywnej eksploatacji.
4. w opcji telefonu spis kontaktów który poprostu szpeci (można toto jakoś wyłączyć ???)

Reszta śśśśśmmiiiiga!

C.

P1. Pewno fix z oszczędnością baterii się odezwał, mi to mie przeszkadza wystarczy wł i wył moduł telefonu i hula! dzieje się tak po wgraniu softwaru spb ja tego nie mam i mnie nie ginie...

P3. Tak to jest przy intensywnej pracy :-)

P4. Dla mnie bardzo przydatne...
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

mobi_one

« Odpowiedź #134 dnia: Marzec 19, 2007, 21:17:20 »

*

Offline copyman

• **
  • 150
  • Sprzęt: iPhone 5 , iPad 3
« Odpowiedź #135 dnia: Marzec 19, 2007, 21:42:10 »
No tak to jest jak człowiek najpierw pisze a potem czyta forum c.d. :) Znalazłem i zaraz zainstaluję bo poprawkę romu musiałem zrobić.

dzięki!
C.

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #136 dnia: Marzec 20, 2007, 00:08:13 »
cos z WiFi nie tak
tak jakby po jakimś czasie powiedzmy wieczorem WiFi nie dało sie właczyć
po SR oczywiscie smiga (no ale przed kazda zachcianka właczenia WiFi nie bede SR robił)
3 razy w ciagu dnia zamienił mi strefę czasową a co za tym idzie godzinę (samoistnie)

*

mobi_one

« Odpowiedź #137 dnia: Marzec 20, 2007, 00:28:08 »
mariozapasnik
mario a nie byles ostatnio w Klewkach? ;)

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #138 dnia: Marzec 20, 2007, 00:50:02 »
mariozapasnik
mario a nie byles ostatnio w Klewkach? ;)
przepraszam ale po Polsku prosze bo nie rozumiem

*

Offline zycho

• *
  • 54
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #139 dnia: Marzec 20, 2007, 21:44:11 »
No i w końcu się okazało, że dzwonki mam jednak ciche. Wczoraj po wgraniu romu dzwonki miałem głośne, ale CM rozlazły, potem wgrałem regfixa i CM jest ok, tyle że nie słychac dzwonków. Dzisiaj miałem cały dzień wibrę i dopiero teraz zauważyłem że dzwonki są ciche :wkurzony: Próbowałem dziś wszystkie opisane fixy od Mobiego (regfix nowy, ringfix i mobifix) i k...a nic!!! Cała reszta chodzi idealnie. O co chodzi z tymi dzwonkami???  :kill:

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #140 dnia: Marzec 20, 2007, 21:54:33 »
Cytat: "zycho"
No i w końcu się okazało, że dzwonki mam jednak ciche. Wczoraj po wgraniu romu dzwonki miałem głośne, ale CM rozlazły, potem wgrałem regfixa i CM jest ok, tyle że nie słychac dzwonków. Dzisiaj miałem cały dzień wibrę i dopiero teraz zauważyłem że dzwonki są ciche :wkurzony: Próbowałem dziś wszystkie opisane fixy od Mobiego (regfix nowy, ringfix i mobifix) i k...a nic!!! Cała reszta chodzi idealnie. O co chodzi z tymi dzwonkami???  :kill:
witaj w klubie
też mam dziwne zachowania PDA

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #141 dnia: Marzec 20, 2007, 21:56:18 »
zycho
mariozapasnik

Wgrajcie Farie i pozbedziecie sie klopotu :) A nie ciagle kombinowac jak kon pod gorke i sie wsciekac :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #142 dnia: Marzec 20, 2007, 21:57:34 »
Wgralem rom z tego archiwum w 2 czesciach i jedynie z dzwonkami byl problem, ale po recznym zastosowaniu poprawek wszystko smiga jak nalezy.

Jedyny problem jaki znalazlem to brak netu przez usb (AS).
IE na telefonie wywala komunikat: ... unknown error 0x80072f78

przez WIFI wszystko smiga ladnie

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #143 dnia: Marzec 20, 2007, 23:28:43 »
Cytat: "oleyek"
zycho
mariozapasnik
Wgrajcie Farie i pozbedziecie sie klopotu :) A nie ciagle kombinowac jak kon pod gorke i sie wsciekac :)
zalezy mi na wiekszej ilosci RAMu a  w tym jeste więcej niż u Farii

*

mobi_one

« Odpowiedź #144 dnia: Marzec 20, 2007, 23:32:21 »
metex
w ustawieniach>polaczenia>usb to pc wylacz ptaszka i bedzie hulac jak ta lala :)

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #145 dnia: Marzec 20, 2007, 23:33:35 »
heh tylko ze oba maja taki sam pagepool i te same reg tweaki wlaczone... ja po wylaczeniu wisbara na farii mam 29,5 mb po zwiekszeniu cache czcionek i jakiegos tam jeszcze. wiec nie wiem ile Wy ramu mozecie uzyskac na tym romie..

mobi_one bedzie dzialac ale nie bedzie mogl skorzystac z interner share przez usb...

*

Offline AdamDFO

• *
  • 77
« Odpowiedź #146 dnia: Marzec 21, 2007, 13:35:42 »
wie ktos moze jak przemapowac przyciski? bo zaczyna mnie irytowac w tym romie  brak przecinka (zamiast niego zmiana na cyrylice)

*

mobi_one

« Odpowiedź #147 dnia: Marzec 21, 2007, 15:22:08 »
Dla wytrwalych milosnikow ROM-u mun-a oraz polskich krzaczkow, niebawem moze mala niespodzianka.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #148 dnia: Marzec 21, 2007, 17:20:29 »
:) Odważny design :)
Ja bym z tym niebieskim zszedł nieco bliżej koloru paska New/Menu lub paska przewijania. Wiem, następny malkontent :)
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

mobi_one

« Odpowiedź #149 dnia: Marzec 21, 2007, 17:53:45 »
jak ci dam plik wyjsciowy to porozmawiamy o wlewaniu kolorkow :)
zreszta ta klawiatura, to cos bedziej testowego niz walka o wyglad.

Zamieszcze dla chcacych sie wykazac smakiem, plik zrodlowy :)