[wizard] jak pomóc ...

• 9 Odpowiedzi
  • 544 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

nothin

[wizard] jak pomóc ...
« dnia: Maj 27, 2007, 00:24:34 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=1282302#post1282302

problem jest bliźniaczy do tego, który miałem niedawno z wizem(dzięki dla mobi_one za podpowiedzenie metody!).. tylko że w tym przypadku przy mtty jest komunikat:

"***** user area size = 0x1EC80000 Bytes

R2SDBackup() - Download type = 5
usTotalBlock = 1 sizeof(SDCARD_SIGNATRUE_TABLE)=512

"You didn't get the proper security level to download a specific image"

no i cóż to teraz można zrobić...zwracam uwage na ten wątek o tyle, że cała społeczność xdadev nie raczyła nawet odpowiedzieć człowiekowi....a ja czuję, ze rozwiązanie moze być przydatne nieraz...

Czy komunikat oznacza, że nie bł zdjęty cid i mamy cegłę?

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
Odp: [wizard] jak pomóc ...
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2007, 00:49:42 »
No wlasnie mialem To samo Na Mda Compact 2 Sformatuj karte W Fat Lub Fat 32 ale nie szybkie normalne.
Mi sie tak dzialo i zrobilem tak i zmienilem karte z mmc na mini sd Powinno pomoc formatowanie w fat lub fat 32 ale nie szybkie!

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

nothin

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2007, 01:00:31 »
No wlasnie mialem To samo Na Mda Compact 2 Sformatuj karte W Fat Lub Fat 32 ale nie szybkie normalne.
Mi sie tak dzialo i zrobilem tak i zmienilem karte z mmc na mini sd Powinno pomoc formatowanie w fat lub fat 32 ale nie szybkie!
hmm, dobrze wiedzieć... dałem info do linka.faktycznie, ja też robiłem zwykły format,nie szybki i poszło...

tak się zastanawiam, czy jeśli cid nie jest zdjęty, moze zaistnieć taka, jak opisana sytuacja? hmm, chyba nie?
te dziwne odczyty ipl/spl...

*

mobi_one

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 27, 2007, 01:11:51 »
cegly nie ma, bo ma komunikacje z telefonem

jak wiesz, nie mam G3, wtedy pomoglem, bo znalem watek ale czysto teoretycznie :)

na miejscu gostka, pojechalbym do imei-check zdjal cida i wtedy probowal wyrownac IPL/SPL, bo prawdopodobnie byl zle zdjety CID wczesniej.
IPL/SPL to Initial Program Load/Secondary Program Load, jemu udalo sie zejsc z IPL na 1.x dlatego nie ma cegly.

na potwierdzenie moich slow masz tu linka z dzisiaj
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=1282309&highlight=You+didn%27t+get+the+proper+security+level+to+download+a+specific+image#post1282309

a tu masz caly watek
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=276963
az dziwne, ze gosc go nie przeczytal

This is how you CID Unlock. On any CID Locked G3 Wizard device, you flash (downgrade) to the Button ROM by using the RUU Noid that is provided in that kit. This will take your IPL to 1.xx and then allow you to run lokiwiz to do a CID Unlock. You then have to get your SPL down to 1.xx by rerunning Button ROM (sometimes it may take multiple tries). Once both IPL and SPL are at 1.xx, you can then upgrade to an official 2.xx rom as you are now CID Unlocked (and will stay that way until you move to a 1.xx ROM (if ever).

So the steps in that post do work. I've done it, and many, many, many others have done this too. Flashing the Button ROM does not require you to be CID Unlocked first (that would be a "chicken and the egg" scenario)
tego bym sprobowal przed imei-checkiem
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2007, 01:14:08 wysłana przez mobi_one »

*

nothin

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2007, 01:16:47 »
czyli dupa zbita.:(

pewnie przeczytał i ja zresztą też już to czytałem.... ale wiesz, w momencie gdy ja mialem na szczęscie odwracalny problem, po  przeczytaniu tego jakoś nie chcialem wierzyć , że to juz koniec. no i na szczęscie u mnie nie był...

sorry za opóźnienia z splashem, mój kot miał poważną awarię...i niestety dopiero zasiadłem na dobre przed kompem...
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2007, 01:20:03 wysłana przez nothin »

*

mobi_one

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 27, 2007, 01:24:55 »
wyluzuj :) nie pali sie :) patrzyles na niego?, powinien ci podpasowac, ma duze mozliwosci na wolna pamiec, i co by nie pisac ale jest szybki. Lece na PM

*

Offline MaciejK

• 706
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 27, 2007, 01:58:11 »
Wspolczuje gosciowi w prawdzie moj czarodziej jest sprawny ale To Mda Compact 2 Wyrwalo mi z zycia spokojnie tydzien znacie chyba ta historie naszczescie wskrzesilem w nim ogien ;] Sposob opisany w Serwisowaniu. Nothin mam nadzieje ze na cos sie przydalem u mnie wogule zadne komendy nie chcialy dzialac w romupdate.exe   Mowa oczywiscie o Mda :/

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!

*

nothin

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2007, 02:02:06 »
ano, też współczuję, nawet nie wiem ,czemu mnie tamten wątek tak wkręcił...

*

Offline MaciejK

• 706
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 27, 2007, 02:16:53 »
bo ty miales to samo a wymiana plyty tania nie jest :/ Mi nikt nie pomogl na xda w sprawie mda ale jutro napisze solucje nie bede kawalem xxxx

*

nothin

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 27, 2007, 13:27:32 »
super, daj znać, jeśli będziesz miał czas... gość jest zdecydowany na tel. po IMEI, ale jeśli jest jakaś metoda, pomoże ona kolejnym...bo już się zgłaszają w poście....