Małe irytujące niedociągnięcia w Spv M3000 -Pomocy

• 5 Odpowiedzi
  • 1038 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rkolo

• *
  • 76
« dnia: Marzec 10, 2006, 13:09:30 »
Witam

Mam  takie pytanko!
Mam SPV M3000 z orange i troche irytuje mnie menu opcji tel mianowicie
*szare tło z klawiszami telefonu!
*małe czarne literki i cyferki na szarym tle w opcji wybierania numeru są bardzo mało czytelne
i jeszcze jedno tez troche uciążliwe mianowicie
*podczas dzwonienia sygnał zajętości jest baaardzo cichy (chciałem go zmodyfikować - zgłośnić na domowym PC znalazłem plik w katalogu "Windows" pod nazwą "busy" ale niestety żaden program nie chce otworzyć tego pliku do edycji!

*Macie moze jakieś pomysły jak to zmienić by był głośniejszy?
*Jak zmienić to szare tło telefonu i tą czarną małą czcionkę na inną jaśniejszą bardziej widoczną ewentualnie powiedzcie pod jakim plikiem w systemie jest to zapisane i jakim programem na domowym PC można to zmienic (wkońcu to windows i myśle ze mozna to zmiienić ale jak :?  :?:  )

Pozdrawiam

Rafał

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2006, 17:25:32 »
w katalogu windows jest rownież plik HTCbusy.wav
i to on chyba jest dzwiekiem zajetosci. I prawidlowo otwiera się w pc-cie. Mozna zwiekszyc glosnosc jakims edytorem wav.
Ale ja natomiast nie moge niczego zmienic w katalogu windows na spv. Pewnie rom zablokowany albo cos..w kazdym razie jeszcze nie zdarzylem doczytać jak skasowac jakis plik w katalogu windows i wgrac inny.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2006, 17:33:24 »
hah ale znalazlem obejscie tego.
Ameryki pewnie nie odkrylem ale jako ze sam na to wpadłem to jestem z siebie dumny :)
plik wgrałem jako htcbusy2.wav , w resjestrze wyszukalem klucz htcbusy, zostalem skierowany do wpisu odpowiedzialnego za sygnal zajetosci. i tutaj zmienilem nazwe pliku na htcbusy2.wav, wykonalem softreset i bangla :)
jesli chcesz to podesle Ci moj plik wav zebys sie nie musial juz bawic.

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline rkolo

• *
  • 76
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 12, 2006, 20:52:59 »
Dzięki  za podpowiedz!

fajne skiny znalazłem tu --->http://buzzdev.net/component/option,com_remository/Itemid,100/
(trzeba sie zarejestrować by pobrać rejestracja jest darmowa)

Mam jeszcze dalej problem! :?

*dalej nie wiem jak można powiększyć lub zmienić  kolor standardowej czcionki w opcji tel. - "DialPad" i w tym białym oknie które pokazuje sie jak przychodzi połączenie!?

*grzegorz.pow -mam prosbe mozesz podesłać mi ten pliczek z sygnałem na maila? no-namee@wp.pl
(poprosze również o mały opis co i jak z tym rejestrem bo w tym temacie jestem zielony i nie chciałbym nic zepsuć)

Z góry dzieki za pomoc i podpowiedzi ;)

Pozdrawiam

Edit:
Nic nie trzeba zmieniać w rejestrze poprostu podmienia sie plik z sygnałem i działa!
dzieki *grzegorz.pow

*

Offline rkolo

• *
  • 76
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 14, 2006, 10:26:41 »
Hallo  czy nikt nie potrafi znaleźć rozwiazania na mój problem?!