[spv m3000] konfiguracja GPS

• 2 Odpowiedzi
  • 711 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline maskon

• **
  • 123
  • Sprzęt: Z1, One, Tablet Z
« dnia: Maj 19, 2006, 12:32:32 »
Witam,
mam problem z dziwnym zachowaniem GPS. Wizard bez problemu znajduje odbiornik. Potem wprowadzenie kodu, nowy port wychodzący COM6 i niby jest OK. Jednak po uruchomieniu np TT raz działa raz nie. tzn czasami bezpośrednio po konfiguracji "zaskoczy" innym razem wyszukiwanie sygnału trwa kilka minut i nic.
Niedawno wymieniłem odbiornik gdyż poprzedni padł (a zanim to sie stało wszystko działało idealnie). Nowy sprzęt jest identyczny. Usunałem poprzenie urządzenie, dodałem nowe ale jak wyżej opisałem "coś jest nie taK"
Będę wdzieczny za wszelkie sugestie

[edit] zapomniałem napisać, iż mój odbiornik to eBonTek na chipsecie nemerix taki jak na poniższej aukcji
http://allegro.pl/item104986581_odbiornik_gps_bluetooth_16_satelit_gw_f_ra_zobacz.html

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 19, 2006, 12:49:15 »
sproboj odchaczyc tzw "bezpieczne polaczenie" w opcjach bluetooth dla com'a

KeriM

*

Offline maskon

• **
  • 123
  • Sprzęt: Z1, One, Tablet Z
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 20, 2006, 00:23:11 »
Cytat: "kerim36"
sproboj odchaczyc tzw "bezpieczne polaczenie" w opcjach bluetooth dla com'a
KeriM

probowalem z zahaczonym i z odhacznym. Efekt jest identyczny. Odbiornik dopiero po ok 10-15 minutach od uruchomienia zaczyna łapac satelity. Do tego momentu TT informuje o "nieprawidłowym sygnale".  Tzn w opcjach widac kilka satelit ale paski sa koloru szarego. Gdy uzywałem poprzedniego (identycznego) odbiornika trwało to może z pół minuty.