Te informacje znajduja sie bazach danych.Zrob backup jakim programem a pozniej je odtworzysz.
zainstalowałem outlooka, jednak z synchronizacji nici, bo activesync wywalał jakiś błąd o złym profilu czy coś takiego. nie wiedziałem jak to obejść, więc olałem to i zrobiłem backup wersją trialową sunnysoft backup managera, a ponadto zdecydowałem się jednak poświęcić trochę czasu i po irdzie wysłałem do kompa wszystkie tasks'y, kontakty i wpisy kalendarza (zapisały się na dysku jako pliki .vcf i .vcs). po hard-resecie zrobiłem restore backup managerem, ale TYLKO PIM Database oraz Messaging Database (czy jakoś tak). kontakty i tasks'y odtworzyły się bez problemu. w wiadomościach nie odtworzyły się konta mailowe. co więcej, gdy próbowałem utworzyć te konta na nowo, pod dawnymi nazwami, pokazywał się komunikat, że konto o takiej nazwie już istnieje! poza tym, aplikacja messaging od tej pory zaczęła bardzo dziwnie się zachowywać, wiadomości pokazywały się nie w tych folderach, w których powinny, nie otwierały się poprawnie itp.
dzisiaj robiłem update rom i kolejny hard-reset. tym razem olałem backup managera i kontakty, tasks'y i kalendarz wrzuciłem z powrotem po irdzie. straciłem wszystkie wiadomości z messaging, ale przynajmniej mam nadzieję, że teraz będą działać poprawnie.