[HTC WIZARD][AKCESORIA]Słuchawki, etui - pytania.

• 11 Odpowiedzi
  • 835 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jardins

• 290
    • http://www.webexpert.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Kaiser, HTC Wizard
« dnia: Grudzień 16, 2006, 11:49:19 »
Witam!
Będę nowo upieczonym użytkownikiem Wizarda (przesyłka w drodze), i mam kilka pytań odnośnie akcesorii, a minaowicie:

1) Słuchawki - wizard ma wejście słuchawkowe 2,5mm, i tu się zaczyna mój problem. Wszystkie słuchawki (jakie chciałbym mieć) mają wejście 3,5mm.
Czy mógłby mi ktoś zarekomendować "dobre" słuchawki (markowe, z dobrą jakością dźwięku, do 200zł)?

2)Etui(kabura) - te, które dostarczone jest w pudełku, jakiej jest jakości? Wady? Zalety? A może lepiej kupić krusella?

Wszystkie te pytania zadaje, bo chciałbym kupić wszystkie niezbędne akcesoria przed przyjściem Wizarda.
Nokia 3210 -> Nokia 3310  -> Nokia 3330 -> Nokia 3510 -> Nokia 6310 -> Nokia 6310i -> Nokia 6230i -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> Galaxy S

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 16, 2006, 11:59:25 »
a niemoglbys poszukac odpowiedzi na forum zanim zadasz pytanie :?: przeczytaj test na stronie glownej i bedziesz wiedzial o etuii a co do sluchawek to za pare zlotykupisz przejsciowke i podlaczysz jakie chcesz

*

Offline jardins

• 290
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 16, 2006, 12:30:30 »
Jestem estetykiem - przejściówki nie dla mnie, co do etui, być może nie widzę, ale nie ma nic o jego wykonaniu. (widziałem tematy tylko poruszające obracania się ekranu, a nie wykonania etui).

ps. może inaczej, ktoś się orientuje, które etui z tej strony będzie pasowało do Wizarda?
http://www.krusell.pl/?uniq=102&grupa=21
Nokia 3210 -> Nokia 3310  -> Nokia 3330 -> Nokia 3510 -> Nokia 6310 -> Nokia 6310i -> Nokia 6230i -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> Galaxy S

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 17, 2006, 19:53:43 »
Pozwolę sobie skopiowac coś co już kiedyś napisałem. Jest to moja opinia na temat etui Krusell'a na m3000

Niedawno (dwa dni temu) kupiłem etui firmy Krussell na mojego czarodzieja. Każdy wie jak ceni się Krusell i powiem szczerze że na wstępnych oględzinach produkt był warty swojej ceny ALE - po dwóch dniach użytkowania zaczeły pojawiać się niedociągnięcia.

Pierwsze co rzuciło mi się w oczy a raczej prawie na ziemię to słynny zaczep multidapt który został zaprojektowany chyba tylko po to aby zawiesić go na ścianie bo raczej przy normalnym użytkowaniu i braku ciągłej uwagi zawieszonej na sprzęcie u pasa, ten system się nie sprawdza. Już przy pierwszym wsiadaniu do samochodu wygiął mi się klips, próbowałem wielu pozycji wesoły ułożeń wizarda podczas wsiadania i niestety mając go przy pasie nie czułem się komfortowo ani razu - natomiast standardowe etui znajdujące się w zestawie orangutana w tej konkurencji spisuje się o niebo lepiej.

Drugą rzeczą jest wejście słuchawek które niestety posiada zbyt mały otwór i jack nie zaskakuje tak jak powinien - w moim wypadku musiałem go okroić z gumy do rozmiaru średnicy otworu w etui.

Co do wykonania samego etui czyt. materiał, szycie i sposób wykończenia to nie mam najmniejszego zarzutu gdyż i skórka i sposób szycia jest moim zdaniem na znakomitym poziomie.

Trzecią wadą jest ułożenie wizarda. Zauważyłem ją po pierwszym włożeniu czarodzieja do etui. W przypadku mojego "pokrowca" występuje problem kieszeni w którą wsadza się wizarda, jest ona za ciasna (może z czasem się rozejdzie) ale narazie wizard jest w położeniu które po najmocnieszym wsadzeniu go do środka powoduje zasłonięcie połowy górnego paska wyświetlacza przez górny pasek kieszeni.
Jak na 3 dni użytkowania tego etui moim zdaniem zaobserwowałem o 3 wady za dużo. Za taką cenę można wymagać bardziej dopracowanej konstrukcji.

W moim przypadku skończyło się tym że multidapt poszedł w odstawkę, bolec z etui również - została sama skórka ktorą noszę w kieszeni wesoły aha i nie zapominając o ścinkach gumy pozostałej z jacka pozwolę sobie wywnioskować że "krusell designer und constructor" nigdy nie wsadził sobie czarodzieja tam gdzie powinien.
"Stówa" to znaczna przesada za słabo przemyślaną konstrukcję, 50 jeszcze byłbym w stanie zapłacić ale za samą skórkę.

*

Offline jardins

• 290
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 17, 2006, 20:01:19 »
Dzieki za wypowiedz na ten temat :)

*

Offline serek

• 474
  • Sprzęt: SG Note + EEE 1215N
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 17, 2006, 20:32:09 »
ja z kolei jestem swiezo upieczonym użytkownikiem słuchawek SE HBH-DS970, które choć dosyć kosztowne warte są swojej ceny. Problemem tylko jest wielki apetyt na zasoby systemowe czarodzieja, co w połączeniu z już samym w sobie wolnym prockiem uniemożliwia płynne odtwarzanie avików (nawet po podkręceniu!). Z drugiej jednak strony zestaw ten może współpracować z wieloma urządzeniami jednocześnie.
Co do etui- to standardowe mimo, że nie jest najpiękniejsze jest dosyć małe. Jak dla mnie istotną jego wadą jest to, że podczas siadania często albo uwiera, albo sam odczepia się od paska (ehem, dlatego już go nie mam. Zniknął gdzieś na szczęście bez telefonu w środku :P)
MDA III->SPV M3000->Dell Axim x50v->SE P990i->O2 Exec->HTC Kaiser->HTC Diamond->HTC Leo->Samsung Galaxy Note

*

Offline jardins

• 290
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 17, 2006, 21:48:46 »
mialem kiedys kaburke(do nokii), i bardzo fajnie mi z nia bylo, dlatego szukam kabury do SPV m3000 (aka Wizard) a nie pokrowca ;)

*

Offline serek

• 474
  • Sprzęt: SG Note + EEE 1215N
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 17, 2006, 23:05:26 »
heh, juz chcialem napisac, ze wlasnie posiadam kaburke nokii jako ze oryginalna od wizarda zgubilem, ale wlasnie uswiadomilem sobie, ze wyjezdzajac dzisiaj z domu do tymczasowego mieszkania (studia....) zostawilem ja :P troche duza, ale zdecydowanie ladniejsza od oryginalnej.  Pod koniec tyg napisze od ktorego to modelu.
BTW. Ktos moglby pomyslec, ze mam jakis komunikator Nokii, a tu mile zaskoczenie- SPV :D ;)
MDA III->SPV M3000->Dell Axim x50v->SE P990i->O2 Exec->HTC Kaiser->HTC Diamond->HTC Leo->Samsung Galaxy Note

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 20, 2006, 22:58:46 »
Jaki uchwyt warto kupić do Wizarda do nawigacji. Myślałem o takim przyklejanym do szyby, ale potem stwierdziłem, że może to pozostawiać pasek zamglonej szyby nad przylepem. Lepszyy byłby przyklejany (nie na stałe) do pulpitu i żeby miał jeszcze możliwość żeby za każdym razem podłączało się ładowanie.

*

ty_tu

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 21, 2006, 13:18:29 »
mam na sprzedaz orginalna kaburke spv m300 jak nowka sluchawki m3000 noweczki , plyta orginalana z spv m3000 wszytsko 100zł

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 22, 2006, 00:06:39 »
ty_tu

to jest dział pocket pc phone edion, a nie giełda!!
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 22, 2006, 00:10:21 »
daridari
do wizarda (jak go miałem) używałem uchwytu na przyssawkę do szyby i efektu zamglonego paska nad przyssawką nie zaobserwowałem. A uchwyt kosztował tak na marginesie 30 zł. Ostatnio widziałem taki w "sklepie nie dla idiotów". Najważniejsze jest jednak to, że teraz mam nokię e61 i wspomniany uchwyt idealnie do niej pasuje! Więc nawet jak sprzedasz kiedyś wizarda to może się okazać że uchwycik będzie pasował do nowego sprzętu.
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire