[?] M3000 VOIP Wi-Fi

• 5 Odpowiedzi
  • 786 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[?] M3000 VOIP Wi-Fi
« dnia: Sierpień 24, 2006, 11:42:59 »
Witam serdecznie.
Nie mogę uzyskać dobrej jakości połączeń VOIP. Korzystam z połączenia SPV M3000 via AdHoc z kartą Sinusa w standardzie G. Posiadam ROM RUU_Wizard_OrangePL_2220101_PLK_222010101_022511_NOCID nawet podkręcam OmapClockiem procesor do 252 i nadal tnie.
Czy robię coś nie właściwie?? Czy może wszyscy mamy takie problemy?
Programy których używam to sławetny Skype 312 MHz i XLite Pocket PC.
Pierwszy jak wiadomo a drugi skonfigurowany do usługi voipbuster.com ( http://www.telfree.eu/ ) gdzie po wpłaceniu kredytu można dzwonić przez 120 dni do niektórych państw za free*
Szukając odpowiedzi na forum spotkałem się z opiniami, że działa, co w moim przypadku się nie sprawdza i z tąd moje pytania. Zakładam po prostu, że to ja coś źle robię.
Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi i oczywiście pozdrawiam.

----------------D-O-D-A-N-E----------------------

Apropos Skypa przypominam że dziś czwartek i do końca sierpnia w każdy po zalogowaniu się na skype.com i kliknieciu banerka dostajemy 20 min na stacjonarne.

----------------D-O-D-A-N-E-2---------------------

Jestem po kolejnym teście XLite Pocket PC z numerem stacjonarnym. Jakość idealna !!! Qrcze już nie wiem "o so chozi".

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
[?] M3000 VOIP Wi-Fi
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2006, 13:33:19 »
ja korzystam ze skype po wifi bardzo czesto jak jestem na wyjezdzie szczegolnie jak jestem w niemczech loguje sie do bezplatnych hot-spotow np. w Belinie i dzwonie po skype po zwyklych telefonach bez zadnych problemow. oczywiscie wizard podkrecony do 240 bo to wystarcza. Rom jak w profilu.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline fgh98

• 35
[?] M3000 VOIP Wi-Fi
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2006, 15:26:42 »
A moze wina to transferu,z jakiego korzystasz,badz o jakiej porze dnia??

Sporobuj gdzies indziej sie zalogowac i sprawdz czy jest roznica.

Pozdrawiam
Fgh98

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
[?] M3000 VOIP Wi-Fi
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2006, 17:38:23 »
nie, trzeba jeszcze zmienic kodek w rejestrach do skaypa wtedy bedzie chodzil dopiero dobrze
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
[?] M3000 VOIP Wi-Fi
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 04, 2006, 18:07:21 »
Cytat: "romulus"
nie, trzeba jeszcze zmienic kodek w rejestrach do skaypa wtedy bedzie chodzil dopiero dobrze

Dotarlem do dokladnych informacji na temat zminy kodekow i sprawdzilem wszystkie. Jakos zadnej poprawy nie zauwazylem a najczesniej zmiana taka zupelnie uniemozliwiala rozmowe.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
[?] M3000 VOIP Wi-Fi
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 04, 2006, 18:12:59 »
gdzie i na co zmieniales?
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.