Synchronizacja przez Wifi

• 8 Odpowiedzi
  • 4602 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline snowrider

• 1357
Synchronizacja przez Wifi
« dnia: Luty 10, 2011, 10:21:52 »
witam,

udąło sie komuś dokonać tej synchronizacji?

ja próbuje i za każdym razem mam Error C00D07C9
a z tej pomocy:
http://www.zune.net/en-US/support/webhelp/C00D07C9.htm?webhelp_locale=en-US&webhelp_mpver=4.7.1404.0&webhelp_originalid=C00D07C9&webhelp_id=C00D07C9&webhelp_contextid=0
rozwiązanie nie działa bo nie mogę przejść pkt 2. Click Set Up Wireless Sync, Show Advanced Settings.

jeśli się to komuś udało to proszę o informacje jak?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Odp: Synchronizacja przez Wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2011, 17:38:41 »
Mnie sie udalo przed momentem.
Zanim przejdziesz do pkt.2 podłącz kablem. Potem czytaj to co jest napisane :D
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2011, 18:48:23 »

ej kochanieńki....
kablem to ja mam cały czas podłączone

napisz proszę krok po kroku ja Ci się to udało bo ja co innego widzę na ekranie, a co innego czytam w instrukcji

tak wyjaśniają błąd:
Networking Error — C00D07C9

Your device couldn't sync wirelessly with your computer because the Zune software can't connect to the wireless network access point. This problem is often related to signal strength and network encryption.

to chore
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 19:17:04 wysłana przez snowrider »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2011, 20:08:57 »
A to ja nie mialem problemów. Komp pod wifi i HD2 pod wifi :D
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 10, 2011, 20:11:15 »
A to ja nie mialem problemów. Komp pod wifi i HD2 pod wifi :D

no też tak robie i wyskakuje wspomniany błąd

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 04, 2011, 00:06:09 »

ej kochanieńki....
kablem to ja mam cały czas podłączone

napisz proszę krok po kroku ja Ci się to udało bo ja co innego widzę na ekranie, a co innego czytam w instrukcji

tak wyjaśniają błąd:
Networking Error — C00D07C9

Your device couldn't sync wirelessly with your computer because the Zune software can't connect to the wireless network access point. This problem is often related to signal strength and network encryption.

to chore
U mnie było tak.
Telefon podłączony do wifi.
Komp podłączony do wifi.
Telefon podłączony do kompa kabelkiem.
Uruchomiony Zune. Klikamy "phone", "settings", "wireless sync".
Zobaczyłem info:
STATUS: PHONE CONNECTED TO xxxx (SSID) - gdzie xxxx to nazwa mojej sieci wifi.
Klikamy na "SET UP WIRELESS SYNC".
Pojawia się okno "CONFIRM NETWORK" z info, że "Your phone is connected to "xxxx (SSID)",  klikamy NEXT i DONE i OK.

I działa.

*

Offline pold77

• **
  • 143
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 23, 2011, 13:32:36 »
Spotkał się ktoś może z jakimś prostym sposobem na skrócenie czasu potrzebnego zune do synchronizacji z telefonem?, gdzieś czytałem że jest to 10 minut ( chyba nawet zune przy ustanawianiu połączenia wifi daje taki komunikat) ale te 10 minut to dla mnie stanowczo za długo. Telefon ładuje się w jednym rogu pokoju i tam najczęściej z niego korzystam, a komputer jest w drugim, ciągłe podłączanie kabelkiem tego telefonu w celu instalacji jakiegoś programu z pc jest delikatnie mówiąc irytujące. W ogóle to warunki do synchronizacji po wifi są jakieś przesadzone moim zdaniem, równie dobrze mogło by w ogóle nie być tego synchro jeśli tak to ma wyglądać (opis na dole strony)    http://www.microsoft.com/windowsphone/en-us/howto/wp7/music/sync-files-with-my-phone.aspx
Nie zna ktoś sposobu na obejście tych warunków? i tego czasu oczywiście.

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 23, 2011, 15:23:39 »
Obejściem jest właśnie podłączenie WP7 po USB do PC.

PS. A dlaczego ci się tak spieszy? Jak podłączam telefon do zasilania i nawet nie zauważam, że zrobił synchronizację... Wszystko dzieje się w tle...

*

Offline pold77

• **
  • 143
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 23, 2011, 18:14:15 »
Nie żeby mi się śpieszyło, po prostu telefon mam zawsze w ładowarce koło łóżka, i często wieczorem korzystam z lapka leżąc już w łóżku oczywiście  :) a że telefon ma synchro z biurkowym komputerem a nie z lapkiem, poza tym korzystam na lapku ciągle z pulpitu zdalnego bo na biurkowym mam od groma programów na których pracuję, to synchro które przebiegało by szybko i z wykorzystaniem wifi było by dla mnie najwygodniejsze  :D (i nie chodzi mi tu o zdjęcia i filmy tylko o instalacje programów itp). Jak zawsze w rozwoju cywilizacyjnym chodzi po prostu o zrobienie czegoś po najmniejszej linii oporu :E a poza tym na wm 6 włączało się to po prostu i było...no ale tutaj oczywiście nie ma tak oczywistego rozwiązania, jak też to z zakładkami w IE o których pisałeś dzisiaj w innym wątku. Według MS w XXI wieku korzysta się tylko z kabelków i wpisuje się pełne adresy stron w przeglądarkach  :E Widziałem gdzieś dzisiaj, że chcą opatentować jakiś myk z kieszenią pod wysuwaną klawiaturą, i wrzucać tam zależnie od upodobań dodatkową baterię, jakiegoś pilota czy też inne pierdoły, jak tak dalej pójdzie to wrzucą tam karuzele z cyferkami jak w telefonach sprzed 30 lat bo przecież nikt nie korzysta z dialera  :E
No ale o ile dobrze pamiętam to gdzieś pisali że w windowsie 8 (na pc) mają być wprowadzone z powrotem takie rozwiązania synchronizacji WP7 jak te pomiędzy WM6 a windowsami. Powrót do normalności jakiś będzie w końcu  :grin: