Prawdy i mity o WP7 ??

• 11 Odpowiedzi
  • 3354 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BigStar

• **
  • 118
  • Sprzęt: HTC Wizzard, Raphael, Leo, Desire S,TF 101,NOŁTĘ 3
Prawdy i mity o WP7 ??
« dnia: Luty 05, 2011, 13:06:02 »
Dobrze, chciałem zacząć ten wątek, gdyż nim zainstaluje WP7 (nad czym się długo już zastanawiam) chciałem wiedzieć czy to co słyszę w moim środowisku to prawda... :/

1. WP7 ponoć ściąga kosmiczne ilości danych (czy zostało to już naprawione)
2. Jak działa "granie online" bo z tego co widziałem na yt, to słowo "online" jest mocno nadużyte, gdyż nie grami z innymi, tylko sami,tyle co przez konto live...
3. Jak to jest z tymi grami, nie mogłem się doszukać, czy instalując grę płacimy za nią?(jaka waluta) czy za każdym razem, gdy chcemy zagrać płacimy?
4. to samo co 3, odnoszące się do aplikacji
5. Dużo się mówi, iż WP7 jest straszną platformą pod względem własnych pokręconych plików, jak apple, magiczne formaty itd...i że nie da się nic wrzucić bez programów windowsa, prawda?
6. Jak już zrozumiałem, w tej chwili Romy WP7 są już przygotowane do aktywacji WL, i przebiega ona bez problemu, jeśli posiada się klucz?
7. Czy nadaję się on na główny system, na którym się pracuje, czy na razie to dodatek, aby poszpanować nocajwyżej?
Jakbym miał więcej pytań, dopiszę, również proszę osoby od dopisywanie (odpisywanie). Strasznie mi nagadano na ten system "że nie jest dobry", "to dla beta testerów", "to jeszcze nie to".... a mnie szczerze juz WM 6.5 męczy bo się skończył :/
i już coś wymyśliłem :)

"Nie denerwuj się... to tak jakbyś mścił się na własnym ciele, za głupotę innych"
"I spojrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... a zapytawszy o zarobki,usiadł i zapłakał"

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
Odp: Prawdy i mity o WP7 ??
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 05, 2011, 13:08:04 »
Ad. 1 - bzdura - Yahoo! było za to odpowiedzialne. Sam WP7 nie pobiera wiele danych, ale sporo prywatnych informacji przesyła.
Lost in universe.

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
  • Sprzęt: SGS III 20GB
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 05, 2011, 13:47:20 »
Nikt nie sprawdzi systemu pod takim katem..... JAK TY SAM!

Zrob backupa WM6, potem zainstaluj 7 i zobacz sam.  :police:
Tylny naped jest jak sex. Po co jechac na recznym, jak mozna dac w piz*e

*

Offline BigStar

• **
  • 118
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 05, 2011, 14:01:52 »
tak więc... gdybym mógł i miał czas, to zapewne bym się bawił w testowanie, ale nie mam... i nie mogę... stąd pytanie...gdybym miał możliwość zabawy,to bym nie tracił niczyjego cennego czasu, tylko bym wgrał, pytam, bo jeśli wgram, to będzie stał na fonie trochę czasu.Najlepiej tylko aktualizacja...

Jeśli nie chcesz odpowiedzieć,czy nie masz WP7, to wstrzymaj się od zbędnego postowania... chyba że w formie pytania o WP7

Ja swój post kieruje do ludzi którzy maja ten system, i chcą się podzielić, nie wrażeniami, a konkretnymi odpowiedziami na konkretne pytania, opinii "nie posiadaczy" dość się nasłuchałem jak pisałem wyżej

proszę o konkrety... a nie posty "sprawdź sam"

"Nie denerwuj się... to tak jakbyś mścił się na własnym ciele, za głupotę innych"
"I spojrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... a zapytawszy o zarobki,usiadł i zapłakał"

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 05, 2011, 14:34:55 »
Hehe System mam od 12.01, czyli od chwili wypuszczenia go na HD2  :E

System jest zamkniety. Sprawa wyglada jak w iP, dostajemy sie do multimediow poprzez zewnetrzne programy na PC, choc jest juz metoda dostepu poprzez eksplorator plikow, ktory to widzi standardowe foldery tj. Wideo, zdjecia, Muzyka. Po wrzuceiu tam plikow zostaja one dodane do biblioteki Zune'a na WP7, jednak gdy wrzucimy jakis inny plik/folder nie doszukamy sie go na urzadzeniu (ja sie nie doszukalem).

Formaty plikow sa wg. mnie podobne do WM6 wystepuja pliki exe. Uklad plikow jest podobny do iP jesli mial ktos z tym stycznosc.

Dane przestaja wyslywac po wylaczeiu data w ustawieniach radia/telefonu. M$ zapowiedzial ze to wina zew. programu.

Granie przez xBox live mysle ze sprowadza sie do oddzielnych platformowo gier, a jedynie do wspolnego Avatara oraz punktow G.

Za aplikacje z Marketu placimy z konta karty SIM o ile sie nie myle. Nie przygladalem sie blizej poniewaz dla PL jeszcze Market nie zostal otwarty.

Nowe systemy WP7 maja Jailbreak'a systemowo. Ja jednak polecam zadzwonic do Microsoft i dostac swoje Live ID

Sysyem jak najbardziej do uzywania na co dzien. Diablenie szybki, stabilny oraz niemowleco intuicyjny. HD2 pokazuje pazurki, i nareszcie nadaje sie uzywania.

*

Offline mnop

• 20
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 05, 2011, 14:36:20 »
2. Jak działa "granie online" bo z tego co widziałem na yt, to słowo "online" jest mocno nadużyte, gdyż nie grami z innymi, tylko sami,tyle co przez konto live...
chyba możesz ewentualnie porównać wyniki ze znajomymi w niektórych grach, typowo online raczej nie ma z tego co widze
3. Jak to jest z tymi grami, nie mogłem się doszukać, czy instalując grę płacimy za nią?(jaka waluta) czy za każdym razem, gdy chcemy zagrać płacimy?

są aplikacje i gry bezpłatne, są też płatne, płacisz jeden raz, waluta zależna od ustawień regionu w telefonie/koncie live
6. Jak już zrozumiałem, w tej chwili Romy WP7 są już przygotowane do aktywacji WL, i przebiega ona bez problemu, jeśli posiada się klucz?
tak, nie trzeba nic odblokowywać wystarczy wpisać klucz
7. Czy nadaję się on na główny system, na którym się pracuje, czy na razie to dodatek, aby poszpanować nocajwyżej?
zależy do czego używasz telefonu, ja używam od wyjścia wp7 na hd2 i trochę przeszkadza brak możliwości zrobienia porządnych zdjęć i wysyłania mmsów (w sieci Play, nie wiem jak sprawa wygląda u innych)

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 05, 2011, 15:21:59 »
Kiedys byla mowa o polaczeiu WP7 i xBoxa ze soba i rzekomym graniu razem, na chwile obecna cisza.  :-|

W orange potwierdzone MMS dziala.

Na XDA juz powstaje aplikacja do aparatu/video. Zapowiada sie obiecujaco. Ma byc AF i inne polepszacze obrazu.

Najbardziej doskwiera brak obslugi Bluetooth. tj. Wysylania i odbierania plikow.

Nawigacja juz jest, nawet dostepne sa mapy 3D. Robia B. duze wrazenie.

*

Offline BigStar

• **
  • 118
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 05, 2011, 16:13:57 »
8. Jeśli nie ma dostępnego marketu na Polskę, a Wp to zamknięte środowisko, to skąd się bierze aplikacje, gry itd? muzykę i filmy to rozumiem że przez Zune, ale np gierki typu, twin blades, harvest, itd z live?

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 05, 2011, 16:20:43 »
Ustala się region USA
HTC HD2 LEO

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 05, 2011, 16:29:54 »
Instalujemy z tzw. XAP'ow.

Na zlamanym systemie jest to mozliwe. Instalujemy z poziomu PC przy polaczonej ZUNIE i zainstallowanym Windows SDK Pack.

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
  • Sprzęt: iPhone4
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 05, 2011, 18:04:32 »

Co to niby za nawigacja, bo Navigon map 3d nie obsługuje?
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 05, 2011, 19:10:19 »

Co to niby za nawigacja, bo Navigon map 3d nie obsługuje?

Jakaś nowość, od kiedy niby nie obsługuje?  :mysli:

Połączone: Luty 05, 2011, 19:16:11
1. WP7 ponoć ściąga kosmiczne ilości danych (czy zostało to już naprawione)
5. Dużo się mówi, iż WP7 jest straszną platformą pod względem własnych pokręconych plików, jak apple, magiczne formaty itd...i że nie da się nic wrzucić bez programów windowsa, prawda?
Jakbym miał więcej pytań, dopiszę, również proszę osoby od dopisywanie (odpisywanie). Strasznie mi nagadano na ten system "że nie jest dobry", "to dla beta testerów", "to jeszcze nie to".... a mnie szczerze juz WM 6.5 męczy bo się skończył :/

ad 1. Nie ściąga, ale wysyła. Możliwe wyłączenie.
ad 2. z userem z konta live
ad 3. płacisz przy zakupie
ad 4. jw
ad 5. częściowo prawda
ad 7. ściągnij, przekonaj się sam. Gdyby każdy słuchał tego co "ktoś mu nagadał" to na świecie wszyscy używaliby Nokii...
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2011, 19:16:11 wysłana przez bikekowal »
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...