Kupiłem nowy i nie włączany, co do wersji to nie wiem jaka, bo jest rozładowany i na razie nie chce go włączać. Wiem tyle, że zrobiłem wszystko tak jak napisałeś wciskam Set pojawia się informacja na dole a później wciskam Query i nic się nie dzieje. Następnie powracam strzałką do głównego pulpitu wyłączam włączam wchodzę do ustawień języka a tam nadal nie ma polskiego.... Co robić??
Po pierwsze jak zdążyłeś zauważyć, telefon rozładowany, podłączony do ładowarki i tak się uruchomi, nie możesz, bo nie ma takiej możliwości ładować go jak jest wyłączony.
Jeżeli kupiłeś go jako nowy, to prawdopodobnie posiadasz jeszcze wersję NoDo 7.0.7392.0 gdyż z Mango jeszcze chyba nie ma w sprzedaży..
Jeżeli przeprowadziłeś całą procedurę prawidłowo, podłącz telefon do komputera ( tam też będzie się ładował ), uruchom o ile sam się nie uruchomi program Zune i spróbuj dokonać aktualizacji.
Na wypadek wyświetlenia przez Zune, że telefon jest zaktualizowany i poniżej widnieje wersja 7392, musisz aktualizację wymusić.
Jak sie "wymusza"? Na tym forum również to znajdziesz, zero problemu ze znalezieniem sposobu.
Najprostsza jest chyba taka, zresztą poszczególne sposoby praktycznie się nie różnią od siebie.1. Podłączamy telefon do komputera i uruchamiamy Zune.
2. Przechodzimy do Telefon/Ustawienia/Aktualizacja, sprawdzamy czy system sam wykryje aktualizację, jeżeli tak, to instalujemy, a jak nie, to przechodzimy do następnego kroku.
3. Klikamy w menu po lewej stronie na cokolwiek i z powrotem naciskamy przycisk Update jeszcze raz, i po około 1-3 sekund odłączamy komputer od internetu, czy to przez odłączenie kabla ethernet lub wyłączenia Wi-Fi (W moim przypadku musiałem wyjąć modem po 1-2 sek)
4. Czekamy, aktualizacja powinna zostać wykryta. Na początku będzie to pre-Mango 7392. Jeśli nie, to powtarzamy krok 3 aż do skutku.( Wcześniej podłączając internet

5. Po instalacji pre-Mango aktualizacja Mango zostanie znaleziona automatycznie.