Czytam sobie tak w pracy ten wątek i dziwi mnie, że jeszcze nie doszło do cyfrowego mordobicia bo temat brzmi nie "Czy Windows Phone 7 jest skazany na porażkę?" a "WP7 vs. mój/inny system" :-))). Ja też się wypowiem, według mnie sprzęt z WP7 nie jest skazany na porażkę, nie jest oczywiście też żadną rewolucją(dla nas, bo dla MS to w sumie jest). A dlaczego(według mnie) ? Gdyż wzoruje się na iOS oraz Android czyli najpopularniejszych systemach, które przecież sprzedają się dobrze. Ponadto MS zrobił dosyć fajny interfejs, ma xbox live. Wydaje mi się, że na sprzedaż wpłynie także Zune, podejżewam, że spora część osób które zakupiło Zune wkrótce zamieni swój odtwarzacz na urządzenie z WP7. U nas tego(zune,xbox live) nikt nie bierze pod uwagę no bo kto ma Zune czy też korzysta z xbox live zwłaszcza, że większość nowych xboksów kupionych na promocji w tesco czy realu jest przerabianych na możliwość odtwarzania "kopi zapasowych". Myślę, że klient który kupi WP7 to będzie klient który dotychczasował zastanawiał się np nad zakupem iphone lub androida. Jeżeli chodzi o kwestię wymienianych cały czas minusów, czyli brak np transferu plików przez bluta, kopiuj wkliej itd, napewno z czasem się pojawią. Przecież WP7 to świeżak, no i chyba nikt z nas nie myśli, że np ww. kopiuj/wklej opcji MS zapomniał zapakować do systemu. Jeszcze co do transferu, chyba taka funkcjonalność będzie mogła się w ostateczności pojawić w postaci np jakiejś aplikacji ?. MS chyba ma także zaufanie producentów sprzętu czyli np htc więc wydaje mi się, że źle nie będzie.