Czy Windows Phone 7 jest skazany na porażkę?

• 173 Odpowiedzi
  • 27194 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

tomwil

Odp: Czy Windows Phone 7 jest skazany na porażkę?
« Odpowiedź #120 dnia: Październik 22, 2010, 15:38:53 »
a w WM Pro  nie???

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #121 dnia: Październik 22, 2010, 15:53:02 »
a w WM Pro  nie???

Nie widzę za bardzo możliwości równania tych systemów, a nie chce mi się wymieniać poszczególnych elementów, bo wyjde(już wyszłem) za fanboja ;> WM używałem dość długo i jak dla mnie w WM jest zbyt dużo kompromisów. Część zarzutów względem Androida można niestety takżę przenieść do WM.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #122 dnia: Październik 22, 2010, 15:58:56 »
Jednak w 1% przypadków, gdy ktoś chce mieć system pozwalający mu w pewnej części zastąpić PCta to właśnie w Maemo znajdzie to czego szukał.

Ale ten 1% nie zapewni firmie zadnego zarobku, ba obawiam sie, ze ten jeden procent nie pokryje w ogole kosztow projektu i napisania systemu, a co za tym idzie Maemo skazane jest na porazke.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline waclaw

• 270
  • Sprzęt: HTC One Max
« Odpowiedź #123 dnia: Październik 24, 2010, 11:13:05 »
Czytam sobie tak w pracy ten wątek i dziwi mnie, że jeszcze nie doszło do cyfrowego mordobicia bo temat brzmi nie "Czy Windows Phone 7 jest skazany na porażkę?" a "WP7 vs. mój/inny system" :-))). Ja też się wypowiem, według mnie sprzęt z WP7 nie jest skazany na porażkę, nie jest oczywiście też żadną rewolucją(dla nas, bo dla MS to w sumie jest). A dlaczego(według mnie) ? Gdyż wzoruje się na iOS oraz Android czyli najpopularniejszych systemach, które przecież sprzedają się dobrze. Ponadto MS zrobił dosyć fajny interfejs, ma xbox live. Wydaje mi się, że na sprzedaż wpłynie także Zune, podejżewam, że spora część osób które zakupiło Zune wkrótce zamieni swój odtwarzacz na urządzenie z WP7. U nas tego(zune,xbox live) nikt nie bierze pod uwagę no bo kto ma Zune czy też korzysta z xbox live zwłaszcza, że większość nowych xboksów kupionych na promocji w tesco czy realu jest przerabianych na możliwość odtwarzania "kopi zapasowych". Myślę, że klient który kupi WP7 to będzie klient który dotychczasował zastanawiał się np nad zakupem iphone lub androida. Jeżeli chodzi o kwestię wymienianych cały czas minusów, czyli brak np transferu plików przez bluta, kopiuj wkliej itd, napewno z czasem się pojawią. Przecież WP7 to świeżak, no i chyba nikt z nas nie myśli, że np ww. kopiuj/wklej opcji MS zapomniał zapakować do systemu. Jeszcze co do transferu, chyba taka funkcjonalność będzie mogła się w ostateczności pojawić w postaci np jakiejś aplikacji ?. MS  chyba ma także zaufanie producentów sprzętu czyli np htc więc wydaje mi się, że źle nie będzie.
M600i>P535>Diamond>TouchPro>N900>Desire Z>HTC One S>Galaxy Note 2>HTC One Max

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #124 dnia: Październik 24, 2010, 12:01:51 »
z tym kopiuj wklej to raczej szybko nie dojdzie . juz nie pametam ale w wm chyba dopiero w 6.0 doszlo wiec jakies 3 wersje systemu pozniej
na ios chyba w wersji 3
android dopiero na froyo zerzneli lupke z kopiuj wklej
jaja sobie robia i tyle , pelna ignorancja
kupowanie raczkujacego systemu polecam hardcorowcom albo takim co nie robi to roznicy czy jest system zainstalowany
przejscie z wm6.1 na wp7 zakonczy sie bankowo porazką, z wm6.1 mozna bezbolesnie przejsc na ios4 z JB albo na Froyo
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #125 dnia: Październik 26, 2010, 09:29:59 »
Przecież WP7 to świeżak, no i chyba nikt z nas nie myśli, że np ww. kopiuj/wklej opcji MS zapomniał zapakować do systemu...
No właśnie... Nie zapomnieli, tylko zrobili to świadomie. Niestety. System operacyjny wyprodukowany w 2010 nie ma funkcji, do której MS nas przez lata przyzwyczaił. Nie obchodzi mnie, że już się zorientowali, że strzelili gafę i ta funkcja pojawi się w 2011 roku. Chyba się naćpali :/
Na spokojnie, z zimną głową i po głębokim wdechu: nie mam pojęcia co oni sobie myśleli podejmując taka decyzję, ale za taki numer Microsoft WP7 dostaje mojego prywatnego bana. Osobistego, złośliwego i wynikającego z wolnego wyboru... Bana :)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #126 dnia: Październik 26, 2010, 20:22:37 »
z tym kopiuj wklej to raczej szybko nie dojdzie . juz nie pametam ale w wm chyba dopiero w 6.0 doszlo

Dobrze zrozumiałem? Piszesz, że kopiuj/wklej pojawiło się dopiero w WM 6.0?

Jeśli tak, to nic z tego - było wcześniej. W WM 2003SE po hard resecie trzeba było przejść przez "samouczek" działania kopiuj wklej  :wink:

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #127 dnia: Październik 26, 2010, 20:27:23 »
Windows M 2002 też to miał.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

tomwil

« Odpowiedź #128 dnia: Październik 26, 2010, 20:33:34 »
Było już w WM 2002 w Wallabym (u nas ERA MDA I) później doszła aktualizacja do WM 2003 a jako custom był 2003SE, to samo tyczy androida, Hero miał pierwszy wypust 1.5 i copy/pass był juz...  coś u kolego się wszystko miesza....

tak dodając pomiędzy WM6.1 a WP7 jest coś jeszcze... no chyba, ze sie mylę...
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2010, 20:36:30 wysłana przez tomwil »

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #129 dnia: Październik 26, 2010, 21:01:56 »

Możliwe, ja zacząłem przygodę z mobilnymi okienkami od WM2003SE w hp 4700.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #130 dnia: Październik 26, 2010, 21:04:18 »
no niestety nie sprawdzę może faktycznie coś mieszam ale tak mi świta ze na uniwersalu czy na mdaII miałem problem z zaznaczeniem i skopiowaniem textu np na www
to samo na galaxy s z 2.1 jakoś cos mi nie szło zaznaczanie i kopiwanie podczas gdy na froyo juz bylała lupka i zaznaczanie z kopiuj wklej jak w iphonie

Połączone: Październik 26, 2010, 21:06:31
nie zmienia to faktu ze wp7 tego nie ma i jest to porazka tym bardziej jak taka funkcja zawsze byla
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2010, 21:06:31 wysłana przez slawrumia »
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #131 dnia: Listopad 03, 2010, 20:59:02 »

Miał to już WinCE PalmSizePC, czyli Pre-PPC2000... no i PPC2000 też.

Co do możliwości, ja staję po stronie kolegi temp333 za maemo, choć sam prawdopodobnie na nie nie wrócę ze względu na brak urządzenia jakie by mnie interesowało (ot, n900 w obudowie od n810, już byłbym zadowolony). Natomiast osobiście zostaję przy Androidzie, właśnie ze względu na prostotę obsługi połączoną z sporą funkcjonalnością. Mam na co dzień styczność z iOS4 i ten istotnie, chodzi jakoś płynniej niż Eclair na moim Magicu (zresztą co się dziwić, z jakiegoś powodu magic na 1.6 skończył się oficjalnie ;-) ), ale mimo że już od jakiegoś czasu nie chce mi się grzebać w OS (i dlatego WM odszedł, przynajmniej z głównego urządzenia), to Android dalej ma jakieś tam możliwości mocniejszego grzebania pod maską. "A Handcent SMS jest poprostu wielki" ;-)

Co do WP7, moim zdaniem za wcześnie żeby się o nim wypowiadać, dopiero jak pojawi się na rynku więcej urządzeń z tym systemem i MS wprowadzi parę poprawek (hm czekamy do drugiego servicepacka? ;-) ) będzie można ocenić. Zupełnie jak z iOS czy Androidem - pierwsze wersje tych systemów pozostawiały naprawdę wiele do życzenia.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #132 dnia: Listopad 08, 2010, 21:01:23 »
Ale odnosiles sie do Androida, ktory w wielu miejscach kuleje jezeli chodzi o software w stosunku do iOS nie podales zadnego porownania.

Nie podałem, bo tak naprawde nie miałem okazji go dłużej testować - zwłaszcza programów, które mnie interesują i które wymieniłem - GG, torrent, obsługa Office itd. Moje spotkania z iOS to może 120 minut bez sesji sam na sam ;>

Zdefiniuj mozliwosci, bo myslalem, ze o mozliwosciach systemu decyduje glownie oprogramowanie, na swiezo zainstalowanym windowsie na PC tez niewiele mozesz...

No właśni o możliwościach oprogramowania pisze. Android wg. mojej subiektywnej opinii nie ma nic do zaoferowania ponad szarą przeciętność. Skype działa słabo, wielozadaniowość jest słaba, Office w przypadku edycji jest dość przeciętny(czytanie bardzo OK), GG też jest dość słabe, przeglądarka nie ma obsługi aplteów Javy, Torrent to tylko teoria. Nie chce przekomarzania się, ale ja mocnych stron tego systemu, poza dość intuicyjną obsługą, nie zauważyłem - mimo tylu zachwtów jego użytkowników i kreowania opinii, że to jest obecnie jedyny słuszny kierunek. Niech nawet będzie słuszny, ale wskażcie mi proszę coś co wyróżnia ten system na tle innych, bo ja tego nie widze.
obydwaj fajne rzeczy piszecie :)
OleYek mozesz mi przypomniec gdzie android kuleje. Jak przywrocisz w pociagu caly soft z ustawieniami i aplkacjami to ja wracam do ios w 1 minutke. ach ten today kazdy ma taki sam :) i poza zmianami ikon nie mozna zrobic niczego chyba ze cos sie zmienilo ale watpie nawet nie patrze co sie zmienia w tym chorym systemie.
przeciez caly soft jest portowany z ios do andka. a czesc programow bije o glowe te z iosa taki zwyky menadzer plikow robi caly beckap programow czego nie ma w zadnym systemie za darmo. nie neguje ze ip4 jest najszybszy ale dla mnie nie jest to wyznacznik za to tyle co ma klopotow to ja wole moja MM
temp333 chyba nawet nie wiesz co to wielozadaniowosc bo w andku pracuje identycznie jak w WM jak zawsze ograniczenie to ram.
powracajac do tematu.
transfer bt jest zbedny, videocall tez.
brak masstorage to porazka glupi andek pod wm dzila slicznie, synchro andka przez wi-fi i przegladarke to mistrzostwo swiata.
No multitasking przypomina mi sie IP- tragedia, ja w pociagu slucham muzy i gram jak przyjdzie sms to sie odpisze i powraca do gry
No copy paste- problematyczne ale da sie przezyc problem w korzystaniu z internetu
No Flash or Silverlight support in the web browser jak posmiga sie na froyo to jednak flascha brakuje, a mozna  go wylaczyc
No DivX/XviD video support - zaden problem bo od czasow IP przyzwyczajilem sie do mp4 wiele filmow jest w tym formacie w andku dalej korzystam z tego formaty.
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #133 dnia: Listopad 08, 2010, 21:14:23 »
w ios jest na tyle nie kulejący ze nie bedziesz musial w kolejce przywracac systemu, nawet nie trzeba resetowac ostatecznie jak sie mocno namiesza wystarczy respring.
co do szybkosci to ip4 nie jest najszybszy jest skrecony prawdopodobnie na 800MHz i ma akcelerecje grafiki tą 3gs, najszybszy jest sgs z najszybszą akceleracją grafiki (jedynie dla wyznawców MM najszybsza jest MM)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #134 dnia: Listopad 08, 2010, 21:25:37 »
wlasnie restore to sie czesto robi  :O~ ja moge powrocic do romu jaki mi pasuje 2.1, 2.2 lub 2.2.1 (z ustawieniami i aplikacjami) wiec mam wybor a ty nie
zapomniales ze MM ma te same bebechy co 3gs. dobrze wiem ze sgs ma szybsza bo ma PowerVR SGX 540 ale nie myl cpu z gpu i dopisz o tych lagach tego potwora :) no to mnie mozesz zaliczyc do wyznawcow
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #135 dnia: Listopad 08, 2010, 22:18:22 »
jesli powstaje nowszy rom na ios to nie ma sensu powracac do poprzedniego bo jest lepszy , widac w odroznieniu od androida skoro warto wracac do wczesniejszych wersji.

a MM myslalem ze ma te same bebechy co omniahd czy n900 troche slabsza akceleracje grafiki  niz 3gs

Połączone: Listopad 08, 2010, 22:24:59
zapomnialem dodac ze jest mozliwosc wgrywania poprzednich romow wystarczy zapisac SHSH
tylko jaki sens jak najnowszy rom jest najlepszy a caly soft do niego dostosowany i aktualizowany
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2010, 22:24:59 wysłana przez slawrumia »

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 08, 2010, 22:44:24 »
temp333 chyba nawet nie wiesz co to wielozadaniowosc bo w andku pracuje identycznie jak w WM jak zawsze ograniczenie to ram.

WM nie należy do systemów, które można stawiać za wzór. Android, iOS, jak i WM nigdy nawet nie stał przy wielozadaniowości ;) Odpal sobie 20 dużych stron WWW, klienta torrent, włącz się dostępny na skype, zapuść muze z mp3, odpal do tego plik pdf, dokument worda i aplikacje do nawigacji ;] Życze szczęścia w "wielozadaniowości" z tymi systemami, skoro nawet bez jakiegoś większego obciążenia desire zdarza się lagować przy przewijaniu listy.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 08, 2010, 22:51:32 »
Odpal sobie 20 dużych stron WWW, klienta torrent, włącz się dostępny na skype, zapuść muze z mp3, odpal do tego plik pdf, dokument worda i aplikacje do nawigacji ;]
Ale wymyślasz chłopie. Ciekawe po co mi to wszystko na raz w telefonie? Piszesz w Wordzie podczas nawigacji? Czy gadasz przez Skype równocześnie słuchając mp3? A może jeszcze w tym samym czasie oglądasz filmy? Twój onanizm nad wielozadaniowością przesłania Ci logiczne myślenie.

BTW: ja nie odpalam 20 dużych www na raz nawet na PC, bo jednocześnie potrafię czytać tylko jedną.

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 08, 2010, 23:00:58 »
Twój onanizm nad wielozadaniowością przesłania Ci logiczne myślenie.

Nie przesłania, bo nigdy nie używam tylu aplikacji na raz, ale słysząc o wielozadaniowości w Androidzie, czy WM, gdzie system zaczyna lagować po odpaleniu paru aplikacji stwierdzam tylko, że to żadna wielozadaniowość - to tylko możliwość odpalenia kilku aplikacji na raz - nic więcej.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 08, 2010, 23:16:00 »
to jak wyglada wielozadaniowosc w maemo zawiesza procesy czy jak ?
jakos nie widze otwarcia openoffica 3.1 i do tego przegladania 20  zakladek www

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #140 dnia: Listopad 08, 2010, 23:28:55 »
to jak wyglada wielozadaniowosc w maemo zawiesza procesy czy jak ?
jakos nie widze otwarcia openoffica 3.1 i do tego przegladania 20  zakladek www

Nie wiem jak on to robi, ale da się spokojnie odpalić OO Calc(arkusz kalkulacyjny), OO Writer(edycja plików), co zeżera ponad 200MB pamięci,  a następnie swobodnie korzystać z systemu bez lagów ;] 20 stron nie odpalałem w czasie tego manewru, ale net da się przeglądać znakomicie. Raczej nie zawiesza procesów, bo w menedżerze aplikacji jest stały podgląd na to co się dzieje w programie. Jeśli jesteśmy w trakcie nawigacji to widzimy zmniejszone okienko programu, w którym normalnie działa nawigacja.  Podobnie na stronach www - widać w pomniejszeniu jak działają animacje flash.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #141 dnia: Listopad 09, 2010, 10:00:28 »
OleYek mozesz mi przypomniec gdzie android kuleje. Jak przywrocisz w pociagu caly soft z ustawieniami i aplkacjami to ja wracam do ios w 1 minutke.

No widzisz, i tym sie roznimy, ze ja nie mam potrzeby przywracac systemu bo po co, jak sie nie wysypuje. Widocznie w Androidzie jest to na porzadku dziennym, ze nawet darmowe oprogramowanie do ratowania systemu podczas wyjazdow wyszlo... W iOS nie masz takiego problemu, a jezeli twierdzisz, ze wywalanie sie systemu w najmniej oczekiwanych momentach jest to zaleta Androida, to ja przepraszam.

ach ten today kazdy ma taki sam :) i poza zmianami ikon nie mozna zrobic niczego chyba ze cos sie zmienilo ale watpie nawet nie patrze co sie zmienia w tym chorym systemie.

To czemu sie wypowiadasz o czyms o czym nie masz pojecia?

przeciez caly soft jest portowany z ios do andka.

I to jest wedlug Ciebie zaleta? Ze zżynane jest coś co najpierw na iOS wychodzi, LOL :)

a czesc programow bije o glowe te z iosa taki zwyky menadzer plikow robi caly beckap programow czego nie ma w zadnym systemie za darmo.

j.w. ja mam w standardzie iTunes, ktory robi to samo, bez dodatkowych aplikacji bo ich nie potrzebuje, iPhone sie nie wywala. Do tego nie potrzebuje szukac czy kupowac dodatkowego oprogramowania, zeby zsynchronizowac PIMa z komputerem...

No multitasking przypomina mi sie IP- tragedia, ja w pociagu slucham muzy i gram jak przyjdzie sms to sie odpisze i powraca do gry

Uzywales kiedys multitaskingu na iPhone, ze sie autorytatywnie wypowiadasz? No tak zapomnialem, ze nie sledzisz co sie zmienia, ale dalej sie wypowiadasz... No coz, tak informacyjnie, to iPhone ma multitasking...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #142 dnia: Listopad 09, 2010, 12:16:47 »
Zrobiłem mały eksperyment - odpalam OpenOffice Writer(ponad 110 Mb pamięci), OpenOffice Calc(też coś koło tego), do tego Firefoxa, portal Interia, Opere, wbudowaną przeglądarke www, szachy, czytnik RSS, Czytnik PDF, szkice, Wirtualną Polskę i co? System działa płynnie, mogę przeglądać strony WWW jakbym nic nie odpalił! Odrobinę lagów łapał mi przy przeglądaniu zdjęć, ale nie instalowałem żadnych wspomagaczy, czyli Swappolube, ani też procek nie został ani drobinki podkręcony, ani nie przenosiłem pamięci ram na kartę micro sd, co znacząco zwiększa szybkość systemu. Oto dowów ze screenem. Wszystkie aplikacje działają, bo menedżer zadań pokazuje podgląd tego co się działo w oknach, czyli zmiana obrazków na wp.pl ;] Dlatego właśnie śmieszy mnie jak ktoś mówi o wielozadaniowości w Androidzie, iOS czy WM. Z tego co wiem to tylko WebOS radzi sobie w tym względzie oprócz Maemo, ale nie widziałem, więc się nie wypowiadam.

Uploaded with ImageShack.us

*

notosiup

« Odpowiedź #143 dnia: Listopad 09, 2010, 17:21:59 »
Podczas testow asusa m10 z qualcommem 600mhz dla potrzeb recenzji odpalilem wszystkie aplikacje jakie mialem zainstalowane w urzadzeniu i system chodzil bardzo dobrze. Nie rozumiem wiec czemu mowisz, ze na wm wielozadaniowosc nie istnieje.

*

tomwil

« Odpowiedź #144 dnia: Listopad 09, 2010, 17:30:52 »
bo On ma Maemo, gdyby miał WM to by mówił inaczej...

tak się przyglądam i wg mnie należy zmienić tytuł wątku...

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #145 dnia: Listopad 09, 2010, 18:08:32 »
Podczas testow asusa m10 z qualcommem 600mhz dla potrzeb recenzji odpalilem wszystkie aplikacje jakie mialem zainstalowane w urzadzeniu i system chodzil bardzo dobrze. Nie rozumiem wiec czemu mowisz, ze na wm wielozadaniowosc nie istnieje.

Gnębiłem sporo czasu Omnie z prockiem 624Mhz XScale i nie powalała szybkością po odpaelniu większej ilości aplikacji, wystarczyło włączyć Opere 10 z paroma zakładkami + IE i Office i  nawet wiadomości pojawiały się po dłuższym czasie - zarówno WM6.1, jak i 6.5.x. Nie wiem czego to kwestia, ale pod względem wielozadaniowości WM w ogóle mnie nie rzucił na kolana.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #146 dnia: Listopad 09, 2010, 18:14:31 »
Świetny przykład, 2,5 letnia Omnia ze 128MB RAMU. I mówisz że była mniej wydajna od N900? Niemożliwe !!!!

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #147 dnia: Listopad 09, 2010, 18:58:57 »
ja najwiekszy problem mialem na wm z odebraniem polaczenia podczas zbyt duzego obciążenia .
wciskalem zieloną sluchawkę a on dalej cos tam mielił brrrr.

Połączone: Listopad 09, 2010, 19:11:34
i8910 Running 62 apps at the same time !!!
temp333 na omnihd 62 aplikacje na raz taki multitasking pasi ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2010, 19:11:34 wysłana przez slawrumia »

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #148 dnia: Listopad 09, 2010, 20:18:58 »
Świetny przykład, 2,5 letnia Omnia ze 128MB RAMU. I mówisz że była mniej wydajna od N900? Niemożliwe !!!!

XScale 624 Mhz to był jeden z najszybszych procków do czasu pojawienia się Snapdragona, a że 128MB ram - nie szkodzi, bo nawet po uruchomieniu paru aplikacji potrafio mi rwać dźwięk w odtwarzaczu mimo wolnego ramu.

ja najwiekszy problem mialem na wm z odebraniem polaczenia podczas zbyt duzego obciążenia .

Dokładnie o tym pisze. Łatwo dojechać WM, aby przestał sensownie działać. WMy z serii 6.1 i 6.5 to buble - poprzednie wersje WM działały sprawnie na procesorach 60Mhz, więc przy 600Mhz system powinien śmigać jak huragan, a nie mulić po odpaleniu paru aplikacji. Podobnie jest z Androidem - nawet przy 1Ghz potrafi to zamulić bez żadnego powodu, ale chyba taka jest teraz taktyka - w końcu trzeba jakoś uzasadnić wprowadzanie kolejnych 1,5 czy 2Ghz procesorów. W końcu kiedyś zacznie to działać jak należy.

temp333 na omnihd 62 aplikacje na raz taki multitasking pasi ?

To rewelacyjny wynik.

*

Offline waclaw

• 270
  • Sprzęt: HTC One Max
« Odpowiedź #149 dnia: Listopad 10, 2010, 00:56:39 »
M600i>P535>Diamond>TouchPro>N900>Desire Z>HTC One S>Galaxy Note 2>HTC One Max