0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Amerykańskie Stowarzyszenie Projektantów Wzornictwa Przemysłowego od 31 lat ogłasza międzynarodowy konkurs o nazwie IDEA (Internationa Design Excellence Award. Tegoroczna edycja zakończyła się w zeszłym tygodniu. Ponieważ wzornictwo przemysłowe to trochę mój "konik", to obserwowałem produkty i oceny. I naprawdę ogromną przyjemność sprawiło mi ogłoszenie Windows Phone 7 zwycięzcą kategorii Interactive Product Experiences. Nie sama nagroda była ważna, ale jej uzasadnienie w którym napisano (tłumaczenie moje - dość swobodne :-)): "Windows Phone 7 został stworzony z założeniem, że 'użytkownik jest królem'. Zespół projektantów rozpoczął definowanie systemu od dogłębnego zrozumienia ludzi, którzy chcieliby używać tego urządzenia. Byli przekonani, że można lepiej, przyjemniej i efektywniej korzystać z telefonu, jeśli zaprojektuje się go z myślą o tym, kim są użytkownicy, a nie z myślą o tym co robią. Dlatego Windows Phone 7 pozwala na szybsze wykonanie niezbędnych czynności oddając ludziom ich czas."Wcale mnie to nie zdziwiło - używam WP7 od samego początku i rzeczywiście jest do mnie dostosowany. Własnie zacząłem używać nowszej wersji (Mango) - i jest jeszcze lepiej. Ale nagroda dowodzi, że podejście i sposób myślenia projektantów było słuszne i udało się dać ludziom produkt, który jest specjalnie dla nich.