Zmiana sygnałów.

• 17 Odpowiedzi
  • 1907 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zmiana sygnałów.
« dnia: Listopad 23, 2005, 21:27:51 »
W pocket pc są w parapentrach syganałów takich rzeczy jak np. sygnał sms, podłączenie do AS, słaba bateria itp. UWAGA nie mówię o dzwonkach!!! Jest tam lista sygnałów i nie podiada ona nawet jednego sygnału z dzwonków dla telefon, ani też niema dzwonków dodanych przez "add ring ton". Czy jest jakaś możliwość dodania tam dzwonka?????

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 23, 2005, 22:01:08 »
Po jakiemu Ty piszesz czlowieku :wkurzony: wez przeczytaj posta zanim go wyslesz... troche kultury wypowiedzi....

*

Offline wojo

• 478
  • [move]SPV M3000 2GB Pathfinder v1.2[/move]
    • www.archos.pl
  • Sprzęt: SPV M3000 WM5.0; iPAQ hx2410 WM5.0;
Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2005, 10:57:33 »
???? ciężko zrozumieć, a angielski znam, niemiecki troszeczkę, nawet 2 miesiące w RPA siedziałem to trochę ichniego języka poznałem...
A @jakuba tak czerwonego jeszcze nie widziałem :)
p.s. i chyba dział się pomylił :)
raz na wozie raz pod wozem
---------------------------------
iPAQ hx2410 WM5.0; SD 1GB & 2GB; CF 1GB
SPV M3000; miniSD 2GB
ARCHOS AV400 40GB
GPS HOLUX GPSlim 236
dodatkowo: NOKIA 6230i, MacBook C2D 2Ghz 2GB RAM

*

silentjob

Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2005, 16:54:26 »
Jak rozszyfruję o co chodzi, to do odpowiedniego działu przeniosę...

*

lucass

Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 24, 2005, 17:14:06 »
ja stawiam na jakiegos MDA :P

Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 24, 2005, 20:43:24 »
Rzeczywiście napisałem tego posta nie po polsku. Będę musiał od teraz radzić sobie sam bo jak potrzebuje jakiej kolwiek pomocy i piszę w tej sprawie posta na forum lub na kanałach irc zawszę zaczynam pisać nie dokończone wyrazy i wszyscy administratorzy chcą mnie wyrzucić więc mam prośbę do administarator: Od teraz będę pisał po Polsku i nie będę łamał zasad regulaminu pda clubu. Proszę o nie wyrzucanie z systemu. A teraz powiem jaki mam problem po Polsku:
 Bardzo nie podaba mi się standardowy w pocket pc phone edition, dzwonek sms. Gdy wchodzę w opcje dla sygnalizacji nowej wiadomości sms jest tam lista dzwonków możliwych do użycia, jako powiadamiacz sms-a ale wszystkie są standarodwymi dźwiękami powiadmoień w pda. Niewiem jak dodać tam jakiś inny dzwonek.
Pozdrawiam, przeprasam admimistorów, i mam nadzieje że teraz jest wszystko zrozumiałe.
Krystian

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 24, 2005, 20:51:39 »
a czy Ty czytasz to, co sam napisałeś ?? :D
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 24, 2005, 21:17:51 »
Wydaje mi się że tym razem napisałem dobrze. Przeczytalem wypowiedź kilka razy i niewidzę żadnych niezrozumiałych wyrazów.
Pozdrawiam i przepraszam
Krystian

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 24, 2005, 21:31:39 »
Wszelkie dźwięki standardowe znajdziesz w katalogu Windows. Dzwonki telefonu są w formacie *.wma natomiast pozostałe sygnały ( w tym SMS ) są w formacie *.wav. I właśnie w tym formacie dźwięk musisz tam wrzucić aby był widziany w systemie.
pozdr.
robo

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 25, 2005, 00:14:02 »
Sam nigdy nie dorzucalem dzwonka... ale chyba Windows\Rings to bedzie dobry katalog.

*

Offline przemyslaw84

• **
  • 153
  • Sprzęt: HTC Diamond
Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 25, 2005, 00:23:48 »
jesli chodzi o dzwonki sms, wrzuc  je do katalogu windows. zrob miekki reset i teraz dzwonek musi byc widoczny :)
Palm m105 -> iPaq 1930 -> Fujitsu Siemens Loox xxx -> iPaq 2215 -> iPaq 6340 -> MDA II -> MDA Compact -> HTC Wizard -> HTC Universal -> HTC TyTn -> SE p990i -> PALM Treo 680 -> PALM Treo 750 -> XDA Stealth -> HTC Diamond

*

Offline dziegiel

• **
  • 156
    • http://money.ebiznes.waw.pl
  • Sprzęt: SPV M3000 + GPS + 1GB Kingston
Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 22, 2006, 16:25:53 »
Sorki, że odgrzebuje temat ale mam problem. Wrzuciłem wav do katalogu Windows, w opcjach ustawiania dźwięków widać ten plik ale po wybraniu go nie jest odtwarzany, z poziomu TCPMP jak najbardziej.

Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 22, 2006, 18:51:56 »
Coś mi się kojarzy że wav dla dzwonka musi mieć specyfine "właściwości". Częstotliwośc próbkowania odpowiednia, mono, i co tam jeszcze jest. Ściągnij jakiś fabryczny na komputer, podejrzyj jego właściwości i użyj takich samych przy tworzeniu/konwertowaniu nowego dzwonka.

edit. ale dziwne bo po testach jakie zrobilem, dzwonek pojawia sie dopiero w opcjach telefonu gdy jest w katalogu windows/rings a nie samo windows..hmmm

*

Offline dziegiel

• **
  • 156
Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 22, 2006, 19:09:39 »
U mnie jak jak był w windows/rings to go nie było widac w ustawieniach (mam oryg. soft Orange)

Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 22, 2006, 19:29:51 »
hmm ale mówisz w opcjach "powiadomienia i dzwięki"(tutaj sie ustawia dzwieki smsow, mmsow,active synca itp") czy w opcjach "telefon" (tutaj sie ustawia dzwonek nadchodzącego połączenia)

Bo w przypadku tego pierwszego to rzeczywiscie, pliki muszą byc w /windows/  a w przypadku tego drugiego (u mnie przynajmniej) windows/rings

tez mam orangutana.

*

Offline dziegiel

• **
  • 156
Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 22, 2006, 20:12:30 »
mówię o "powiadomienia i dzwięki", jeżeli chodzi o dzwonki to mogą być nawet w "Moje Dokumenty"

*

Offline Spoko

• 33
Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 22, 2006, 20:39:50 »
Dźwięki powiadomień czyl sms, kalendarz etc. należy wsadzić do katalogu "\windows". Podstwą aby dźwięk był widziany jest format w tym przypadku .wav

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Zmiana sygnałów.
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 23, 2006, 15:52:50 »
Cytat: "Spoko"
Dźwięki powiadomień czyl sms, kalendarz etc. należy wsadzić do katalogu "\windows". Podstwą aby dźwięk był widziany jest format w tym przypadku .wav

Kompresja musi byc w PCM a nie w APCM, dodatkowo bitrate musi miescic sie w jakis granicach. Najlepiej podgladnac w firmowym dzwonku parametry i dostosowac (naprosciej taka konwersje zrobic windowsowym rejestratorem dzwieku).