XDA/MDA wymiana doświadczeń

• 52 Odpowiedzi
  • 8922 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 27, 2003, 11:58:16 »
Witam wszystkich.
Stałem się w dniu wczorajszym szczęśliwym? posiadaczem takowego urządzenia. Jeśli ktoś nosi się z zamiarem nabycia XDA i ma jakieś wątpliwości, pytania to chętnie podzielę się uwagami na gorąco ,takimi live prosto z "pola walki" :). Wogóle czy ktoś jeszcze na grupie takie cuś używa? Uwagi i rady, na przykład odnośnie ciekawego softu do Pocket PC Phone Edition, mile widziane.
Pozdrawiam
Sławek

*

ericon

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2003, 14:39:11 »
używam i jestem zadowolony

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2003, 18:15:57 »
No to wymieniliśmy doświadczenia:) a używasz jakiegoś dodatkowego softu dedykowanego do Pocket PC Phone Edition? wogóle jak odczucia ogólne po dłuższym czasie użytkowania, jaką masz wersję softu Pocket PC i radia?

*

ericon

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2003, 19:47:37 »
Tylko Plus! z Sunnysoftu, nic wiecej nie potrzeba. No oprocz jakiegos programu faxowego...

RAM 3.15.15
Radio 4.16

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2003, 19:59:09 »
A nie ma czegoś do przeprogramowania tego wrednego klawisza od głośności do jakiegoś rozsądnego wykorzystania? przydałoby sie też coś jak klawisz "back" coś w stylu krótkie naciśnięcie czerwonej słuchawki to powrót do ekranu Today na przykład, chyba nie jest to niemożliwe jak sądze. Czy udało Ci sie powiesić telefon podczas rozmowy? Bo mnie tak, podwójna rozmowa jednocześnie do tego  na Speakerphone, do tego notatnik włączony i "umarł w butach". Nie obciążałem go tak specjalnie, tak jakoś wyszło :)

*

Offline astved

• **
  • 137
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2003, 23:03:39 »
macie fajny dźwięk na mp3?

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2003, 23:14:07 »
Ja tam złego słowa nie powiem na jakość dźwięku MP3, wcześniej używałem IPAQA 3870 i mam wrażenie że dźwiękowo był nawet ciut gorszy, ale być może jest to kwestia nowszej wersji Mediaplalyera w XDA z lepszym enkoderem MP3, trudno powiedzieć, generalnie jest bardzo dobrze.  Za to wbudowany tryb głośnomówiacy jest wzorcowy, lepszego jeszcze nie widziałem, albo raczej powinno być nie słyszałem w żadnym innym telefonie komórkowym.

*

Offline matix

• 12
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 23, 2003, 02:46:51 »
Czy ktos juz rozwiazal problem odpisywania na smsy, gdy ma sie numer wpisany w ksiazke, chodzi mi o wklejanie imienia i nazwiska w polu numeru, a numeru przypisuje sie < i >, po czy wyskakuje blad o niewlasciwym ustawieniu kata sms :)

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 25, 2003, 19:05:33 »
no dobra ... widze ze nikt tu nie uzywa Pocket PC PE w wersji 2003 ... czy mam racje ??

pozdr

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 26, 2003, 15:56:39 »
No raczej tak...Na MDA/XDA nie ma w chwili obecnej nakladki PPC 2003...Jakiego sprzetu uzywasz ?
Pozdrawiam

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 28, 2004, 17:59:51 »
Ja jestem (nie)szczesliwym posiadaczem Era MDA i zaraz na 2gi dzien udalo mie sie zalatwic
 Windows Media Player'a - zdaje sie sie poprzez nadpisanie plikow dll przez instalowane aplikacje. Czy mozna w jakis sposob przywrocic do zycia player poza oczywiscie ZRESETOWANIEM urzadzenia?

Pozdrawiam,
j23fr

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 29, 2004, 18:45:27 »
Witam, mam problem  z AUTOMAPA  i MDA

nadajnik do gps HAICOM 204

wlaczam  automape, znajduje sygnal  gps 8 satelit na zielono wiec chyba jest ok
wyznaczam punkt docelowy i  w czasie jazdy  jest ok  ale z czasem sie wiesza lub po prostu sama wychodzi z systemu, inne objawy  jak   wyznaczam trase i specjalnie sam  z niej  zjade to  wtedy  mowi  wyznaczam nowa trase , tak pare razy i  sie tez wiesza,   czego to moze byc przyczyna,

sprawdzam wersje demo polski  moz eto tego wina z ejest  demo

czy mieliscie z tym kiedys problemy ??

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2004, 16:01:07 »
Drodzy użytkownicy XDA , bardzo proszę o pomoc, od wczoraj jestem szczęśliwym właścicielem XDA, ale niestety nie mam do niego zasilacza (został przypadkiem zmiażdżony) . Czy ktokolwiek z was wie, lub może słyszał albo widział, gdzie można taki zasilacz do XDA dostać???

*

Offline some0NE

• 359
  • Sprzęt: iPhone 3G [16GB] / Nokia E71 / Holux GPSmile 60 (Palmax GPS)
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 01, 2004, 03:38:11 »
Cytat: thoughtless
No raczej tak...Na MDA/XDA nie ma w chwili obecnej nakladki PPC 2003...
Pozdrawiam

Hmm... A to ciekawe.

Okolo grudnia sciagnalem z sieci rozne uaktualnienia i znalazlem upgrade XDA / MDA do WM2003.
Niestety, nie moge teraz tego na dysku znalezc... :(

Jak znajde to sie odezwe. :))
some0NE

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 02, 2004, 12:31:29 »
Cytat: leszczu13
Drodzy użytkownicy XDA , bardzo proszę o pomoc, od wczoraj jestem szczęśliwym właścicielem XDA, ale niestety nie mam do niego zasilacza (został przypadkiem zmiażdżony) . Czy ktokolwiek z was wie, lub może słyszał albo widział, gdzie można taki zasilacz do XDA dostać???

Poszukaj na Allegro.
Miesiąc temu kupowałem też uniwersalny zestaw ładująco-synchronizujący z gniazda zapalniczki w  samochodzie i z sieci tutaj:
http://www.gomadic.com/products.html
Przysłali w trzy dni.

Pozdrawiam
Jacek

« Odpowiedź #15 dnia: Luty 03, 2004, 17:59:45 »
thoughtless napisał(a):
--------------------------------------------------------------------------------
No raczej tak...Na MDA/XDA nie ma w chwili obecnej nakladki PPC 2003...
Pozdrawiam

Ja mam PPC 2003!! I to już trochę długo jednak nie chce instalować bo boje się , że nie wszystkie programy będą poprawnie chodziły, albo że będą się wieszały!! PZDR EVERY1

« Odpowiedź #16 dnia: Luty 03, 2004, 18:54:02 »
Jak użyć MDA zamiast np Nokii 6310 do korzystania z GPRS na stacjonarnym komputerze??? Robił już ktoś coś takiego????

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 04, 2004, 00:22:54 »
Cytat: bart_mustang_gt
Jak użyć MDA zamiast np Nokii 6310 do korzystania z GPRS na stacjonarnym komputerze??? Robił już ktoś coś takiego????

http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=5461

« Odpowiedź #18 dnia: Luty 07, 2004, 12:30:57 »
Gdzie mogę znaleźć romupdate 3.17.03 do mda ale w wersji PW10A2 ???? Na stronie o2.com jest ale niestety do PW10A1.

[Dodano: 2004-02-07 13:27:15]
Cytat: bart_mustang_gt
Gdzie mogę znaleźć romupdate 3.17.03 do mda ale w wersji PW10A2 ???? Na stronie o2.com jest ale niestety do PW10A1.

OK! Znalazłem jak przerobić obraz z PW10A2na PW10A1

« Odpowiedź #19 dnia: Luty 07, 2004, 17:24:10 »
W takim razie opisz jak mozesz jak zmienieasz obraz z W10A2 na PW10A1....Dzieki...

« Odpowiedź #20 dnia: Luty 07, 2004, 20:45:33 »
Cytat: thoughtless
W takim razie opisz jak mozesz jak zmienieasz obraz z W10A2 na PW10A1....Dzieki...

http://xda-developers.com/adaptROM/  -> ładnie wszystko opisane :)) i co najważniejsze działa... trzeba pamietać tylko o przekopiowaniu pliku do katalogu w którym rozpakuje się obraz :)) no i o komendach z cmd :) Po upgradzie romu nie ma już loga ery ( przynajmniej w moim przypadku bo sciągałem update z o2.com) tylko logo o2 :) .Pojawia się w programach wireless modem ->bardzo użyteczny program. Dzięki niemu (i paru browcom) udało mi się dosłownie przed chwilką skonfigurować gprs via mda po kabelku rs232:)) .Mam takie subiektywne wrażenie, że internecik działa jakby troszkę szybciej via MDA niż Nokia 6310 (Idea). Być może MDA ma GPRS klasy 10?

« Odpowiedź #21 dnia: Luty 08, 2004, 01:40:07 »
Ok....Dzieki....MDA zostal zupgradetowany....Mam pytanko a'propos uzytkownikow Phone edition...Czyli MDA rowniez...Jakich programow uzywacie na codzien na swoich cackach ?
Pozdrawiam

« Odpowiedź #22 dnia: Luty 08, 2004, 10:01:06 »
Ja ściągnąłem special rom ze strony XDA developers :)) I muszę przyznać, że przypadło mi oprogramowanie dostępne z tym romem :)) A na codzień??? Telefon :)), Nyditot do obracania ekranu,Ewallet, battery tray itd :)

*

Offline ArekN

• **
  • 121
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 08, 2004, 14:10:40 »
Czy ktoś próbował upgrade MDA do PPC 2003 ?
I jak chodzi ?
Co z tego wyszło ?
POZDRAWIAM

*

Offline some0NE

• 359
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 08, 2004, 14:27:11 »
A chcesz sam sprobowac?
some0NE

*

Offline ArekN

• **
  • 121
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 08, 2004, 20:03:42 »
Miałem MDA, zmieniłem na Ipaq 1940, a ten potem na SONY CLIE NZ 90 i przymierzam się do powrotu do MDA z GPS.
Po prostu nie mam aktualnie na czym sprawdzić, a jak mam stracić gwarancję to chciałbym wiedzieć czy warto.
POZDRAWIAM

*

Offline some0NE

• 359
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 08, 2004, 23:39:49 »
Ja teraz na MDA 2 poluje... :))
some0NE

« Odpowiedź #27 dnia: Luty 23, 2004, 18:29:39 »
Być może dla Was zrobienie z wersji MDA PW10 A2 wersji PW10 A1 to pikuś ale dla mnie i ten opis nie wiele mi pomaga. Po pierwsze ja uruchamiam PROGRAMME A.exe i ten program informuje mnie że powinienem mieć PW10A1. Pomóżcie jak to zrobić.
Pozdrawiam.
Robert
PS. Najchętniej odpowiedzi na maila

*

Offline martola

• *
  • 86
    • Sklep modelarski Martola
  • Sprzęt: Samsung Note, Galaxy III, HTC Titan
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 13, 2004, 10:27:11 »
Witam,
Czy jest możliwość odbioru faxów na MDA? Wiem że jest program KSE Truefax. Czy ktoś próbował czy działa? A moze jest inny?
pozdrawiam
Daniel

*

Offline martola

• *
  • 86
    • Sklep modelarski Martola
  • Sprzęt: Samsung Note, Galaxy III, HTC Titan
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 17, 2004, 20:20:31 »
Czy na prawdę nikomu nie udało się uruchomić faxu na MDA? Bardzo mi zależy na tym...
pozdrawiam
Daniel