Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Problem jest dość częsty i ( jak na razie ) nie ma na niego lekarstwa - chyba , że jest , a ja coś przeoczyłem.
Otóż "uwaliłem" swoje MDA 2 - zachowuje się w sposób opisany przez arnoud`a.
Problem powstał przy flashowaniu - prawdopodobnie przeoczyłem plik radio przy wgrywaniu softu. Cóż , zdarza się najlepszym :-( . Najśmieszniejsze , że kilka tygodni miałem stabilny soft WM5 i zachciało mi się "ulepszać".
Ktoś zasugerował, że jest to problem sprzętowy. Nie bardzo. Podczas "maltretowania" mda ( i tak uwalone i tak :-) ) zanotowałem kilka spostrzeżeń :
- najlepiej działa na sofcie WM5 3,33a lub 3,50b z radiem 1,08 - są dźwięki systemowe , nie gubi zasięgu GSM , słychać jak ktoś do mnie dzwoni , słyszę rozmówcę przez zestaw słuchawkowy ( głośnik jest głuchy podczas "rozmowy" ) , nie działa mikrofon - ani przez zestaw ani przez wbudowany , działa mikrofon podczas nagrywania przez rejestrator dźwięku - mogę sobie to odtworzyć przez wbudowany głośnik :-)
- na sofcie C_ShekharAKU3.5b.R40.P24 radio 1.19 lub 1,08 wyrzuca mnie z aplikacji telefonu i nigdzie nie dzwoni - często pojawia się napis "no service" przy ikonce zasięgu
- na oryginalnym sofcie z Ery RUU172_165EraMDAII urządzenie jest "głuche" jak pień , jest zasięg GSM
- soft WindowsMobile2003SE_XDA2_2.06.00WWE - nie ma dźwięków systemowych , słychać dźwięki i rozmówcę przez zestaw , mikrofon "głuchy"
Wszystkie zmiany ROM dokonywałem za pomocą Hima no_ID , urządzenie jest z T-mobile ( przynajmniej taką ma obudowę ) , wpadłem na pomysł , aby spróbować "wyciągnać" dane przez GetDeviceData i otrzymałem taki pliczek :
U S B 3 2 3 . 5 0 b . 4 0 C S
To tyle. :-) Mam też MDA 1 , które po dwóch tygodniach od zmiany ROMu padło dokładnie na to samo :-D. Robiłem pomiary płyty głównej i porównywałem ze sprawną - wyniki są identyczne.
Albo jest to procentowy udział usterek do ilości wykonanych upgrade`ów ( robię ich dość sporo ) albo jest w tym jakaś przyczyna , którą usiłuję znaleźć. :-D
Mam prośbę do osób , które posiadają MDA 2 o screena z menedżera urządzeń w/g połączeń.
pozdrawiam
Krzysztof