win 2003 na MDA 1

• 37 Odpowiedzi
  • 2526 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zolty4

• 434
win 2003 na MDA 1
« dnia: Wrzesień 29, 2005, 15:09:02 »
Witam, piszę cokolwiek chyba pierwszy raz mimo, że od dość dawna wszystko czytam.(z pół roku będzie). Mam trzy pytania:1)Gdzie zdobyć win 2003, kupić, może są za darmo no i dokładnie jakiego (nazwa).2)Naczytałem się o kopiach bezpieczeństwa,ale nigdzie nie znalazłem wzmianki czy taka kopia przywraca i windowsa.Wszyscy wypowiadający sie mówią o różnych programach ale nikt na ten temat. 3)Jak naprawdę wziąć się za przywrócenie wszystkiego, od czego zacząć i czym. Zorientowałem się już, że jest taka funkcja w ActiveSync, ale z różnych wypowiedzi wynika ,że wszyscy używają jakiś inny program. Czy ten z Activa nie nadaje się do tego?
Apropo Win 2003 to mam go zainstalowanego, ale zrobił to ktoś na Złotej za kasę i nie wiem nawet napewno co mi zainstalował.
Mam licencję GPRS w IDEA, piękna sprawa, ale wyświetla mi się przy każdorazowym uruchomieniu komputerka, że coś tam jest żle zainstalowane i drugi problem, czasem nie chce łączyć przeż IDEA i zaczyna(pojawia się komunikat) przez O2, oczywiście bezskutecznie.
Proszę o pobłażliwość, jestem jednak bardziej użytkownikiem niż kimś znającym sie na komputerach. Zolty4
Sprzęt: Był MDA1 był Acer n50p,była Nokia LD-3W+była Nokia 6630,była Nokia N95 jest 2xMotorola F3 + jest GlobeSurferII + jest Kaiser + znowu było MDA1 + jest Nokia n82 + jest Nokia E51+ jest Asus 901(4+64GB) i karta SDHC 32GB,Lenovo G500, Toshiba Encore

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2005, 15:21:50 »
Jeszcze jeden! Jeszcze jeden!

*

Offline overs

• 47
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2005, 15:32:34 »
zolty niedlugo wrzuce windowsa bodajze 2003 na upload. jak cos to pisz...

*

silentjob

win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 29, 2005, 15:41:01 »
Przenoszę, a pozostałe kasuję:|.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 29, 2005, 16:01:37 »
System znajdziesz tutaj:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=9901
Do tworzenia kopii bezpieczenstwa zainstlaowanych programow, ustawien, dokumentow i wszystkiego innego co jest w pamieci RAM najlepszy jest Sprite Software Pocket Backup
http://www.spritesoftware.com/en/personal/products/windows_mobile/pocket_pc.htm

*

Offline zolty4

• 434
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 29, 2005, 22:45:00 »
Dzięki overs, dzięki Jakub.Z trzech dostępnych, jak mniemam, beta należy sobie darować, ale dalej nie wiem który z pozostałych dwóch jest najlepszy akórat dla MDA 1.Otwartym pozostaje dalej pytanie czy backup przywraca również windowsa no i jak zacząć reinstalację takiej kopii.Kłopoty z logowaniem się w internecie wynikają z windowsa którego mam, tak przypuszczam, jak przebrnę przez pierwszy swój twardy reset to się wszystko będzie wiadomo.Prosiłbym by ktoś sie wypowiedział na tematy zawarte w pytaniach.>>zolty4@o2.pl<<
Sprzęt: Był MDA1 był Acer n50p,była Nokia LD-3W+była Nokia 6630,była Nokia N95 jest 2xMotorola F3 + jest GlobeSurferII + jest Kaiser + znowu było MDA1 + jest Nokia n82 + jest Nokia E51+ jest Asus 901(4+64GB) i karta SDHC 32GB,Lenovo G500, Toshiba Encore

*

Offline kanczug

• 19211
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 30, 2005, 21:24:18 »
Backup przywraca tylko dane z pamieci RAM, czyli wgrane programy, pliki i ustwienia. System znajdujacy sie w pamieci ROM nie jest archiwizowany przez Sprite Software Pocket Backup. Najlepszy dla MDA 1 bedzie WM 2003 final. Z wersja SE sa jakies problemy z tego co pamietam.

*

Offline zolty4

• 434
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 01, 2005, 15:55:46 »
Witam.
Dzięki Jakubie,czyli wiem już który win. jest dla mnie. Jak byś mógł jeszcze tak kawę na ławę i powiedzieć gdzie w takim razie wczytuje się windows w MDA1i czy jest traktowany jako jeszcze jeden program, czy też majkiś specjalny status.Z Twojej odpowiedzi nie mam jasności, co twardy reset usuwa, jeśli wszystko to czy tym wszystko jest i widows.
Następne pytanie, mam zciągniętego widowsa 2003 final i co dalej, instaluję go ja zwykły program czy też odbywa się to w jakiś specjalny sposób. Przez zwykły rozumię zainstaolwanie na PC-ci przerzucenie następnie jakiegoś pliku na MDA1(tkwiącego oczywiście w kołysce i połączonego przez USB). Może tyle na razie, sory jeśli pytania są dziecinne, a jak coś robię lubię rozumieć to co robię.Grzegorz(zolty4)

*

Offline indian

• 823
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 01, 2005, 16:21:55 »
Dlaczego wiekszosc poczatkujacych zamiast czytac pisze? Gdybys zechcial przeczytac ten dzial forum + dzial dla poczatkujacych nie byloby kolejnego watku z tematem walkowanym przynajmnie raz w tygodniu.

*

Offline zolty4

• 434
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 02, 2005, 10:47:24 »
Witaj ,,indianin,,
Stare pytanie które padło na tym forum wielokrotnie, oczywiście ze strony zirytowanych doświadczonych, doświadczonych w temacie. Gdy zacząłem się wczytywać we wszystko co tylko było osiągalne to pytanie było jednym z częściej występujących. Dla tego czytałem, czytałem i zapewniam Cię, głównie dla tego właśnie by uniknąć takiego osądu. Wydaje mi się, że przeczytałem wszystko co tylko było dostępne w temacie. Wiele rzeczy jest wytłumaczone, ale w moim odczuciu nie wszystko tak naprawdę do końca,  uderzyło mnie ,że pewne sprawy są dla Ciebie, adminów,itd poprostu oczywistymi pewnikami, takimi nad którymi nawet sie nie zastanawiacie, wiem, że to może być irytujące po raz nie wiadomo który pisać na ten sam temat. Najczęściej taki namolny początkujący dostawał właśnie odpowiedz-nie szukałeś.Ja szukałem i mimo tego nie wiem dalej i wolałbym dostać taką odpowiedź jaką dał mi Jakub niż taką jak twoja.A to przecież wymaga tyle samo zachodu co twoja w sumie wymijająca odpowiedź.Grzegorz(zolty4@o2.pl)

*

Offline indian

• 823
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 02, 2005, 11:55:54 »
Nie jest wytlumaczone ze windows siedzi w romie i hard reset przywraca czysty system? I nie pisze tez jak sie wgrywa WM2003 do mda,prawda? Jesli cos jest dla Ciebie niezrozumiale to pytaj o konkretna rzecz ktorej nie rozumiesz w opisie a nie ogolnie "co dalej".

*

Offline sp4jkk

• 322
    • http://www.odkurzacze.elk.pl
  • Sprzęt: HTC ONE V, Nokia E51 i E52
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 02, 2005, 12:22:30 »
Witam, po części rozumiem zolty4, bo sam przez to przechodziłem w lipcu tego roku, gdy kupiłem MDA1, ale w odróżnieniu do niego to jakoś po przeczytaniu tego forum, forum xda-developers udało się za pierwszym razem wgrać wm2003final do mojego MDA1 i potem kilka razy wgrywać inne "gotowania". Nawet udało mi się wgrać 2003SE ale zrezygnowałem po kilku godzinach i mam Finale i chodzi wyśmienicie.
Myślę, że trzeba czytać czytać czytać. Nie jestem asem w tych sprawach, ale po lekturze wszystko udaj się bez problemu. Więc zachęcam, mimo, że jestem młodym użytkownikiem, do czytania a potem jak indianin napisał, do zadawania konretnych pytań.

PS. Dla większości moich pytań znalazłem odpowiedź właśnie na tym forum.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

PS2. Powiem, że jak tylko dostałem MDA do ręki to od razu musiałem uporać się z simlockiem i musiałem zrobić to pierwszy raz i sam. I udało się!
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

*

Offline indian

• 823
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 02, 2005, 12:39:24 »
Bo to jest bardzo dobre forum,jak sie poszuka na wiekszosc pytan mozna znalezc odpowiedz.Jednak czym wiecej jednakowych pytan,w sumie o to samo,tym trudniej pozniej cos konkretnego znalezc bo wyszukiwarka wywala setki linkow.

win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 02, 2005, 12:41:26 »
Czy nie masz problemów z kasowaniem zawartości karty pamięci? Osobiście trochę męczę się używaniem 2003 se, ale jeszcze bardziej irytujące było znikanie danych w kilku wersjach 2003 final. Jeżeli Ci się to nie zdarza napisz jaką wersję 2003 masz wgraną.
2003se ma parę zalet, jak choćby możliwość zmniejszenia systemowej czcionki no i oczywiście odwracanie ekranu. Niestety częściej się zawiesza i nie działają niektóre fukcje: przycisk głośności i permanent backup kontaktów i kalendarza.

Pozdrówka!

*

Offline sp4jkk

• 322
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 02, 2005, 14:53:25 »
Jeśli chodzi o mnie to nie używam 2003SE bo właśnie te zawieszanie dyskredytuje system i urządzenie przestajebyć funkcjonalne (MDA1).
Co do znikania danych z 2003finale to już sobie poradziłem (sprawa kontaktów - synchronizacji). Ogólnie jestem zadowolony z 2003 finale.
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 02, 2005, 15:20:55 »
Coś bardziej konkretnego?

"Sprawa kontaktów - synchronizacji" to niestety mi niewiele mówi.

Pozdrówka!

*

Offline sp4jkk

• 322
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 02, 2005, 20:07:37 »
Witam, pisząc o "znikających kontaktach" miałem na myśli to, że pewnego dnia zauważyłem, że mam liste kontaktów od A do N i byłem w szoku, bo używam Outlooka na PC i tam też taka lista kontaktów obcięta. Odszukałem wcześniejszych backupów na dysku twardym, bo takie robię dość często i wgrałem backup do MDA i uzupełniłem listę kontaktów o te brakujące. Tak więc udało mi się skompletować całą liste (a jest dość pokaźna bo około 1100 kontaktów prywatnych i firmowych).
Ale ten numer z brakującymi kontaktami zdażył mi się tylko raz więc myślę że to mój błąd w synchronizacji, może coś pomieszałem? Na codzień synchronizuje MDA z PC przez ActiveSynca i jest ok. Oczywiście cały czas używam WM2003 Finale ugotowany osobiście.

Poczytałem na forum, żeby zostawić "fabryczne" ustawienia po instalacji ActiveSynca na PC. Ja mam ustawione wsio na synchronizację ręczną i ta chyba wydaje mi się najlepsza dla mnie. Cokolwiek zrobie na PC po synchronizacji pojawia mi się na MDA i odwrotnie. I o to chodzi.

Pozdrawiam.

*

Offline kanczug

• 19211
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 02, 2005, 23:23:04 »
Cytat: zolty4
Witam.
Dzięki Jakubie,czyli wiem już który win. jest dla mnie. Jak byś mógł jeszcze tak kawę na ławę i powiedzieć gdzie w takim razie wczytuje się windows w MDA1i czy jest traktowany jako jeszcze jeden program, czy też majkiś specjalny status.Z Twojej odpowiedzi nie mam jasności, co twardy reset usuwa, jeśli wszystko to czy tym wszystko jest i widows.
Następne pytanie, mam zciągniętego widowsa 2003 final i co dalej, instaluję go ja zwykły program czy też odbywa się to w jakiś specjalny sposób. Przez zwykły rozumię zainstaolwanie na PC-ci przerzucenie następnie jakiegoś pliku na MDA1(tkwiącego oczywiście w kołysce i połączonego przez USB). Może tyle na razie, sory jeśli pytania są dziecinne, a jak coś robię lubię rozumieć to co robię.Grzegorz(zolty4)

By rozwiac wszelkie watpliwosci dodam ze hard reset kasuje zawartosc pamieci RAM (czyli obszaru gdzie zapisywane sa tylko ustawienia systemu + aplikacje i pliki wgrane przez uzytkownika). Natomiast pamiec ROM gdzie przechowywany jest czysty system pozostaje nienaruszona

Jak wgrac WM 2003 final? Niestety nie potrafie podac dokladnej instrukcji, gdyz nie posiadam tego PDA, a do kazdego system wgrywa sie w nieco inny sposob. Wiem tylko tyle ze system mozesz wgrac na dwa sposoby - uruchamiajac sciagniety plik na PC z palmtopem podlaczonym do komputera lub bezposrednio z karty pamieci (jesli sciagniesz taka postac systemu do wgrywania z karty SD, to potem trzeba go wgrac na karte i wcisnac specjalna kombinacje klawiszy na PDA a on zacznie wgrywac system).

*

Offline indian

• 823
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 03, 2005, 19:43:51 »
Cytat: zolty4
.Ja szukałem i mimo tego nie wiem dalej i wolałbym dostać taką odpowiedź jaką dał mi Jakub niż taką jak twoja.A to przecież wymaga tyle samo zachodu co twoja w sumie wymijająca odpowiedź
Jakbys chcial znalezc taka odpowiedz jaka dal Ci Jakub to bys ja znalazl tutaj http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=12441 Jest w przyklejonych watkach zeby nie trzeba bylo przekopywac calego forum.Punkt po punkcie.Jesli ktoregos punktu nie rozumiesz to wtedy zapytaj.

*

Offline zolty4

• 434
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 04, 2005, 09:29:14 »
Witam.
Dzięki Jakubie, dzięki indianin.Szczerze mówiąc po napisaniu tego pierwszego posta posunąłem się w swojej wiedzy w ciągu kilku dni dalej niż wyczytałem od czerwca, od momentu gdy zacząłem się wczytywać i szukać wiedzy na tema mojego MDA1. Jestem pewnie klasycznym przkładem, ze można niby wszystko przeczytać i niedoczytać tego co najistotniejsze.Ale jeszcze trzy lata temu moja wiedza na temat na przykład jak wyłączyć komputer syna sprowadzała się do wyrwania wtyczki z gniazdka.
To co napisałeś idianinie adzios'owi prowadzi mnie już ładnie za rączkę, poczytam jeszcze przez jakiś czas wszystko od początku, poukładam sobie wszystko w głowie i spróbuję zrobić swój pierwszy twardy reset.Gdyby było coś nie tak zawołam jak wielu już na tym forum:ratunku, lub zacznę zadawać następne dziecinne pytania.Grzegorz(zolty4@o2.pl)

*

Offline zolty4

• 434
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 04, 2005, 20:55:23 »
Witam
Jestem w trakcie instalowania wina2003 final, wszystko jak na razie w/g przepisu indianina.Mam upichcony ROM, rozpakowany,karta była w slocie MDA1, przy pomocy OS Image Tool skopiowane mam wszystko na kartę i.....właśnie karta nic nie pokazuje by na niej było.To jak zaglądam na nią przy pomocy MDA, po włożeniu do czytnika w PC-cie melduje on, że karta jest nie sformatowana.Tu bym prosił o wskazówkę, czy oznacza to że jest sformatowana tak, że PC jej nie widzi czy w ogóle i czy coś jednak na niej jest. To domysły, przyjąłem, że jest coś na niej mimo, że nie widać tego czegoś i pojechałem dalej w/g przepisu indianina czyli reset i równocześnie  wcisnąć ,,Power''. Pojawia się następny problem, czy ten reset to rysikiem takim jak mam go i używam na co dzień czy też tym cienkim końcem sterczącym po wykręceniu metalowej części rysika.Mogę zaryzykować i odkręcić, zrobić to tym cienkim, ale może ktoś podpowie czy to właśnie tak i jak rozumieć, że ma to być równocześnie. Czekam z utęsknieniem na jakąś wskazówkę.Grzegorz (zolty4@o2.pl)

win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 04, 2005, 21:30:19 »
Oczywiście, że nie jest sformatowana a raczej sformatowana "inaczej" gdyż zawiera obraz pamięci rom. Tem obraz przeniosłeś do pocketa i aby używać jej jako nośnik danych, nie obrazy pamięci rom musisz ją sformatować do poziomu rozumianego przez czytniki.
Nie zapomnij po załadowaniu ważnych dla ciebie danych przesunąć bezpiecznika karty w pozycję "loock" bo prędzej czy później 2003 final, czy nie final skasuje ci wszystkie te dane. Na razie nie znalazłem na to sposobu (poza oczywiście fizycznym zabezpieczeniem karty przed zapisem). Jeżeli ktoś z szanownych forumowiczów zna rozwiązanie tej kwestii proszę o radę.

Pozdrówka!

*

Offline zolty4

• 434
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 04, 2005, 22:23:29 »
Dzięki za pozdrowienia i wyjaśnienie jednej z kwestii(format), otwartym jest dalej dla mnie problem czy dobrze rozumię istotę twardego resetu, czyli jak dla mnie wciśnięcie tego ciekiego konuszka rysika. Przypuszczam, że wejdzie głębiej, prosiłbym kogoś o rozwianie moich wątpliwości.W instrukji indianina jest w dalszej części mowa,że po flaszowaniu należy zrobić reset, rozumię to, że chodzi o mięki(twardy nie maiłby chyba sensu, ale nie jest to coś na czym się znam, więc tak do końca również nie jest i oczywiste). Gdyby ktoś się mógł wypowiedzieć w tych dwóch kwestiach. Grzegorz(zolty4@o2.pl)

*

Offline sp4jkk

• 322
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 04, 2005, 22:39:21 »
Witam, nie wiem jak Ty będziesz używać tego pocketa, ale jak czytam ten wątek to mam wrażenie, że wszystko jest bardzo skomplikowane. Twardy reset to właśnietym cienkim końcem wykręconym - wcisnąć na 60 sek i potem drugi raz wcisnąć, żeby uruchomić. Ten twardy reset przywraca mda do stanu świerzo zainstalowanego windowsa. Miękki reset to wciśnięcie rysika w drugi otworek na chwilkę i już się wykonuje ten reset. To tylko ponowne uruchomienie windowsa, bez kasowania czegokolwiek. Oczywiście nie zapisane dokumenty zginą.

Co do kasowania zawartości karty SD to na szczęście u mnie się jeszcze nie zdażyło.

Pozdrawiam

*

Offline zolty4

• 434
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 04, 2005, 23:39:19 »
Jak używam?Od czerwca na przykład nie zadzwoniłem ani razu, do tego są telefony, ale służy mi jako taki mniejszy, bardziej podręczny laptop, taki który mam przy sobie w kieszeni i mogę go w każdej chwili wyjąć i szybko włączyć. Lista zakupów, numer telefonu, muzyka, zdjęcia. Jest wiele zastosowań, co jakiś czas dochodzi nowe, najistotniejsze jest jednak to które umożliwia sprawdzenie poczty. Dużym minusem niestety jest brak możliwości wejścia na stronę banku i sprawdzenia tego i tamtego, o przelewach nie wspominając, tych najbardziej mi brak , może kiedyś z czego innego.
Być może chodzi Ci o to włąśnie, a być może o to, że pewne sprawy są dla mnie skomplikowane i jakim cudem w ogóle daję radę używać cokolwiek elektronicznego.Jesteś dużo młodszy sądząc po zdjęciu, wiele trudnych w moim odczuciu rzeczy to dla Ciebie zwykłe prawy, takie nad którymi nie musisz się zastanawiać, na przykład Twoja wypowiedź powyżej, indianin napisał wcisnąć i zrobić reset, Ty napisałeś wcisnąć i przytrzymać 60 sek.Właściwie jak wcisnę i przytrzymam nic sie nie stanie, więc jakies rozbierzniości waszych wypoewiedzi nie są tu najważniejsze. Ale dalej piszesz o miękim resecie i powiedz jaki drugi otworek masz na myśli. Byłem przekonany, że wkładając po rozkręceniu rysika jego cieńszy koniec w otwór do resetu wchodzi on głębiej i na tym polega reset twardy, a rysik w normalej postaci wchodzi płyciej i to w/g mojego mniemania miał być reset mięki. Ty wiesz coś co jest dla Ciebie jakimś pewnikiem, ja za to dostałem informację, a mianowicie, że jest coś następnego o czym nie wiem.Nie chcę mniemać ,że mam  tu do czynienia z nieścisłością, że wyraziłeś się w pośpiechu nie precyzyjnie, ja na takie rzeczy zwracam uwagę i mam problem.
Proszę kogoś o ścisłe wyszczególnienie czynności składających sie na twardy reset i na mięki, ich następstawa już znam, ale zgłupiałem w tej chwili jak który sie robi.Grzegorz (zolty4@o2.pl)

[Dodano: 2005-10-04 23:43:32]
Acha i jeszcze jedno sp4jkk, z Twojej wypowiedzi wynika, że twardy reset to tak jakby wyłączenie wyłącznikiem światła, trzeba drugi raz nacisnąby się włączyło, czy może coś tu źle zrozumiałem?Grzegorz(zolty4@o2.pl)

*

Offline sp4jkk

• 322
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 05, 2005, 07:59:04 »
Witam Grzegorz,
proszę nie uaź się moją wypowiedzią, jesli tak się stało to przepraszam.
Co do meritum sprawy, to tak masię sprawa z resetami:
patrząc na ekran mda to dziurka po prawej stronie od wejścia karty SD służy do TWARDEGO resetu i jest to nic innego jak wyłączenie baterii! Trzeba wcisnąc i działa dokładnie jak to napisałeś "wyłączenie światła". Odczekać 60 sek i potem znów wcisnąć (ale nie trzymać cały czas - tego nie napisałem).

Patrząc na pocketa, ta dziurka po lewej stronie służy do MIĘKKIEGO resetu i tam tylko się wciska jednorazowo i już reset się robi.

Co do pewnych spraw technicznych to ja zawsze zaczynam od przeczytania instrukcji obsługi jeśli taka jest. Tam wiele zawsze piszą. Chyba że nie masz to już większy problem.

PS. Mam nadzieję, że cały czas mówimy o MDA 1, bo taki temat tego wątku.

*

Offline zolty4

• 434
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 05, 2005, 16:10:07 »
Witam.
Jestem daleki od jakiegokolwiek obrażania się, chodzi mi tylko o to by precyzyjnie się wyrażać, pozwoli to uniknąć idiotycznych nieporozumień mogących wyniknąć tylko z na przykład literówki lub przecinka nie będącego na swoim miejscu.
Muszę tu w tej chwili złożyć trochę samokrytyki, rzeczywiście widzę, że nie przeczytałem uważnie instrukcji. Dopiero teraz gdy napisałeś o resetach szczegółowo, zajrzałem do niej jeszcze raz i faktycznie, wszystko o otworkach do tego przeznaczonych było, o tym jak to się robi również. Nie został ten drugi tam co prawda nazwany resetem tylko prozaicznie wyłączeniem baterii, nic mi to oczywiście wówczas nie powiedziało, dziś dopiero wiem co to oznacza. Zasugerowałem się analogią, że tak jak w mojej Nokii 6310i mogą być dwa wejścia prądu ładującego akumulator, że przy pierwszych oględzinach po kupnie pomyślałem ,że ten drugi otworek jest do ładowania i wyleciało mi to z głowy. Później zasłaniał go pokrowiec i przestał dla mnie istnieć. Cały czas się w życiu uczymy, pokory również.
Wezmę się dziś za dalszy ciąg instalowania windowsa, o postępach napiszę. O kłopotach gdyby wystąpiły również. A może ich już nie będzie? Grzegorz (zolty4@o2.pl)
p.s.:Gdyby ktoś potrzebował mam w PDF-ie instrukcję do MDA1, mogę podesłąć.

[Dodano: 2005-10-05 16:33:05]
Oczywiście ta instrukcja jest po polsku.G

*

Offline indian

• 823
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 05, 2005, 20:13:59 »
A nie mowilem zolty ze czytac trzeba? ;) A co do rodzaju resetu to jaki nie zrobisz po upgrade bedzie ok,na czystym systemie bedzie to bez roznicy.Zeby rozwiac watpliwosci zalecany jest hardreset przez 60 s. tak jak napisal sp4jkk.

*

Offline zolty4

• 434
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 05, 2005, 22:31:54 »
Wiktoria, udało się, jest.
Dzięki wszystkim którzy wypowiadając się powyżej okazali dużo cierpliwości. Mam już zainstalowanego windowsa 2003 final, ładny i podoba mi się parę rzeczy których nie miałem dotychczas (n.p. na pulpicie pasek wskazujący stan akumulatora), mam również większą  wiedzę w temacie. Następne zadanie jakie ma teraz do zrealizowania to konfiguracja GPRS-u do mojej licencji GPRS w IDEA. Właśnie IDEA czy ORANGE, jak to teraz jest, a właściwie czy tu już jest czy jeszcze idea. Bo jak pamiętam nazwa przy konfiguracji jest potrzebna.
Mam prośbę do bardziej wprawnych, przy pomocy funkcji szukaj próbuję znaleźć coś na ten temat, pamiętam, że był wałkowany nie raz., wielu takich zdesperowanych wołało na tym forum o pomoc. Dostawali jakieś namiary, gdybym mógł i ja coś takiego dostać. Przeglądam przy pomocy funkcji ,,szukaj,, wszystko co wyrzuciło mi po wpisaniu  hasła GPRS, ale jest tego tyle, że może to bóg wie jak długo potrwać. Grzegorz (zolty4@o2.pl)

*

Offline kanczug

• 19211
win 2003 na MDA 1
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 05, 2005, 23:16:54 »
Tutaj masz opis konfiguracji:
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=10404