Witam wszystkich jako nowy Forumowicz!
Od wczoraj jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem nowego MDA I T-mobile wersja 4.20.1081 (build 13100), procesor ARM SA 1110, 64 MB.
Niestety sprzęt posiada niemiecką lokalizację i nic nie mogę pokapować. Starałem się przeszukać archiwum forum w celzu zdobycia jakiś informacji odnośnie możliwości wgrania polskiej lokalizacji, ale niestety nadal jestem zielony. Nie wiem też gdzie szukać działu dla początkujących.
Bardzo proszę "forumowych wyjadaczy" o wyrozumiałość i udzielenie informacji czy i gdzie mogę namierzyć polską lokalizację i co najważniejsze jak ją bezpiecznie zainstalować.
Nie wiem także, czy telefon posiada blokadę simlock i jak to sprawdzić, bo po włożeniu karty SIM pojawiają się niemieckie komunikaty, których kompletnie nie rozumiem. Pojawiło się co prawda, jakieś menu rozwijane, ale wybrać można było tylko T-mobile i T-mobile 2. Czy to znaczy, że telefon ma simlocka? Jak go można w takim razie bezpiecznie usunąć i gdzie?
Dzwoniłem do Kolesia w salonie Ery, który obiecał podesłać instrukcję PL w pdf., a po lokalizację odesłał na
www.pocketpage.pl ale strona okazała się nieaktywna.
Bardzo proszę o pomoc